Reklama

Reklama

Rituals

Trailer

Obsahy(1)

Pětice mužů se vydává na dobrodružnou dovolenou do nekonečných kanadských lesů, vod, údolí a hor. Hned první noc je po utáboření něco nebo někdo tajně sleduje. Ráno čtyři muži z výpravy zjistí, že jim někdo ukradl přes noc boty. Pátý z nich se vydává na vlastní pěst vyhledat pomoc. Později však zmizí a není k nalezení. Nekonečná cesta a útrapy zbylé čtveřice mužů tak začínají. Příroda je nemilosrdná a přitom je stále někdo tajně sleduje. Dobrodružný výlet se postupně mění v boj o přežití, holé životy a zdravý rozum ... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pokud máte chuť na opravdu kvalitní, originální a atmosférický thriller, Rituals je bezpochyby tou nejlepší volbou. Od bezstarostného začátku se fim ubírá do bezvýchodné džungle a stejně bezvýchodnou se postupně stává i situace hlavních hrdinů. Pomalu, ale neodvratně houstnoucí atmosféra pohlcuje jejiich mysl i mysl diváka a spěje k nutnému závěru. Po přečtení několika komentářů jsem se dostal i ke srovnání s filmem Deliverence, které ale nepovažuji za příliš opodstatněné. Filmy mají sice společnou nejzákladnější linii, ale každý se s tématem vypořádává naprosto odlišným způsobem. Deliverence oproti Rituals využívá přímější taktiku, dovolí i poznat protivníka a konfrontovat se s ním. Negraduje atmosféru a spoléha na pouhé dva příběhové vrcholy, nakonec i závěr dává mnohem víc tušit a celkovému dojmu nepřidá. Deliverance sází na jistotu i po herecké stránce, ale samotný Hal Holbrook je v Rituals s přehledem válcuje. Je smutné, že někteří přistupují k tomuto snímku s velkými hororovými očekáváními, z jejichž nenaplnění vinní samotný film, který pak automaticky odsoudí. Proto rovnou pro budoucí říkám; tohle není horor, tohle není technicky prvotřídní film. Připravte se na naturalistický snímek, s dokumentární vizáží a zatraceně dobrou zápletkou. Neprávem zapomenutý klenot. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to len 15 míľ.“ – „Ale 15 míľ sračkami. VEĽKOU kopou sračiek.“ Prekvapivo až 5 rokov po kultovom Vyslobodení vznikla jeho americko-kanadská a treba dodať slabá a biedna kópia. V tej dobe boli podobné kópie v móde (Just Before Dawn, Južanská pohostinnosť, The Final Terror, Trapped), ale žiadny nikdy neprekonal nekompromisný výlet do lesov Johna Boormana. Na Rituals sa mi páčilo, že sa to celé začalo kvôli stratenej obuvi (v lese sa práve takáto kvázi blbosť môže stať osudnou). No a tým by sme pomaly ale iste s plusmi končili. V boji s Vyslobodením Rituals jednoznačne nemá najmenšiu šancu. Problém by som nevidel ani tak vo výprave; v oboch snímkach je dominantná, krásna, robustná a silná. Vo Vyslobodení viac. Isteže. Ale ani v Ritual to nie je najhoršie. Zásadný problém vidím v béčkarskom scenári (ohrozovanie včelami – wtf?) a ešte slabšom kastingu, ktorý na partiu okolo mača Burta Reynoldsa nemá ani omylom. Ale nie iba herci, ale i postavy mi prišli nezaujímavé, matné, mdlé, bez šťavy a charizmy (ich postupné zbližovanie sa mi prišlo násilné a nevierohodné). Únavné, otrepané a čím bližšie sme ku koncu, tým je to horšie (snáď s výnimkou samotného finále, ktoré je aspoň trochu horororvé). ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Boj o přežití uprostřed divočiny je pro mě lákavé téma už samo o sobě. Pokud se k lhostejné, ale drsně nesmlouvavé přírodě přidá i napadení neznámým zlem, všudypřítomný pocit neustálého ohrožení a z toho pramenící nejistota, nervozita a strach, čili atmosféra „na palici“, mělo by být našlápnuto k plnému počtu bodů. Jenomže já se holt nedokážu bát o partu složenou jen ze samých chlapů. Oni taky tvůrci ostatních survival thrillerů vědí, proč vždy vedou na jatka koedukovaný kolektiv :-) Výjimka je samozřejmě třeba Deliverance - jenže to mě právě taky moc nebralo. Uznávám kvality filmu, hutnou atmosféru i herecké výkony, ale co nadělám, já se prostě o ty chlapy příliš nebál. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Volná adaptace Hochů od Bobří řeky a Záhady hlavolamu. Zklamáním byla zejména postava tajemného Em v závěru, to i Jaroslav Moučka v české verzi byl mnohem lepší. Za velký faul se dá považovat i nezařazení bobříka mlčení mezi povinné úkoly, jeho plnění se klidně mohlo stát i leitmotivem celého příběhu. Na druhou stranu ostatní bobříky kluci plnili vcelku pohodově, zejména ten o odvaze se včelkami se povedl a bobřík ohně taky nebyl k zahození a kanadská příroda dobrodružným snímkům vždycky svědčí. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film se sice porovnává s filmem Vysvobození, ale přestože byl Rituals natočen 5 let po Vyvobození, nedosahuje takové kvality. A ten konec byl taky takový divný. Přírodu jsem si nemohl vychutnat, neboť i když je film v HD kvalitě, barvy spíše nejsou. Možná ale, kdybych se na film díval v roce 1977, nadšeně bych tleskal :-) ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama