Reklama

Reklama

Umbrella Academy - Série 1

(série)
USA, 2019, 9 h 9 min (Minutáž: 45–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Aidan Gallagher, Tom Hopper, Robert Sheehan, Elliot Page, Adam Godley, Colm Feore, T.J. McGibbon, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Sheila McCarthy (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znovu setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenze (44)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je super, zaujala mě mnohem víc než jsem čekal. Postavy jsou krásně bizarní a celé to příjemně utíká. Musím přesto vytknout předvídatelnost děje. Člověk sice nezná detaily, ale celek lze odhadovat celkem jednoduše, je to škoda, protože často pak chybí moment překvapení, ale přesto jsem na druhou sérii dost zvědavý. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k většinovému hodnocení jsem ochoten uznat, že je chyba ve mně. Evidentně jsem sáhl po seriálu, pro který nejsem správná cílovka. Od seriálu na motivy komiksu jsem totiž čekal něco úplně jiného, než postavy, ke kterým si nedokážu vybudovat kladný vztah (kromě Hazela), naprosto předvídatelný příběh, neustálé bědování postav nad svými narušenými životy a až příliš časté pokusy o zbytečnou romantiku. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi svieže a zábavné. Seriál stojí na postavách, ktorých disfunkčnosť je sympatická. Snaha o hľadanie si toho svojho miesta v živote a zároveň sa vysporiadať zo všetkými detskými traumami je vždy vítaný spôsob ako z niekoho spraviť hrdinu. Umbrella Academy má robotov, hovoriacich šimpanzov, cestovanie časom, konšpiračné organizácie, niečo z detektívky, úchylku na plastové figuríny, skvelý soundtrack, romancu, vtip a niekoľko wtf momentov. Skvelo namiešaný guláš prvkou, ktoré ale fungujú a vzájomne koexistujú, bez toho, aby pôsobili prepálene alebo absurdne. V rámci sveta ktorý obývajú, dávajú kupodivu dokonalý zmysel. Striedma prítomnosť akčných scén je dokonca vítaná. Teším sa na druhú sériu. Prvá séria - 100%. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby jste si otevřeli slovník a hledali v něm pojmy, jako dysfunkční rodina, nepoužitelní v normálním životě a nebo třeba jenom tragédi, tak by dle všeho na vás koukali tato individua. A přesto že každý z nich, je chodící reklamou na depresi, tak sou rodina a jako taková přes všechny své problémy a neštěstí, co je potkala drží pospolu a snaží se podporovat navzájem. Je tady fakt že Vanya, je dost protivná a pak sem ji i docela nesnášel, přišlo mi že její postava si pro sebe brala to, že jako jediná nejvíc trpěla, že ona jediná je oběť, což neni pravdou. Přitom Reginald Hargreeves, ji jako jediné chtěl dopřát normální život, zatímco ostatní museli být furt v akci, ona jediná měla nárok na ten obyčejný život a toho ona využila, jen aby ublížila nejen Reginaldovi, ale hlavně aby ublížila svým bratrům a své sestře, která ji měla ráda. Cha-Cha a Hazel, mají zajímavou linku. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od předlohy se to sice často odklání, ale rozhodně ne k horšímu. Hlavní motivy zůstaly, ale jsou rozvedeny stravitelněji pro dnešního diváka. Komiksová divnost tak vyskakuje v několika lahůdkových scénách jako je Hazel a Cha-cha v protetickém centru, nebo při Seancově konverzaci s Bohem. Konec je taktéž luxusní, na druhou řadu jsem zvědav i na to jak se poperou s komiksem v řadě třetí. Nápadité rozvedení konceptu z pera zpěváka My Chemical Romance. Originalitě se meze nekladou. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (7)

  • Nápis na Benově (Justin H. Min) soše zní: „Ať temnota v tobě najde klid ve světle.“ (LUKICKK)
  • Název epizody Run Boy Run je také stejnojmenná píseň od Woodkida, která hraje na začátku, když číslo 5 (Aidan Gallagher) cestuje v čase. (LUKICKK)

Reklama

Reklama