Reklama

Reklama

Počas dňa je Arthur Poppington iba prostoduchý stavebný robotník, ale v noci si oblieka elastický kostým a brázdi ulice kriminalitou prežratého veľkomesta ako samozvaný strážca práva zvaný Defendor. Nemá žiadne superschopnosti, jeho zbrane pripomínajú skôr inventár kreslených grotesiek pre deti než sofistikované prostriedky pre boj so zločinom. Niet pochýb, že Arthur je psychicky chorý. Ale v skazenom reálnom svete môže byť naozajstným hrdinom iba cvok. V okruhu jeho známych dominujú len dve osoby - psychiatrička a mladá prostitútka, s ktorou sa spriatelil počas nočného pátrania v uliciach. Ale pozor, nepodceňujme nikoho, najmä nie tých, čo majú permamentné nutkanie konať dobro. Čo ak sa napokon stanú skutočnými hrdinami? (TV Wau)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (486)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Milá a hezky vypointovaná variace na dojemné filmy o retardech a nedojemné filmy o superhrdinech. Stebbings tančí na pomezí neslučitelného, občas mu ta ruka ujede do nevyváženosti mezi vážným dramatem a ujetou komedií, ale perfektní Harrelson vždy vrátí filmu ztracenou rovnováhu. Právě jeho kreace na pomezí vážnosti a parodie dává tomu nepravděpodobnému a vlastně velmi dětinskému světu Defendora cosi, co vás i při závěrečném "I love you" donutí ke zjihlému povzdechu. Souhlasím, že Defendor měl navíc, ale i stávající potenciál pořád vystačí na velmi příjemný a specifické požitek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ani veľmi kvalitné výkony na hereckom poli nezaručili filmovú kvalitu. Harrelson, Dennings a priam denirovský Koteas sú naozaj okrasou snímku, ktorý zaujme na chvíľu. V prvých 20 minútach si môžete myslieť, že ide o nejakú vydarenú paródiu (na rozdiel od Deadpoolu), ostatná časť spadne dosť do šedi, vtipom aj príbehom. Zbytočný film. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Defendor je divákovi bližší než velké Hollywoodské bijáky či jiné velkoprodukční blockbustery. Žádný Spider-Man, do kterého se myšlenkově vtělují utlačovaní středoškoláci, ale Defendor - mírně retardovaný (nebo přespříliš chytrý - vyberte si) všední chlápek středního věku, který po nocích potírá zločin celého města. Defendor nemá žádné zvláštní schopnosti, je zranitelný, jako zbraň používá kuličky s prakem nebo rozčílené vosy. Ale je naprosto upřímný (jak k ostatním postavám, tak k samotnému divákovi), bere svou identitu vážně a navíc - hraje ho božský Woody Harrelson. Ten v rolích zabijáků nebo imbecilů přímo exceluje. Defendor není jediným zajímavým charakterem, Kat Dennings je hodně rozporuplnou postavou a po celou dobu jsem nevěděl, zda-li ji zařadit mezi ty kladné, pak je tu ještě Michael Kelly v roli Defendorova nejlepšího přítele, který stojí vždy na jeho straně. Je to vlastně superhrdina superhrdiny. Pravým hrdinou je pro mě však režisér Peter Stebbings, který dokázal spojit černou komedii s dramatem a akčním filmem naprosto bezchybně. Natočil film, který všem říká, že kus superhrdiny je v každém z nás. A to jde prosím o debutanta. Skoro plný počet hvězdiček. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Jak neočakávané a odvážne zlúčenie. Jednému až nebere ako tomu udať vymedzené mantinely aby sa to nevymklo kontrole a nováčik Stebbings túto syntézu dotuje takou krehkosťou, že ju niet čim ohraničovať. Nač by krotil niečo, čo si priam žiada byť neskrotené. Skrátim to, parodizovanie má vynovený akcelerátor, ktorý poľahčujúcemu striafaniu sa do vyzývavých cieľov (preoblečený nesmrteľníci, netrvanlivé/sílené celebritky, poverenci z ľudu-záchranci našej i inej planetárnej sústavy) vstrekuje nedostižný výkon, je ním sám "Defendor" čo by ďalší záchranca nízkorozpočtových produkcií. Silnejšie 4*. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku tohoto filmu jsem nemohla nevzpomenout na podobný skvost z korejské dílny "Syupomaeniottdeon sanai". Začínám mít pocit, že k tomu, aby byl člověk spravedlivý, ohleduplný a slabším pomáhající, musí být totálně na hlavu. A to nejen v dnešní době. Doufám, že mě teď místní pravověrní neupálí, ale během studií jsem došla k "překvapivému" závěru, že lidé, kteří se jali pomáhat druhým a přiklonili se buď k Bohu nebo prostě jen k Dobru obecně, učinili tak po nějaké tragické události v jejich životě a nebo byli poněkud "jiného" smýšlení. Za tu druhou kategorii buďme všichni vděčni. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Během příprav filmu se uvažovalo o obsazení Ellen Page. Ta si později zahrála ve snímku s podobným tématem Super (2010). (MeanWhile)
  • Pro Petera Stebbingse je to první režijní a scénáristický počin. (HellFire)
  • Natáčelo se v Torontu a Hamiltonu v Ontariu. (HellFire)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama