Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

boshke 

všechny recenze uživatele

Zvláštní projekt. Tedy na obvyklou produkci dua Gervais/Merchant. Na Cemetery Junction není z objektivního hlediska vůbec nic nového či světoborného. Další z řady nesčetných komedií/dramat, které jsou (lehce) kýčovité a nejsou ani moc dramatické, ani moc vtipné, jejichž postavy se vyvíjí tak očekávatelně, jak jen divák může očekávat. Přesto, možná právě díky (ne)viditelné protekci, kterou u mne oba tvůrci požívají, jsem byl spokojen. Potěšil Earl z Dereka, Gorman (Stryver z TDKR), Watson, epizodky Gervaise, Merchanta a Pilkingtona a samozřejmě Ralph. Příjemný zážitek... 80% ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy o bolestném hledání sama sebe na prahu dospělosti mě vždycky zaujmou, ať už se odehrávají v Kanadě (Dar od Boha), v Německu (Sluneční ulice) nebo v Čechách (Občanský průkaz). Asi to bude tím, že jsem se kdysi (no, vlastně docela nedávno) taky takhle těžce hledala a že i dneska u mě pocit, že jsem se už konečně našla, opravdu nepřevládá. Cemetery Junction navíc vévodí moc příjemný soundtrack a dva sympatičtí a pohlední hrdinové (toho třetího, tlustého a protivného radši vůbec nepočítám). ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tenhle film Rickyho Gervaise se mi nad očekávání hodně líbil, možná i díky tomu, že si zde samotný Gervais před kamerou nadělil rozsahově epizodní roli, tedy netlemí se každou chvíli do kamery, pouze jednou si na uvítanou říhne... No ano, i ten humor kolem hlavních postav tří mladíků není vždy bůhvíjak důmyslný, jsou to často pubertální žvanění a výstřelky na téma sexu, ale ta mladicky uvolněná atmosféra se mi od počátku líbila. Spolu s hudebním doprovodem vytvářela nečekaně příjemnou a osvěžující záležitost, že jsem se zvláštním způsobem brzy naladil a dost bavil. Kouzelně zvládnutou atmosférou 70. let s postavami dospívajících tínedžerů mi Cemetery Junction připomněl nedávné Zimní prázdniny, které z případného srovnání u mě vítězí, ale i mladické eskapády tří Angličanů jsou prodchnuté podmanivým, nenáročným dramatem postav, které mi nakonec byly sympatické a více myšlenkových úvah třeba nad skutečným (ne)smyslem standardních mládežnických vzpour či správného výběru dalších životních cest mně i pořád blízkých... a nejtlustší z party, svérázný Snork, mě vyloženě bavil, obzvlášť jak to rozjel živě s kapelou na jevišti! :o) [80%] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak sú to lenivci alebo nám berú prácu?“ Ricky Gervais je mi vcelku ukradnutý, ale po tom, čo ma viacerými projektami mimoriadne pozitívne zaujal Stephen Merchant (Logan, Súboj s rodinou, Králiček Jojo), začal som detailnejšie skúmať jeho filmografiu. A natrafil som na toto. Tak som si to pozrel, nakoniec to však bohužiaľ žiadna veľká (a vlastne ani malá) výhra nebola. Mám rád anglické filmy, anglickú výpravu, anglický humor a anglickú atmosféru, ale toto proste išlo mimo mňa. Naplno ma to začalo zaujímať až ku koncu, kedy to začalo byť správne dojemné. Inak dosť bieda a nahá upírka pozerajúca sa von oknom. Dospelé postavy kvalitné (až na Ralpha Fiennesa, ktorého som nikdy príliš nemusel), mladé postavy väčšinou dosť otravné (napokon bol najsympatickejší asi „Jonah Hill“). ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Jedno staré arabské přísloví říká Hoď své srdce před sebe a utíkej ho chytit." "To bylo, než našli ropu. Dneska už Arabové neběhaj, mají na to sluhy." Jednoduchý mladík z dělnického prostředí cítí, že má možná poslední šanci přervat pupeční šňůru s dírou, v níž žije, dát vale zdejším pyšným buranům, kteří ho počítají mezi sebe a neustrnout jako oni... Cemetery Junction je na pohled (i poslech) pěkný film a určitě stojí za vidění, ale nepřináší nic nového. Nenašel jsem v něm jedinou scénu, kterou bych neviděl už jinde a mohl ji mít navždy spojenou jen s tímto filmem. Je to jako by se Dobrý Will Hunting odehrával v prostředí a době z Billyho Elliotta a scénář k němu by psal Richard Curtis. Kousky z těchto a jiných filmů jsou poskládány do překvapivě funkčního scénáře, zrežírovány se stonásobně větší jistotou než Gervaisův předchozí počin, ale stejně jako Umění lhát je i Cemetery Junction víc dramatem než komedií. Vyvolával ve mně až bezvýchodně úzkostný pocit, že se světem je to tak špatné, že nemá smysl se o něco pokoušet, v něco věřit nebo doufat. Nemyslím, že se na něj podívám znovu. 60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se objeví také Karl Pilkington. Kultovní a zároveň bizardní postava, která spolu s Gervaisem a Stevem Merchantem pracovala v rádiu v jejich začátcích před televizní kariérou a již několik let s nimi natáčí veleúspěšný podcast "Ricky Gervais Show". Tyto pořady se velmi často zaobírají postavou Karla, testováním jeho znalostí, analyzováním jeho příběhů z dětsví, Gervais je fascinován jeho upřímností a balancováním mezi genialitou a prázdnem. Vznikla celá řada fanouškovských webů a z Karla se stala celebrita v pravém slova smyslu. Média během těchto natáčení spekulovala o tom, zda vůbec Pilkington existuje, nebo jde o herce, který předstírá nižší inteligenci. Původně se měl Karl ve filmu objevit s kudrnatou parukou a knírkem, ale nakonec se objeví tak, jak ho má Gervais a jeho fanoušci nejraději - pěkně plešatý. Knírek mu zůstal. (don corleone)
  • Film se odehrává v rodném městě Rickyho Gervaise - Reading. Zde se také natáčela většina materiálu, kromě Redingu štáb natáčel také v malém městě Woodstock poblíž Oxfordu. (don corleone)
  • Ricky Gervais a Ralph Fiennes se potkali na filmovém festivalu v Torontu. Gervais se mu pochlubil, že mu napsal roli na tělo, načež si Fiennes vyžádal scénář a filmu se upsal. Hraje postavu pana Kendricka, šéfa pojišťovny. (don corleone)

Reklama

Reklama