Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathleen Kelly, majitelka malého knihkupectví Na růžku, sice žije s novinářem Frankem, ale tajně si dopisuje s neznámým přítelem na internetu. Je jím Joe Fox, spolumajitel velké sítě knižních supermarketů, který sice žije s nervní nakladatelkou Patricií, ale stejně tajně a nadšeně si píše s Kathleen. Přestože si dokonale rozumí, ani jeden z nich netuší, že se ve skutečnosti stali úhlavními nepřáteli. Joe totiž otevírá další knižní supermarket v těsném sousedství jejího obchůdku a tím ohrožuje jeho existenci. Nenabízí dokonalé znalosti dětských knih, ani dokonalou péči o zákazníka, ale je levnější. Citově založená Kathleen praktického byznysmena nesnáší. Netuší ale, že je to právě on, kdo jí radí, jak bojovat proti konkurenci. Praktický Joe zase pohrdá starosvětskými názory Kathleen, ale netuší, že jí přes internet radí, jak má proti němu bojovat. Vybavena radami svého internetového přítele a s pomocí článku partnera Franka se Kathleen pustí do boje za záchranu svého obchůdku. Ohlas je sice veliký, nicméně tržby neustále klesají. Zoufalá žena souhlasí, že se se svým internetovým přítelem sejde. Joe, který poslal na výzvědy kamaráda, tak zjistí, že jeho internetovou přítelkyní je Kathleen. Využije toho k dalšímu jízlivému setkání, ale stále jasněji si uvědomuje, že je do ní zamilovaný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vtipná, milá, kultivovaná komedie s trefnými dialogy, která se ke své vlastní škodě ve druhé polovině poznenáhlu promění v jednostrannou hru, která působí jako pouhé východisko z nouze. Hru, která není fér a o které nemůžu říct, že by se mi líbila - tím pádem nejsem ochotná jejímu bezkonfliktnímu závěru na sto procent uvěřit ... 3,5* ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Velmi milá romantická komedie, která dokáže pohladit, potěšit a povzbudit, ale kvalit Lásky nebeské pro mě nedosahuje. Hanks a Ryan mají až neuvěřitelnou chemii, ze které snímek čerpá. Dialogy i monology jsou často vybroušené, vtipné a inteligentní, a proto má spoustu vět, které se zde pronesou hloubku a krásu poetiky. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasika, která nestárne. Tys mi zničil život? To nevadí stejně tě miluju. Tohle asi žádná jiná romantika nepřekoná. Tom Hanks je jako ušlechtilý padouch dokonalý a s Meg vytváří dokonalou dvojku. Zejména, když je to dokonalé jiskření mezi nimi, plné dokonalých slovních přestřelek v monolozích i dialozích a doplněných navíc řadou výtečných detailů. Romantické, milé, úsměvné a s doživotní zárukou příjemně prožitého filmového večera. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nuž, čo mám napísať o tomto filme a neotravovať so svojimi výhradami a svojou náročnosťou k hodnoteniu romantických filmov, obzvlášť keď sú šmrncnuté komediálnym nádychom. Láska cez internet je mierne gýčovitá, mierne falošná, mierne zostarnutá romantická komédia, ktorá však obsahuje jedno veľké plus. Je milá a ústredný pár je vzorovo sympatický. A to pohodlne stačí na ponechanie pôvodného hodnotenia a tiež na to, že neľutujem tých takmer dvoch hodín na opätovné pozretie. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla už několikrát a vždycky na něj zase dostanu po nějaké době chuť. Je to příjemné, postavy jsou milé, formát se mi také líbí. Užívám si to. Tohle je pro mě ideální romantické komedie. Docela by mě zajímalo, jak by si s tím tvůrci poradil v dnešní době sociálních sítí. Chtěla bych takový film vidět. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (25)

  • Malá Annabelle Fox (Hallee Hirsh) zpívá na vánočním večírku píseň "Tomorrow" z muzikálu "Annie". (Nikitera)
  • Režisérka Nora Ephron o obsazení hlavních rolí, shodném s jejím Samotářem v Seattlu (1993): "Pro mě to nebyl problém. Katharine Hepburn a Spencer Tracy spolu natočili sedm filmů a taky to nikomu nevadilo. Meg a Tom se k sobě neuvěřitelně hodí. Skutečně není žádný důvod, proč by spolu naopak neměli točit ještě častěji. Navíc Láska přes intenet není pokračování Samotáře v Seattlu. Když už, tak vzdálený příbuzný. Navíc, když má člověk v ruce takový scénář, musel by být úplný idiot, aby nepřišel na Toma a Meg. Není mnoho filmových hvězd, které by mohly dobře hrát v komediích. Je to velmi krátký seznam a oni jsou oba pro své role očividně ti nejlepší. Jsou chytří a šarmantní a mimoto je třeba říct, že oba rádi čtou. A to je v Hollywoodu dost vzácné." (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 115,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 250,8 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama