Reklama

Reklama

Luc Devreux a Andrew Scott jsou členové speciální vojenské jednotky „Univerzálních vojáků". Jako součásti přísně tajného vládního projektu, jehož cílem je stvoření dokonalého vojáka s neuvěřitelnou mrštností a mimořádnou silou, necítí bolest, nemají emoce, ani si nepamatují nic z dob, kdy byli normálními lidmi. Jsou těmi nejdokonalejšími bojovými stroji, dokud se nestane něco děsivého. Oběma se začnou vracet vzpomínky a vymknou se kontrole svých vojenských stvořitelů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (474)

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Teda Dolph si tuhle roli určitě užíval, když krosil všechny ty nevinné oběti. Měla jsem tu čest vidět film s původním dabingem z videokazet a musím dodat, že ty suše odsýpající hlášky se mi vryly do paměti jako injekční stříkačka s posilovačem svalů do srdce. Vysvětli mi, jakto že tlačíš auto rychleji než moje babička jezdí?! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů s Van Dammem a nejlepší film s Lundgrenem. Van Damme tam dělá podobný ksichty jak Švarcik v Terminátorovi ale rozhodně neni ani z poloviny tak cool. Dále tam Van Damme běhá s holou prdelí (což je docela prdel). Dolph Lundgren si roli užívá (dělá držky a tak) a neni to zas takovej loser jako v jeho jinejch filmech. Celkem pohodovej film. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně nabitý!!! Damme vs. Lundgren nepřátelé už od Vietnamu se vrací aby spolu dokončily nevyřízený účty. Lundgren v tomhle filmu naprostej šílenec který říka jednu drsnou hlášku za druhou s Van Dammem si nakopávaj prdel celej film pršej náboje a všechno vybuchuje! Ve stylu osmdesátých let! Trochu připomína Terminátora no prostě užasnej akční nářez! ,,Řekni sbohem ty hajzle!"-,,Sbohem hajzle!" ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vow. Tak takhle se vstupuje do Hollywoodu - ještě před skvělými body-bag úvodními titulky necháte dvě akční hvězdy, aby se navzájem postřílely. Taky bych vypíchl výživnou scénu s nepříčetným Lundgrenem v hypermarketu, kam působivě zavleče válečné šílenství. Zbytek je bohužel jen velmi příjemně brutální (náhrdelník z uší, průstřel oka, jehla prorvaná tváří) a lehkonoze zrežírovaný akční sci-fi popcorn s četnými a dobrými akčními scénami, které ale nijak neutkví stejně jako příběh kombinující TERMINÁTORY (útěk ženy a jejího ochránce před robotem, podobná likvidace záporáka jako v jedničce, robot proti robotovi), ROBOCOPA (robotizování a nové využití zabitého v akci, vzpomínky na život předtím) a kdovíco ještě. Prvoplánové fórky jsou tradičně orientované na ženy (van Dammův exhibicionismus) a na děti a noční finále jeden na jednoho na venkově po předchozím akčním ohňostroji poněkud zklame. ()

castor 

všechny recenze uživatele

To lepší z JCVD a DL, přesto na mě Emmerichova akční pohádka působí jako až příliš točená na efekt. Mrtví vojáci udržovaní v provozuschopném stavu neustálým podchlazováním a vymýváním mozku fungují lehce originálně do té doby, kdy na jednoho strojově přesného jedince zabrnkají emoce a vzpomínky. Nastává tak čas pro klasický a ničím překvapující kousek, kdy prchá (s „krásnou“ ženou samozřejmě) před přesilou, vše efektně vybuchuje, řinčí a krvácí a ještě zbude čas na lehkou romantiku. Když sci-fi s Van Dammem, raději sáhnu po ultra béčku Cyborg. Scénář bez důvtipu bych ještě chápal, ale Emmerich tu působí utahaně, klame diváka, který je v očekávání, nakonec ale neumí překvapit. Tři hvězdy ano, nějaké nadšení z béčkové akční podívané nikoliv!! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (29)

  • Na festivalu v Cannes, kde měl snímek premiéru, došlo k veřejné potyčce mezi Jeanem-Claudem Van Dammem (Luc Deveraux) a Dolphem Lundgrenem (Andrew Scott). Později vyšlo najevo, že šlo o předem připravenou propagační mystifikaci. (Terva)
  • Tři z univerzálních vojáků, kteří by měli ve filmu být Američané, hrají evropští herci. Konkrétně Belgičan (Jean-Claude Van Damme - Luc Deveraux), Švéd (Dolph Lundgren - Andrew Scott) a Němec (Ralf Moeller - GR76). (ČSFD)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Kdo bude postradatelný?

Kdo bude postradatelný?

03.01.2011

Dolph Lundgren se rozpovídal o tom, kdo se možná připojí k přeživším členům Slyovy party v The Expendables 2. Stallone chce získat hlavně mladší generaci svalovců jako Vin Diesel a Dwayne Johnson,… (více)

Reklama

Reklama