Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathleen Kelly, majitelka malého knihkupectví Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že se ve skutečnosti stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství jejího obchůdku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na romantické slaďáky si vůbec nepotrpím a většinou mi lezou krkem, tenhle film je ale jiný. Buď to bylo tou vánoční náladou, ale spíše si myslím, že to bylo docela originální zápletkou a hlavně dvěma ústředními hereckými představiteli. Meg a Tom (můj oblíbený herec) jsou kvalitní herci, sympaťáci, kteří tomuto filmu dodali šťávu, takže i když od začátku víte, jak to skončí (ostatně jako každý romantický film), tak jim fandíte a dívání vás baví... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla už několikrát a vždycky na něj zase dostanu po nějaké době chuť. Je to příjemné, postavy jsou milé, formát se mi také líbí. Užívám si to. Tohle je pro mě ideální romantické komedie. Docela by mě zajímalo, jak by si s tím tvůrci poradil v dnešní době sociálních sítí. Chtěla bych takový film vidět. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Meg Ryan patřila svého času mezi moje velmi oblíbené herečky a taky se mi v nejlepších letech líbila vzhledově. Teď už se na ní podepsal čas, ale tento film jsem si pustil hlavně kvůli ní a samozřejmě Tomovi, protože i Hanks patří mezi moje oblíbence. A ač romantické filmy zrovna moc nemusím, tak tady rozhodně neodcházím zklamán. Místy jsem se u toho pobavil, bylo tu dost vtipných situací, herecké výkony samozřejmě slušné, příběh taky nebyl zrovna marný. Lepší průměr – 60%. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Cukru je tu dost na to, aby člověk dostal chuť na zavináče, problémy jak obšlehnuté z edice Harlekýn, ale koukatelné to je, dialogy taky nikde nevržou, takže nakonec, proč ne? Pokud jste romantická duše, je tenhle film správná volba. I když teda, pokud by Tom Hanks takhle tahal za fusekli mě, rázem by se stala z romantického žánru detektivka.:-)) ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Od té doby - a už je to skoro 10 let mám pocit, že nebylo natočeno moc dobrých komedií tohoto druhu. Chemie mezi Hanksem a Ryanovou tady funguje na 100 %. Komické scény se střídají s dojemnými, skvělí jsou tu i herci ve vedlejších rolích. Prostě tenhle film navazuje v tom nejlepším slova smyslu na konverzační komedie 40. let. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (25)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Obchod, který ve filmu posloužil jako Fox Books, byl ve skutečnosti v té době nepoužívaný obchod Barney's mezi 17. ulicí a 7. avenue na Manhattanu. (don corleone)
  • Obchůdek Kathleen Kelly byl inspirován a postaven podle obchodu Manhattan's Books of Wonder, který se nacházel v newyorské Chelsea. Meg Ryan tam jeden den pracovala za pokladnou, aby si práci vyzkoušela. Po několika změnách lokací obchůdek patrně definitivně ukončil provoz v roce 2021. (don corleone)

Reklama

Reklama