Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 2

Recenze (607)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tak mi tak přijde, že nám ty Pixarovky v poslední době ztratily duši. Jasně, druhé Příšerky jsou řemeslně zvládnuté skvěle, ale je to hrozná rutina bez jakékoliv přidané hodnoty. Tam, kde se dříve sázelo na odkazy a slovní humor (neříkám, že tady není vůbec), nyní převládá humor situační, aby se film co nejvíce zamlouval dětem. Je to příjemná jednohubka, ale to je pro mě na Pixar prostě málo. Přijde mi, že dříve chtěly Pixarovky i něco říct, teď už jim jde jen o to, aby se líbily a hlavně vydělaly. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si snad celou první třetinu šlapala na vedení, páč jsem byla přesvědčená, že sleduju ratolesti Příšerek s.r.o. a ono prdík, film se vrací do minulosti a ukazuje, jak to všechno začalo. A co na to říct, začalo to teda naprosto suprově, film je celou svou stopáž neskutečně zábavný, párkrát mě i překvapil na to, že je předně pohádkou a závěrečná akce krásně prezentuje všechna klišé ze scary movies (teď fakt myslím žánr a né parodickou sérii). Druhý díl podle mě prostě nezůstal prvnímu nic dlužen, bavila jsem se královsky a těším se na 3D verzi. Nejzábavnější pixarovka od dob Toy Story 3. Edit: Po shlédnutí musím říct, že 3D: * je v tomto případě trestuhodně nevyužité, působí jen jako o malinko prostorovější 2D. Prostě jen nálepka na blu ray disku, která má tentokrát asi stejnou hodnotu jako když na nich bývalo napsáno "znáte z tv reklamy". 90% ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Spíš, než strašidla a bubáci, mě děsí zdejší kladné hodnocení. Film líčí osudy dávno zapomenutých hrdinů, takže se opírá o něco, co už sotva obyčejný divák pamatuje, a více méně prezentuje jen zažité klišé striktně amerického univerzitního života. Jen si utrhuje ze zvyků a zažitých stereotypů tohoto životního období, které je nám, současným i bývalým studentům, relativně cizí. Tomu se přece nedá smát?! Od A do Z jsme to už viděli v tolika filmech, kde byl vylíčen nástup na univerzitu. Grafika dnes taky už ničím neohromí, takže konečný verdikt je, že tenhle prequel je buď zbytečný nebo přišel pozdě. Jako samostatný film funguje málo. Chudáci děti, na ty asi Pixarovští mysleli až v poslední řadě. Na druhou stranu je fakt, že ukázali dětem, že škola není jediná cesta, že se dá vypracovat od píky, z nuly na hvězdu. Zvláštní, ano, v tom je tento film velmi zvláštní. I to se asi může ve skutečném životě stát. I o tom může být moderní pohádka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že "Příšerky s.r.o." patří mezi mé nejoblíbenější Pixarovky, ale tento prequel trpí tím, čím většina nových snímků této magické společnosti. Je zajímavé sledovat, jak tvůrci vymysleli řadu spojitostí a návazností s původním filmem, ale celé už to je vyloženě dětinské a rodiče to sice nijak neurazí, ale rozhodně to nenadchne originalitou a vtipem, kterým Pixar dříve vládl. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Třeba to je tím, že jsem se více bál než těšil. Vidím všechny ty nedostatky a mezery, ale hned ta první scéna mě zavalila tak monstrózní vlnou nostalgie a vzpomínek, že jsem se v ní prostě jen cachtal a zvysoka kašlal na kritiku. Ano, mohli utáhnout šrouby a naleštit kapotu, ale díky bohu, že dorazili. Když znám původní příšerky zpaměti a tak moc jsem je miloval, nebylo možné, aby tenhle film projel kolem bez emocí. Ale zase chápu - i já bych vraždil za toho dementního šneka a za konec těch dvou starších. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Na plagátoch si je možné všimnúť, že členovia "Oozma Kappa" majú modré tričká s logom M(onsters). Vo filme ich ale nenosia. (D1705)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scénka. (MikaelSVK)
  • V místnosti, kde probíhá zasvěcování nových členů Ošklivých Káčátek, můžeme na zdi vidět obrázek se žlutým autem, které je podobné Mikeovu (Billy Crystal) vozu z krátkého filmu Mikeovo nové auto (2002). (SONY_)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama