Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dej filmu sa odohráva v horách, ja som sa toho hneď chytil a veril, že to nemôže byť až tak hrozné ako to mnohí opisujú. Nakoniec s pokorou priznávam porážku, pretože toto bolo často strašne na hlavu. Môj blbý pocit ešte umocňoval strašný anglický dabing. Film je francúzky a ani neviem ako som sa dostal k tejto hroznej verzii. Dabovaná angličtina mi prišla z úst hercov ešte trápnejšia než český či slovenský dabing. Úvod filmu je celkom fajn, na snímaní hôr sa toho veľa pokaziť nedá, ale od momentu keď spadne most, to už ide s kvalitou len dole. Asi nemá cenu spomínať strapatého bezdomovca, uvrešťané postavy, chaotické zábery v tme, priblblé chovanie sa postáv...Dôležité je, že "madmaisel" má veľký výstrih na tričku...Takýchto vyvražďovačiek vznikli stovky a tomuto nebudem pridávať body len preto, že mám rád hory. 40%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// +celkem dobře napsané postavy, jejich chování je přirozené, herce sice neznám, ale hrát umí, potěšilo mě prostředí ve kterém se děj filmu odehrává, má to i hodně hutnou atmosféru, občas jsem napětím nedýchal -problém by někdo mohl vidět v druhé polovině filmu, kdy se změní tempo a poodhalí se další část filmu, rovněž se (naštěstí jen občas) některé postavy chovali jako pitomci/// Závrať je podle mě povedený horor. Divákovi nabídne neokoukané prostředí, které samo o sobě by dokázalo všechny eliminovat. To že si tvůrci nakonec vzali na pomoc kanibalského zabijáka jim leckterý divák nemusí odpustit. Mě to ovšem až tak nevadilo. Částečně mi to připomnělo filmy Vertikal Limit a Wrong Turn, které byly v lecčem podobné./// Celkem 73%/// ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nemuselo to být úplně špatné, neboť námět je celkem poutavý. Kamenem úrazu však pro mne byla kamera. Způsob natáčení natolik chaotický, s roztřesenou kamerou neustále v pohybu, že jsem v drtivé většině akčnějších scén absolutně nechápal co se na plátně vlastně odehrává. Konec byl navíc naprosto předvídatelným hororovým klišé a tak jsem se vzhledem k vysokému hodnocení rozhodl pro pouhé dvě hvězdy, ačkoli to vidím na 50%. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Mazec. Ještě teď mě mrazí po celém těle. Frantíci vědí, jak natočit dobrý hororový příběh. Tento je ještě zasazený do krásné přítody na Balkáně, což je další plus. Ze začátku je to velmi napínavé, pak to sice upadné do klasické vyvražďovačky, ale v tomto případě budiš. A ten lesní tarzan byl fakt dobrej. Konec také nebyl šťastný a takových je málo. 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První polovina by byla za velmi silné čtyři - horolezecké dobrodružné filmy mám rád a ve Vertige by se napětí dalo krájet. Jakmile ale na scénu nastoupil vrah, stala se z filmu vyvražďovačka, jakých je na filmovém poli mraky. Nicméně i tak jde o velmi solidní oddychovou podívanou. Za horor bych to však moc neoznačoval. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno