Reklama

Reklama

Multimilionář, bankéř Nicholas Van Orton (Michael Douglas), dostane od svého zhýralého bratra originální dárek k narozeninám: hru - ďábelskou, nebezpečnou, která se nedá ani dohrát. Hru, která naruší jeho soukromí a zničí jeho kariéru. Nicholas chce za každou cenu zjistit, kdo tahá za nitky, a hru zastavit. To však nelze. Jakmile do hry vstoupil, musí ji dokončit, ať je konec jakýkoliv... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 415)

Mjoh 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený thriller, Pointa s velkým P, zdálo by se na plný počet. Ale mě se to nedostalo pod kůži, prostě asi moc velký očekávání po Sedm. Takhle hodnotím jako dobře odvedené řemeslo, vyplatí se vidět, ale nečekejte, že vás to posadí na zadek jako Sedm... ()

Mzetko 

všechny recenze uživatele

Na Hru lze koukat klidně několikrát a nikdy se neohraje. Tento film se může pochloubit chytrým scénářem, který nic neprozradí a diváka nechá pátrat v nevědomosti s Michaelem Douglasem. Celý film je velice napínavý a ten konec, ten je ze všeho nejpřekvapivější (pomíjím to, že by pád ze střechy nemohli autoři "hry" předvídat, ale to je jen malý vroubek, když je divák dostatečně vtažen do děje, napoprvé ho to pravděpodobně nenapadne). ()

psycholog 

všechny recenze uživatele

Fincher to prostě umí! Opět natočil film, při kterém mi buší srdce "strachem" a nikdy nevím, jakým směrem se to uchýlí dále. Taková temná, chvilkami až paronoická atmosféra se jen tak nevidí. Dva hlavní aktéři Michael Douglas a pomalu se vznášející hvězda Sean Penn( který hlavně v budoucnu ukáže svou vynikající hereckou tvář i řežijní) nás provází tímto dílem. Našlo by se pár míst, kde to trošku polevovalo, ale pro mě jako nadšeného diváka jsem nic nenašel. Je to jeden z prvních filmů od Finchera, co jsem viděl, a asi proto patří mezi mé nejoblíbenější, i když sedm je sedm že. Za, pro mě, velice překvapivý konec dávám 100%. ()

Slavusko 

všechny recenze uživatele

Investicny bankar a milionar Nicholas Van Orten... Ako honosne to znie... A presne taky noblesny bol vo filme Michael Douglas, ktoremu jeho "unudeny" zivot spestri darcek od jeho brata... Hra sa moze zacat... David Fincher natocil film ktoremu patri minimalne 6*, zial maximum je nizsie... Precizny thriler s famoznym dejom, kde do konca filmu netusime, ako to cele dopadne... ()

jaffinka 

všechny recenze uživatele

V zmeti filmu, ktere se na me sypou ze vsech stran, se posledni dobou nejak ztracim. Ma chyba, ale THE GAME jsem videla az pomerne nedavno. Ale naprosto me to dostalo. Nepamatuju si, kdy naposled jsem byla takhle napnuta. Fincher me behem filmu donutil nekolikrat zmenit puvodne naprosto jiste domnenky, jak to skonci. Vzdy, kdyz uz jsem si myslela, ze je to opravdu jen HRA, se ukazalo, ze to asi HRA nebude. A pak zase...uff, jenom hra. Na konci uz jsem byla za hlavniho hrdinu opravdu stastna, ze je to jen hra. A v tu chvili "zastrelil" omylem bratra...To uz jsem se chytla za hlavu a radsi jsem jen koukala. Ma to mouchy, ale je to zazitek! ()

Zrcadleni 

všechny recenze uživatele

Nechával jsem si tenhle kousek na chvíli volna, kterou mi přinesly Vánoce. Je to dotaženo k dokonalosti, Michael Douglas předčil očekávání a jsem rád i za Seana Penna i když v mikroskopické roli. Celou tu dobu jsem prožíval každý okamžik s Nicholasem a jeho zdánlivou paranoiou a dokonce i v momentu zvratu jsem jej nedokázal nenávidět. Bravo pane Finchere už zase jste mne nepustil k nadechnutí ()

2tomas2 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu by som dal 5/5 ale trošku ma sklamal ten záver.Film bol nadupany napetím,nervami a všetkým čo k Fincherovi patri.Ale ten záver mi pripadal jak s volakej priemernej akčnej komédie.4/5 ()

TOMASINI 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se občas možná člověk ztratí mezi realitou a fikcí. Jako nápad se mi zdá scénář výborný. Skoro bych něco podobného zkusil. ()

NerdNop 

všechny recenze uživatele

Tento film mě dostal. Nic víc se nedá říct. Když jsem film zapínal, šel jsem do neznáma stejně jako N.V. Orten (Michael Douglas), když se rozhodl zahrát si hru, jež byla narozeninovým darem od jeho bratra. Citace: "Nic není, jak se zdá," se určitě více hodí pro tento snímek než pro Test. Nebýt toho, neustále a všude omýlanáho Happy endu, bylo by to čistých 5*. Ovšem 4,5 se zaokrouhluje nahoru, tak je tam stejně musím dát. Pokud jste ještě neviděli a nevíte co s volným večrem, vřele doporučuji shlédnout. ()

Calvus77 

všechny recenze uživatele

Přistoupíte-li na tuto hru se všemi jejími limity a nepravděpodobnostmi, tak se skvěle pobavíte. Výborný thriller! Jde tu především o atmosféru, kdyby tak šlo i o psychologii, dal bych plný počet. ()

Dodge-I 

všechny recenze uživatele

VIdel jsem to uz petkrat, ale porad stejne si vychutnvam ty "vymazlene" prekvapka - radost z filmariny je videt, vykony hercu jak vino, pohoda jak to odsypa az do konce - co vic si prat... ()

pelegryna 

všechny recenze uživatele

Geniální nápad, skvělé herectví, drama, akce, vtip, hudba která neruší, skvělé kaskadérství vynikající kamera .Jen si myslím, že je to nedoceněný film a že ambice na kultovku rozhodně má. ()

Lazy87 

všechny recenze uživatele

Něco mi na tomto Fincherovu snímku moc nesedělo. Přišlo mi to zbytečně moc zamotané. A až nakonci jsem zjistil, že jsem to už jednou viděl. Mimo závěrečné scény si ten film zas nebudu pamatovat. ()

ondro1511 

všechny recenze uživatele

Tak to bola rana pod pás. Bol som v tom že ho podviedli a nakoniec sa zjavia na streche s flašmi šampanského, a ako by to nestačilo, ešte ten druhý počin s pištolou.Režisér to proste dva krát zabil a ja som to hltal nielen s navijákom. Ak niekto natočil naozajsný thriller, to je on... 100% ()

Jester_X 

všechny recenze uživatele

Nebyl by to Fincher, aby si nepohrál s narací. Výjimečná je ovšem jeho schopnost vše logicky a do důsledku vypointovat a nakonec diváka přimět k uznání vlastní ledabylosti při sledovánío filmu. Ostatně celý snímek se jmenuje Hra, tak proč myslet na smrt hlavního hrdiny v mnoha svízelných situacích, kdy mu zabijáci šlapou na paty, když ve hře se přece neumíra, vše je jen na oko. Co Hře chybí je ústřední myšlenka. Ta se drolí mezi spoustu náznaku, které ovšem nejsou dovedeny do hloubky. ()

Reklama

Reklama