Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: Nejdříve se nás snažili dojmout rekapitulací toho, kdo vlastně zařval v předchozím díle, pak to snažili odlehčit pijatikou s rozdáváním prebend (v seriále, který je známý svým přístupem k chlastu to bylo dost slabý). Pak stejně jako u nás, jsme zjistili, že se všechno rozkecá. Následně přišlo překvapení technického pokroku, někdo vynalezl balistu. Což je na draky jak puška na koroptve a jak torpéda na parníky. To nikdo nemohl čekat. Nicméně jsem zjistil, že v Kings Landing mají podobné problémy jako ve Winterfelu. Hradby a věže solidní, ale absence příkopu a instalace pouhých jednoduchých vrat tuto koncepci dost pochovávají. Aspoň že ty věže, oproti Winterfellu obsadili těžkou technikou. Kdyby to rozdělili do dvou dílů a trochu na tom zapracovali tak to nemuselo být tak hrozný. Jeden díl se mohl věnovat aftermathu předchozí bitvy a další mohl být cesta a příchod ke Kings Landing. Takhle to všechno působilo uspěchaně a odfláknutě. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veškerý osobní progres charakterů a sofistikované budování dějových linií, jenž nás mělo grandiózně dovést do finále, bylo v mžiku rozmetáno na prach v jediném díle. Tleskám za takovou masivní devastaci. Nikdy bych nevěřila, že mi bude od nynějška každá postava absolutně nesympatická. S velkou parádou se všichni chovají naprosto idiotsky, což je v rozporu s logikou vývoje a proměnou, kterou prošli. Čtvrtý díl pohřbil hloubku, uvěřitelnost pout, vztahů i samotný rozum a se střípkem ledu v oku se potácí bezduše po prázdnotě. Jedinou útěchou mi je vidina knihy, jež snad důstojně zakončí celou sérii. Kéž se toho dožijeme... ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť bravúrne zvládnutý ťah tvorcov epizódy, napriek jednému z najnižších hodnotení na Imdb, a opäť úbohé komentáre kreténov na tejto databáze...Na druhej strane, admin Emefky dosiahol 13.000 pozretí vďaka tomu, že zverejnil post o papierovom pohári zo Starbucksu v slovenskom prevedení, a pridal sa tak k mnohým ďalším kreténom, ktorý nedokážu pochopiť, že vďaka malej šálke Blond Mapple Latté zdvihli návštevnosť stránok Starbucksu o viac ako 150%, a to sa posledných 6 mesiacov solídne prepadali. Ďalším faktom ostáva že miestny úbožiaci, ktorý píšu negatívne komentáre nie sú schopný poskladať tri súvislé vety o tom, čo konkrétne im vadilo v predchádzajúcej epizóde, ale sú stopercentne presvedčený, že oni sami by napísali lepší scénar. Preto majú ich komentáre jedno pozretie, ich vlastné. Nuž vesmír a ľudská hlúposť sú nekonečné, ale tým vesmírom si nie som vôbec istý. Opäť vynikajúca epizóda po ktorej skončení na stanici HBO nikdy nezaškodí pozrieť si príbeh niektorej z rodín,pretože si človek s radosťou zaspomína na veľkoleposť tejto ságy. Nuž ale český a slovenský ľudský odpad (týmto sa ospravedlňujem všetkým normálnym užívateľom tejto databázy) , ktorý vo svojom živote nič nedosiahne si potrebuje niekde uľaviť, tak po 850.000 príspevku o Ficovi je teraz 6 týždňov na rade Hra o tróny...A že Daisuke Honda z Bratislavy nechápe odkiaľ a prečo sa až teraz vzali balisty,k tomu už niet čo dodať... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po potemnělé trojce (nikoliv švédské) přichází projasněnější čtyřka (nikoliv fantastická), která děj posune zase o kousek dále ke kýženému trůnu, ehm cíli. Sem tam mi to připadá, jako by tvůrci v poslední sérii chtěli opět dialogově propojit všechny dvojice, které se během seriálu potkaly a měly to štěstí, že se jich týká i děj tohoto dílu. Stačí jim přitom prohodit pár vesměs nevýznamných slov, jako by tím chtěli uzavřít svůj vztah v GOT... jako jakási rekapitulace. Děj samotný je méně akční, než předchozí díl, ale pár zvratů přišlo. (Snad) velké finále se blíží... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat ke kořenům. Intriky, strategie, pletichaření, klamání tělem. To co jsme měli tak moc rádi primárně na starších sériích, kdy ještě nebyly k dispozici obří rozpočty, ani všeobecný poprask kolem něčeho neviděného. NejGOTovatější díl osmé série, infarktová scéna s drakem a psychologicky hutná horská dráha pro Daenarys. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama