Reklama

Reklama

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět naprosto špičková a dechberoucí filmařina, kterou táhnou nahoru Sapochnik, herci, Djawadi a CGI, ale pocitově mi to přišlo podivným způsobem až tak moc off, že už jsem to nedokázal odignorovat ani já a to jsem byl doposud vůči omílaným výstřelkům ve scénáři poměrně imunní. Ve výsledku jsem si tedy sice užil parádní řež, luxusně budované napětí a klasicky sebejisté herectví, ale přesto odcházím s jistým pocitem neuspokojení, skoro až zklamání. Finální epizoda o výsledném dojmu rozhodne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu to vyzerá tak, že v záujme ďalšej mega akcie si tvorcovia museli nájsť nejakú zámienku a z jednej z tých kladnejších postáv seriálu preto urobili masového vraha. Nie je to úplne tak, osobne tu cítim aj nejakú tú kritiku súčasnej zahraničnej politiky západných mocností, ktoré v záujme vyššieho dobra a zvrhnutia nejakého diktátora neraz zabijú aj množstvo civilistov. Či ide skutočne o metaforu, na to by som si ale nevsadil. Každopádne dobýjanie mesta je "žrádlo" a umiera sa skutočne tak osudovo, ako sa patrí na predposlednú epizódu dlhočizného seriálu. Ale radšej sa nezamýšľajte nad tým, prečo, keď máte so sebou vo vzduchu ničivú zbraň, tak cestou k cieľu ju musíte pár krát použiť a nejdete hneď k cieľu a nevybavíte to sakum prásk s tým, s kým ste si to chceli vybaviť tvárou v tvár bez collateral damages. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně doposud nejlepší díl osmé série. Daenerys konečně ukázala, že je Targaryen se vším všudy, bratři vyřídili účty, John otevřel oči a to, že někoho zasype trocha suti, ještě neznamená, že je s ním konec, jak si leckdo hned vyloží. Absolutní devastace města je jen zdánlivě nesmyslná. Výborná kamera, hudba i nadále uhrančivá a napětí nepolevující. Pokud se však někdo nudil, či měl pocit nelogičností (o kterých se tu dočtete, ale předloženy nejsou), pak by měl poslední díl rozhodně vynechat a dát si místo toho třeba O makové panence... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám dosť! To si ako že robia srandu tvorcovia, to im teda pekne uteká pod rukami do krásne mimóznej paródie. Piaty diel záverečnej série to úplne zabil. Toľko tupých momentov sa len tak nevidí. Buď tam je dejové vákuum alebo úplne trafená scéna, nechápem akú výpoveď má mať tento katastrofický devastačný diel. Ako kto z koho urobí väčšieho despotického jelimana. Takto dodrbať vo finále celkom dobre rozbehnutý seriál to chce teda riadne gule. Som zvedavý s čím úžasným ešte vybehnú v záverečnom diely. Zatiaľ fópa ako prasa. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Většina těch nekritických pábitelů, kteří by dali pětihvězdu i za crossover GoT vs Princezna Fantaghiró, nejspíš nestíhala měnit plínky. Ono to totiž vypadá, že je to epic a že konečně dostali, co chtěli. Tzn. draka v plné akci, vykošťovací rubačky pěkně za plného světla, výraznou redukci postav... . A to, že je to úplně mimo ducha nejen knižní předlohy, ale i prvních ser.řad, že je to jeden velký kinder-fan service, že se z toho stala typicky americká scénáristická břečka...to už spousta lidí nevnímá. Ano, epizoda má 80 min., ale dobrá třetina je jen ničení a akce ve stylu mortal revenge. Scénáristi si to tak ohavně zjednodušili, že není problém dovtípit se, co se bude dít dál. Kdo doufal v nějaký zajímavý zvrat, nebo pointu, bude zklamaný. Ano, je otázka, jestli bylo vůbec možné uspokojit diváka, který si liboval v parádních scénářích prvních řad. A kdo ví...možná to takto Martin naplánoval, ale nějak si myslím, že pokud knihy dopíše, vydá se jinou cestou. Nemůžu říct, že byla tato epizoda vysloveně špatná, bylo tam i pár pěkných momentů, ale jako celek je to bolestně prázdné a tupé, fantazie a nápadu prosté. Většina postav si zasloužila dočista jiný scénář, případně konec. Smutný závěr jednoho seriálového fenoménu. Teď už je totiž vcelku jedno, co se bude dít v šesté epizodě. PS: dost mi vadí, že pokud někdo hodnotí hůř než za 4*, dělají z něj pábitelé hatera a trolla. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)
  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)
  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)

Reklama

Reklama