Reklama

Reklama

Marni na střední škole zažívala peklo. Dnes je z ní úspěšná kariéristka, ale vzpomínky na příkoří, které jí způsobovala oblíbená roztleskávačka Joanna, ji stále zalévají studeným potem. Marni si cestou domů na svatbu svého bratra Willa k velkému zděšení uvědomí, že se brzy stane švagrovou své úhlavní nepřítelkyně, která ji kdysi ponižovala před zraky všech spolužáků. A zjevně se učila od těch nejlepších, protože když byla na střední Marniina máma, musela snášet úplně stejné zacházení od Joanniny tety. Teď, když z nich má být jedna rodina, se Marni i její matka ze všech sil snaží nechat minulost minulostí. Na staré zášti se ale těžko zapomíná. A tak ještě než se rozezní svatební zvony, budou mít tyhle odvěké rivalky pár nových pikantních historek pro svá vnoučata. (HBO Europe)

(více)

Recenze (224)

sheen 

všechny recenze uživatele

Komedie s krásnou Kristen Bell, kde je plno ohraných situací, které jsme už viděli snad 100 000x....ale pořád se na to vcelku dobře díva. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Na každé střední škole je někdo kdo terorizuje a někdo kdo je terorizován. Když se takhle sejdou tři generace, mohla by to být sranda. Ale opravdu jen mohla. Připadalo mi, že na tenhle typ filmu je tam až zoufale málo "vtipných" situací, i když možná jsem těhle filmů už nakoukala příliš mnoho, že už mi to příjde jako normální scéna, možné to je. Nedá se říct, že by se mi to nelíbilo, bylo to něco u čeho jsem se odreagovala, takže vlastně přesně to co jsem hledala. Ale tak něják jsem na druhou stranu očekávala možná něco lepšího. Ale tak je to takový průměr. 3* Scéna z tanečního střediska byla úžasná a ta babička do toho mě málem zabila. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti romantickým komédiám, za ten čas som si už na ne zvykol a pri niektorých dokonca dokážem "vypnúť" a zrelaxovať. Obyčajne ich púšťam doma keď chce niečo pozerať aj žena, alebo keď náhodou nemám nič iné po ruke. Takto je aspoň chvíľu kľud v dome a nemusím počúvať, že prečo chcem stále pozerať iba "samé voloviny" čo ju (manželku) vonkoncom nebavia. A tak, keď nechcem skončiť s lobotómiou a s následným katatonickým kolapsom pri sledovaní Rosamundy Pilcherovej alebo Lidstromovej, je romantická komédia tá správna voľba. Pri tomto zvratku som však aj tak nebol ďaleko ku kolapsu. Film sa na záver dá charakterizovať asi takto: "Všetci nakoniec dosiahli po čom túžili, všetko sa na dobé obrátilo a tak mohli všetci spolu žiť na jednej hromádke až kým nepomreli". To čo k tomuto konštatovaniu viedlo je však iba preromantizovaný klišoidný trápny žvanec so sileným a odpudzujúcim humorom. Dávam dve hviezdy. Jednu Weaver, druhú Curtis. Kiežby ich to malo možnosť povzbudiť do ďalšej práce, lebo v poslednej dobe to s nimi, hlavne s Weaver, ide z kopca. V jej prípade by snáď stačilo, keby si dávala väčší pozor na to kam vstúpi a vyhne sa tak sračkoidným filmom. Hádam postačí lepšie preštudovať scenár kým na niečo prikývne. 30/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mrcha Joanna už na střední dost deptala obrýlenou Marni s akné. Ta zní měla obrovské trauma a po zjištění, že si ji má její bratr brát udělá všechno proto, aby svatbu překazila. A navíc má Joanna shodou okolností bohatou tetičku, která zase byla na střední ve stínu Marniny mámy. Všechny čtyři ženy tváří v tvář minulosti s ní budou chtě nechtě zúčtovat jednou provždy. Mohla to být dokonalá komedie, ale není tomu tak. Začněme od scénáře, ve kterém sehrály podstatnou roli velké náhody, které se však, při konstelaci v tomto filmu, jeví jako krajně nepravděpodobné. Dalším problémem filmu je, že působí dojmem jako by scenárista a režisér o něm měli každý jinou představu. Tento rozkol je dobře patrný v tom, jak režisér Andy Fickman odbývá gagy a raději volí mírnější cestu a scénář by zase rád okázale prezentoval své gagy, ale neumí je dostatečně vystavět. Vznikají tak často hluchá místa, která jsou vyplněna nějakým hitem z nedávné doby, anebo se herci culí a kření, ačkoliv k tomu nemají důvod. A to je řeč o hercích velmi zkušených. Z mladé herecké generace jsou tady na ostří nože Kristen Bell a Odette Yustman a post ostřílených hereček tady hájí Jamie Lee Curtis a Sigourney Weaver. Herecky to však taky občas skřípe. Odette Yustman se pokouší hrát to na protivnou mrchu, ale scénář ji celkem brzdí, Kristen Bell zpočátku mírně přehrává a pak se stane stále méně výraznou, to zkušená Curtis s Weaverovou si se svými rolemi poradily lépe a byly to právě ony, které film nenápadně popoháněly kupředu, aby nezabředl do nudy. Tendenci k tomu měl, protože scénář nijak nerozvíjel problematický vztah dvou mladých sokyní a při jeho nevýraznosti film občas působil natahovaně. Podle mě bylo zaděláno na víc, ale někde se to zadrhlo a ze slibné invenční komedie se stala jen milá komedie, které velmi rychle dojdou vtipy. A to by se v komedii stávat rozhodně nemělo. 60% ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem zvladla jen proto, ze jsem v sobe mela lahev vina. Curtisova a Weaverova to sice trochu zachranuji, ale k "oslave smichu" zminene v textu distributora to ma daleko. Je to nudne, neskutecne tupe a predvidatelne. Bez vina to vazne nezkousejte! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta komedie, na kterou jsem se už pár týdnů těšil? Kristen a Odette (Group Sex, Operation Endgame) měly být největší tahák a jistota (navíc je mám celkem rád; Kristen má perfektní výslovnost), když už ne kvalitního flmu, tak alespoň dobré nálady a zábavy. Ale začátek byl spíš otravný a u zbytku jsem se nijak zvlášť nebavil. Trpěl jsem, když prznili We Are the Champions; sladké scény byly přeslazené a usmiřovačky přímo odporné (Sigortney a Jamie Lee strašně přehrávaly). Nemůžu říct, že se jedná o sračku nebo něco obzvlášť podprůměrného, jen jsem byl zklamán a film mě nezaujal. # Stejně jak píše Shit, tak i mně Odette hodně připomínala Megan Fox z filmů, kde hrála mrchu. # Jen pro zajímavost dodám, že se ve filmu objevili 3 herci z Kroku za krokem. ()

teutates odpad!

všechny recenze uživatele

Kde je najviac šikanovaných (psychicky či fyzicky ba oboje) teenegerov na m2? Nooo predsa USA... začínam mať pocit, že každý treti amerikánec ma trauma s college, podobných "komédií" je neúrekom a v čom je táto iná? ehm, uhm, pfuuu... neskutočná oslava smiechu, kde bývala sokyňa si berie brata svojej sokyne, samozrejme nechýba krimi zápletka a to rozuzlenie uúu nechajte sa prekvapiť. Good Night, and Good Luck. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zase ty je perfektním, naprosto dokonalým a učebnicovým příkladem zhmotnění termínu trapnost. Už v úvodní scéně nezůstanete na pochybách, kudy se vypravěčská forma tvůrců bude ubírat. Byly to cesty věru trnité, a pokud si v průběhu sledování budete opakovaně namlouvat, že dokoukat to z principu je vaší povinností, klidně to vypněte, žádného překvapivého obratu (nemyslím v ději, ale ve způsobu vypravování) se nedočkáte. Jedno se tvůrcům musí nechat, podařilo se jim postavu Marni zhnusit všem divákům tak dokonale (a tak rychle), že si zaslouží uznání, pakliže to bylo jejich záměrem. Dost možná se hvězdy (J. L. Curtis, S. Weaver) u natáčení slušně bavily, přenést tuhle pohodu na diváka se ovšem nezdařilo. Pro mě nejtrapnější komedie roku, a jenom proto, že to tvůrci evidentně nemysleli jako parodii. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sjezd veteránek Sigourney Weaver a Jamie Lee Curtis, dokáže potěšit, ale to je v tomto případě asi tak všechno. Jinak je to standardní ženská báchorka o pomstě ze střední školy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem nechápal zdejší nízké hodnocení a po zhlédnutí mu přece jen musím dát za pravdu. Už jen za ten dámský ánsámbl bych dal jasné 3* - bohužel se však přes tuto hranici nepřehoupnu. V jistých chvílích mi některé postavy lezly tak na nervy, že bych na ně také vylil tu (asi) hrachovou polévku. Kdo však absolutně nezklamal, byla Betty White - táhne ji na devadesát, ale paradoxně zde hrála nejlépe. Film napěchovaný od paty až k hlavě americkým klišé a známými tvářemi, u něhož dávám 2* za obsazení 1* za skvělý soundtrack. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Proč by mi měla vidět klišovitá přeslazenost a naprosto klasická předem jasná komediální výstavba, když jsem se celou dobu dobře bavil u relaxačního filmu se super obsazením. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo skoro za trest. Další z filmů, z nichž se mi dělalo dost nevolno. Ne že by to byla nějaká super sračka, ale z těch postav, jejich povah a vzájemných vztahů (a samozřejmě keců) se mi fakt chtělo zvracet. Pokud takhle vypadá americká realita, vůbec se nedivím, že tam po sobě ve školách střílejí. Kristen Bell je nijaká, Odette yustman je naprosto strašná (po všech stránkách), Sigourney Weaver nepředvedla skoro nic, zachraňuje to jen Jamie Lee Curtis, žena a herečka, která zraje jako víno (v Halloween byla strašná - vzhledově i herecky, tady má šmrnc -ženy s krátkými vlasy mě dost rajcují - a toho mála prostoru, co jí film poskytuje, si herecky užívá). Jinak je film naprostou ztrátou času. Komediální to není vůbec, romantické trochu, trapné, nudné a suché hrozně moc. Docela trefně to v komentáři vystihl verbal. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po dnešním návratu k již viděnému jsem musel jeden kousek ubrat. Přestože souhlasím s tím, co napsala ve svém komentáři bubun, nějak na mě dolehlo to, jak tvůrci zběsile protlačovali ideu morálního poučení a vzájemného porozumění. Nebýt tady tolik upřímné a uvěřitelné sebereflexe, klidně bych hodnocení na původních třech hvězdičkách nechal. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie s velmi dobrým nápadem a kvalitními herci, ale ve výsledku ovšem dost ztrácí a všechno důležité shlédnete ve traileru. Film má několik vtipných scén a párkrát vás donutí se usmát či dokonce zasmát. A to je tak vše. Celkem klasická rodinná komedie s desítkami postav a nepříliš povedeným scénářem a taky dost častými, hluchými scénami, u kterých nechápete, co tím režisér myslel. Za filmem stojí nepříliš proslulý Andy Fickman. Za to jsou tam obsazené hvězdy hollywoodu a ty se snaží až do morku kostí. A to se jim daří. Je to škoda myslím, že se z toho dalo vytáhnout více. :( ( 35 procent ) ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

No tenhle film byl vážně hrozný. Ze začátku se to ještě celkem dalo, ale pak jsem asi hodinu umírala a málem jsem to vypla. Dávám slabých 20%. Ty procenta, co tu jsou jsou přehaně vysoké. Trapné filmy opravdu nemám ráda a ani sympatické herecké obsazení to nezachránilo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kupodivu príjemne zabité dve hodinky. Trápnych miest tam bolo podstatne menej ako som očakával. A už to je veľké plus, hlavne keď si zoberieme, že je to len slabý odvar niečoho čo v 90 rokoch tak dokonale fungovalo - to je romantická komédia/ komédia. Film sa zaobíde bez fekálií, niektoré vtipy mu vychádzajú, iné zase nie - ale je tu maminka Curtisová a teta Weaverová a ich vzájomné súperenie je jednoducho skvelé:) Kristen Bell a Odette Yustman síce tiež nie sú na zahodenie - hlavne preto, lebo obrazy, kde sú oni sú tak správne chrumkavé. Fickman, režíruje blbučké filmy a netají sa tým. Hlavne preto, lebo väčšinu z nich produkuje Walt Disney. Začiatok a koniec fungujú na moje počudovanie skvelo. Čo sa týka stredu - tam som mal pocit, že sa film zbytočne naťahuje a rieši aj to - čo by riešiť nemal - Johannin ex priateľ - napríklad. Nepobaví, neurazí - ale raz a stačilo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Amouse-bouche ??" - "Naposled na škole !!" ;) Jamie Lee Curtis a Sigourney Weaver v jednom bijáku ?? To musím vidět, řekl jsem si naivně nic zlého netuše !! A tak jsem se nechal doběhnout spíš já.. Ale ne tragickou Kristen, která tvrdohlavě zvoní na zvonek trapnosti s humorem z němých grotesek !! Jen další Fickmanovou žumpou.. Možná by tenhle režisér mohl být zajímavý Supernáhradník, ovšem teoreticky fungoval i komunismus..;) A když už jsme u toho předkrmu, já se rozhodně nebavil.. ()

Reklama

Reklama