Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (1 099)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Venom dopadl zhruba podle očekávání - tedy hrozně. První půlhodina je v podstatě "Tom Hardy chodí po ulici: The Movie", následnující hodina nevýrazné nic a na konci se to konečně na 20 minut seřeže v plně digitálním stylu. Nečekejte nosné postavy, zajímavý příběh nebo snad rozkreslenou psychologii Venoma - nic takového Ruben Fleischer nenabízí. V očividně prostříhaném eRku mu totiž zbyl jen zmatený Hardy, který si povídá s neviditelným kámošem a sem tam někomu (samozřejmě mimo záběr) ukousne hlavu. Zvěsti o tom, že se film zasekl v daleké minulosti, se tak opravdu naplnily. Takhle vypadala většina marvelovek v dobách, kdy byly comicsovky převážně tupými a nudnými béčky, v Sony si ale řekli, že by tenhle úplně standardní superhrdinský origin (!) měli poslat do kin teď. Ještě že nás to po dvojce Amazing Spider-Mana nemohlo zákeřně překvapit! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď jim všem uhryznem hlavu a dáme je na hromadu." Ukousávání hlav mě obvykle nebaví, dokonce mám pocit, že s ním ani tak úplně nesouhlasím, ale v případě Venoma to alespoň bylo zábavné. Vlastně se jednalo jen o doplňování paliva, takže tomu jsem ochoten rozumět. Taky se mi hodně líbily svižné akční scény, sarkastické hlášky a samozřejmě žádání souseda o klid. Ten trik se musím naučit. Nakonec jsem však zjistil, že to kolem mě jenom prosvištělo a zase to zmizelo, aniž by to ve mně cokoli zanechalo. Tak už to Marvelovky dělají, ale já bych si z toho chtěl odnést víc, než pouhou rovnici: novinář + parazit = uhryznuté hlavy. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy má problém. Nalepil se na něj mimozemský parazit a chce začít žrát lidi, jenže je tu ještě pár horších monster, a tak se Eddie Brock a Venom rozhodnou spojit síly a stát se těmi nejobyčejnějšími superhrdiny. Filmový Venom dokázal potenciálně zajímavou a temnější postavu předělat do unylého hrdiny, který vypadá jako relikt minulosti a dovedl by zaujmout možná někdy před dvanácti lety. Vlastně moc nevím, co bych na něm pochválil, i ty nejlepší prvky jsou v něm přinejlepším průměrné. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se napsat, že Tom Hardy hraje místy tak špatně jako Ben Affleck v Daredevilovi nebo Edward Norton v Hulkovi, ale nebyla by to pravda. Jeho výkon je mnohem blíže Nicolasu Cagovi z Ghost Ridera. Místy zkrátka tak špatný, až je to zábava. Opravdu jsem si nebyl jistý, jestli se Hardy zrovna pitvoří proto, že to má být vtipné, nebo proto, že to má být vážné (ale přitom to je zase, jen nechtěně vtipné). Film samotný žádná hrůza není, ale není to ani skvost. Vůbec mi například nevadilo, že necákala krev a neodletovaly hlavy, mnohem raději jsem, když filmaři pracují s náznaky. Docela solidní byly i akční scény (hlavně ta se zásahovou jednotkou) a vcelku ušel i záporák. Horší ovšem bylo, že mi vše ve Venomovi připadalo hrozně uspěchané a když přišlo "velké finále", skoro jsem to nepoznal. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bezpohlavná po povrchu jazdiaca rutina. Remake Masky bez jej všetkej extravagancie. Venom sa v plnej kráse ukáže až po hodine, pričom film má ledva hodinu a pol. Záporák je klasický komiksový derivát a aj keď Riz Ahmed hrá svojho slizouna dôstojne, skôr by sa hodil do nejakého thrilleru ako do preexponovaného komiksu. Celá úvodná expozícia je navyše zbytočná a dala by sa zhrnúť do jedného dialógu, pričom náčrt postáv aj tak nedáva zmysel. Eddie Brock má byť loser, no naopak bol práveže úspešným reportérom, ktorý bol neoprávnene vyhodený. Potom najzaujímavejšia (a nerozvinutá) vec z filmu - že samotný Venom je tiež loser na svojej planéte a tu môže byť kráľ - akosi nedáva zmysel. PS: Je to oficiálne prvý film, ktorý je vyspoilerovaný v traileroch vrátane finálneho súboja i poslednej predtitulkovej scény? ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama