Reklama

Reklama

Úředník Jack, který pracuje pro velkou automobilovou firmu jako koordinátor pro stažení výrobků z trhu, už šest měsíců pořádně nespal. Pohybuje se v jakémsi polosnu či polobdění a neví, co dělat. Lékaři, který mu hodlá předepsat cvičení a valeriánské kapky, se svěřuje, že je to skutečné utrpení. Lékař ale odvětí, aby se šel podívat za muži, trpícími rakovinou varlat – ti totiž opravdu trpí. A tak jde Jack na jejich terapeutickou skupinu a jako oni se vyplakává na rameni jednoho z postižených – Boba, ze kterého udělala hormonální léčba po odstranění varlat napůl ženu. Postupně začne navštěvovat i jiné terapeutické skupiny, až se jednou setká s dívkou, Marlou Singerovou,která je stejná podvodnice jako on. Také ona chodí na terapie, přestože jí nic není. Jack soudí, že by si měli skupiny rozdělit a každý chodit jen do těch svých... Na služební cestě se pak v letadle setkává s Tylerem Durdenem, mladíkem, který se živí příležitostnými pracemi – třeba jako číšník na banketech - a hlavně prodává mýdlo. Když po návratu domů Jack zjistí, že jeho byt vyhořel – v důsledku výbuchu – a on nemá kam jít, vzpomene si, že si vzal Tylerovu adresu. A požádá ho, aby mohl bydlet s ním. Tyler žádá jedinou věc: aby mu dal pořádnou ránu. Když to Jack udělá, ihned mu ránu oplatí. A je z toho pěkná rvačka, kterou si oba vlastně pochvalují: hned se cítí lépe. Tyler bydlí v ponurém starém opuštěném domě, v jehož okolí je pusto a prázdno. Mladíci začnou rvačky pořádat pravidelně, a přichází stále více zájemců: vzniká „Klub rváčů“ ... Po nějaké době se objevuje i Marla, která se začne pravidelně a hodně hlasitě milovat s Tylerem, zatímco Jack jen závistivě poslouchá. Do práce chodí stále méně a šéf Chesler se nestačí divit jeho pohmožděninám po rvačkách a nedbalému oblečení. Ozve se policista Stern, který v telefonu naznačuje, že výbuch v jeho bytě někdo vyvolal úmyslně ... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 953)

pacci91 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přímým direktem na konzumní způsob dnešního způsobu života a návodem, jak se ode všeho odpoutat a žít i tak docela zajímavý život. Při představě skutečného odehrání běhá až mráz po zádech. Těžko si představit svět, kdyby se každý dostal zpět na startovní čářu. ()

sedmdevet 

všechny recenze uživatele

Edwardu Nortnovi a Bradu Pittovi jsem tady uvěřila skoro všechno, prostě zvedni se a dělej něco jinak a jinde a jiným způsobem a nedívej se pořád kolem sebe. Dokud jednou nenarazíš:) a jen Bůh ví na co. ()

korneliusW 

všechny recenze uživatele

Fincher sa opäť pochlapil, a aj keď to bol tak trochu "iný" film, na ktorý sme uňho zvyknutí, musím priznať, že ma milo prekvapil. Počnúc strihom, výberom hercom, hudbou, či spôsobom, ako vyrozprával dej, ekzaktne vystihol dielo Chucka Palahniuka. Veď ako samotný Palahniuk napísal: "Možno riešením nie je osobnostný rast... Tyler nikdy nepoznal svojho otca... Možno je riešením sebazničenie." A keď sa nad tým všetkým človek zamyslí, naozaj potrebujeme mať vo svojom krásnom byte všetok ten zbytočný, ale zato nádherný, nábytok z IKEA?! ()

Night.Child 

všechny recenze uživatele

Tak toto veledílko je opravdu povedené. Předlohu Chucka Palahniuka zpracoval David Fincher opravdu nezaměnitelně a není pochyb, že skalním fanouškům spisovatele udělal velikou radost. Těžko nyní říct, co je vlastně povedenější, zda předloha nebo filmové zpracování. To se nestává často. Sám o sobě jsem byl nucen po Klubu rváčů přečíst téměř celou Palahniukovu tvorbu. Ne že by to bylo nějak zvlášť poučné, ale on je prostě šílenec a já šílence rád. Občas bych se i takovým šílencem rád stal, ale bohužel dynamit podle návodu nefunguje jak má :D Dvojice Edward Norton a Brad Pitt doplněná Helenou Bonham Carter je skvělá, herecké výkony mnohdy až děsivě přesné :) ()

pelegryna 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem shlédl a nemohl jsem si ani odskočit, jak moc mne to i s odtupem času poltilo.Dílo, které jistě bude patřit jednou k nedoceněným kouskům, jestli k nim již nepatří.... ()

petrasninja 

všechny recenze uživatele

Moc dobře si pamatuju, jak sem před nějakejma šesti rokama zapnul ČT2 a tam zrovna začínal, do tej doby pro mě absolutně neznámej, Klub rváčů. Měl jsem tudíž to štěstí, že jsem nečetl ani knižní předlohu a ani v nejmenším jsem netušil o čem film je a jak dopadne. A to je potom teprve jízda... ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 80%, - /zbytečně násilné, zamotané, nepřehledné a i po zjištění hlavní zápletky takové divné, není to prostě můj šálek/, + /Edward, Helena a hlavně Brad, hlavní zápletka - povedená/, hodnocení - zajímavý film, ale občas děsně nepřehledný, zmatečný, násilný, takový neučesaný, tenhle typ filmu mi příliš nesedí, ne vyloženě špatné, ale na kultovní film jsem čekal trochu víc ()

jelen10 

všechny recenze uživatele

Další fantastický film od Davida Finchera. Stejně jako v SEDM i tady je skvělý Brad Pitt, doplněný o Edwarda Nortona a Helenu Bonham Carter. Opět skvělá atmosféra a závěrečné rozuzlení, které má grády! ()

vince_noir 

všechny recenze uživatele

vystajlovane devadesatky se vsim vsudy - videoklipovy strih, radoby trefna moudra a elektronicka muzika. tohle budu poustet svym detem jako dokument o dobe, kdy jsem dospival. podle me ale u toho nejspis usnou, tak jako malem dneska ja. ()

Roat 

všechny recenze uživatele

Hodně proslovů v tomhle filmu stojí za to. Fincher to natočil fakt mistrovsky. Pomalu ale jistě se to vyvíjí a já jsem od toho tenkrát čekal že to bude o partě týpků co si budou někde ve sklepě dávat na kožich. O tom filmu sem věděl jen to co vyčtete z názvu. Nakonec to přerostlo v něco mnohem většího. Brad Pitt v jedné z jeho nejlepších rolí a Edward Norton, mě dost sympatickej herec, kterýho je zajímavý v tom vývoji sledovat. Rozhodně jako rváč nevypadá ale i chcípák se umí dobře trefit :). ()

mcac88 

všechny recenze uživatele

Tak tohle neni nic pro mě. Přijde mi to jako stupidní film se záblesky dobých scén. Nevím proč se to všem tak líbí, inu každý máme jiný vkus ()

delman 

všechny recenze uživatele

pekne natocena a dobrymi hercami obsadena hlupost...zvrat a la sloh stredoskolaka...zaver snad ani netreba hodnotit...obrovske sklamanie. ()

Paulli 

všechny recenze uživatele

Finchera si jako režiséra opravdu vážím! On, jako jeden z mála, má naladěnou strunu na tón, kterýmu dokážu naslouchat hodiny, ale po zhlédnutí tohoto filmu jsem pociťoval zklamání. Pointa filmu je skvělá, ale způsob, kterým byla podána, je absurdní, predevším scéna rvačky v garáži. O onu pointu se celkem dost zajímám a tady je podaná velmi nereálně. V tomhle musím souhlasit s Tosimem. ()

anezzik 

všechny recenze uživatele

Wow! Tohle je přesně ten typ filmu, který vám utkví v paměti a jen tak na něj nezapomenete. Sice mi nějakou dobu trvalo, než jsem pochopila o co přesně v tomto filmu jde, protože má dost složitý děj, ale o to více jsem si to užila. Herecky i režisérsky je film více méně bezchybný, líbily se mi i dialogy a navíc mi přesně seděl tento styl vyprávění příběhu. Lepší než knižní předloha! Zkrátka úžasný zážitek! Rovných 100%. ()

Loooba 

všechny recenze uživatele

Když jsem ho viděl v kině poprvé, bylo mi 20. Byl jsem znechucenej s tím, jak je svět nespravedlivej a jak jsou všichni proti mě! ... Tak jsem šel s partou do kina na toho hezouna Pitta a z kina vycházel z vyhozenou sanicí a měl jsem vyschlo v hubě. Parádní věc, která je drsná jak šmirglpapír! ()

Leddius 

všechny recenze uživatele

Perfektní. Jedním slovem perfektní film, který obsahuje složitou zápletku a vtáhne diváka na 110% do děje. Od první chvíle jsem prožíval život Jacka: rozčilovala mě jeho práce, fascinoval mě jeho smysl pro uspořádání nábytku, ocenil jsem seznámení s Tylerem, trpěl jsem s ním na hromadných terapiích, dodržoval jsem první zásadu klubu rváčů a tak dále až po zbytek filmu. Ke skvělému scénáři (a zápletce), kameře a režii bych ještě vyzdvihnul dokonalou hudbu. Herecké výkony všech tří hlavních postav byly strhující. U mě jednoznačně nejoblíbenější film. 99% ()

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Disney zahazuje značku Fox

Disney zahazuje značku Fox

19.01.2020

Už je tomu téměř rok, co studio Disney dokončilo akvizici studia 20th Century Fox a všech jeho odnož. Od té doby se mnohé změnilo, několik filmů bylo zrušeno, pár titulů čeká reboot a menší nezávislá… (více)

Reklama

Reklama