Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Daenerys přichází taktickými chybami o strategické výhody ve hře o Železný trůn. Cersei se s podporou Eurona snaží oslabit její bojeschopnost a psychiku. Jon neudrží své tajemství. Tyrion odvážně, ale neúspěšně usiluje o mír bez očekávaného krveprolití při dobývání King’s Landing. (DavidWark)

Videa (3)

Trailer

Recenze (154)

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že tu jen někteří zbytečně masturbují. Pro první dva díly jsem neměl velké pochopení, ale bitva s NK nebyla vůbec špatná a hlavně se dnes po skončení první půl hodiny Hra o trůny zase vrátila. Většina charakterů se ve čtvrté epizodě zachovala tak, jak je G.R.R.Martin napsal... Kritizoval jsem jejich úpadek v sedmé sérii a na začátku té osmé, ale jsou zpět nebo alespoň dnes byly. V podstatě každý hate, který je uveden lze poměrně snadno vyvrátit, protože tito jedinci zuřivě sledující každou epizodu, aby pak mohli udělit odpad, zapomínají na věc nahlížet nejméně ze dvou stran. Spoiler: Nejdříve jim nejde na rozum, jak několik lidí ubrání celý Winterfell před nejméně sto tisícovou armádou mrtvých, aby se dnes podivovali nad tím, že polovina armády přežila. Stejně tak o balistovi, již bylo v předchozích sériích pohovořeno, takže opravdu není překvapení, že od doby, kdy přilétl Aegon Targaryen, pár let uběhlo a došlo k určitému vývoji, zatímco draci byli považováni za vyhynulé či zcela neškodné a především náležící vládnoucímu rodu... A tak již drak není tak nezranitelný, jako v minulosti a byly proti nim vyvinuty dokonce zbraně - bingo. No a v neposlední řadě je nutné doplnit, že konec seriálu bude odpovídat i plánovanému konci knih. Jestli tedy někdo žehrá nad tím, co to tam ony postavy dnes začaly vyvádět, měl by si uvědomit, že to dělají proto, aby naplnily plánovaný konec G.R.R.Martina... Překvapení což, hošci. Hodnotil bych dnes za 80% kvůli úvodu, ale z dobrého rozmaru udělím 5*. ()

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stavím sa o desať eur, že v hodine dvanástej pricvála s nejakým martellovským ľavobočkom vojsko z Dorne a natrhne Cersei prdel. Inak je fantastické, že draky sa dajú tak ľahko zabiť a v dejinách Westerosu o tom nikto nevedel (však ballistu predsa nik doteraz nepoznal). Yeah Dumb and Dumber episode 4. 4/10 ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci zkratkovitého scénáristického pojetí mohl být tento díl přeskočen, dilaogy jsou beztak unylé (první polovina je na spaní, druhá se snaží intrikovat, ale ..nevím.., oproti tomu, jak fungují knihy i jak fungovaly předešlé serie nezajímavé, místo jemným psychologických hrátek a drsných zvratů (chápu, už je konec) autoři jen nahodile, povrchně řeší pseudozápletky než se dozvíme, kdo usedne na trůn. ()

PanZahadnyCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Jednotlivé epizody jakéhokoli seriálu téměř nehodnotím, natož abych je komentoval. Ale tahle epizoda je výsměch. Připomíná mi to situaci, kdy máte na nějaký deadline odevzdat seminární práci, ale necháte ji na poslední chvíli a děláte to den před odevzdáním. Je mnoho GoT epizod, možná většina, kde se vlastně nic moc neděje a předem jasné konflikty se jen oddalují a neustále diskutují, což není nutně špatně, pro GoT je to naopak specifické, o to více pak vyzní daná bitva nebo jiná diskutovaná událost. A pak přijde tento díl, který se vše snaží smrsknout a urychlit do, sice lehce prodloužené stopáže, ale i tak náhle vyřeší všechno to, co by v předchozích sériích řešil v minimálně pěti epizodách. Působí to jako pěst na oko vytváří to dojem traileru a ne napínavé akce. Herecky je to sice pořád na skvělé úrovni, ale dramaturgie, a zdá se mi, že i výprava, jde do prdele. Velký rozpočet této sérii velmi škodí a dovoluje tvůrcům, aby byli líní, používali spoustu zkratek a vše zobecňovali. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat ke kořenům. Intriky, strategie, pletichaření, klamání tělem. To co jsme měli tak moc rádi primárně na starších sériích, kdy ještě nebyly k dispozici obří rozpočty, ani všeobecný poprask kolem něčeho neviděného. NejGOTovatější díl osmé série, infarktová scéna s drakem a psychologicky hutná horská dráha pro Daenarys. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno