Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 2

(série)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu se zabývá osudy skupiny přeživších potom, co opustila Atlantu ve snaze dosáhnout Fort Benningu. Příběh série se odehrává převážně na farmě Hershela Greenea (Scott Wilson), na níž skupina našla dočasné útočiště a základnu při pátrání po Sophii Peletier (Madison Lintz), která se ostatním ztratila v průběhu útoku nemrtvých. Děj se více zabývá jednotlivými charaktery, které tu procházejí často značným vývojem, i vztahy mezi postavami více než v řadě první. (Necrotongue)

(více)

Recenze (58)

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada v kvalitě kapku polevila. Především nabobtnala z 6 na 13 dílů, což trošku rozmělnilo příběh. (pozn. Srovnání s komiksem: 1. svazek = 1. série, 2. svazek = 2.série, tj. 2x tolik stopáže na cca stejné množství předlohy). Zároveň se dění odehrává v jednom místě. Je ovšem chvalitebné, že se dokázal seriál částečně oprostit od předlohy a předává !vlastní verzi" příběhu. Druhou sérii tak považuji stále za velmi silnou. Přichází na scénu nové postavy, přičemž charaktery již těch ustavených se neustále prohlubují. Atmosféra je stále super, i když trošku komornější. – 4* (7/10) ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 2. série – 95% Zombie parafráze na westernovku s šerifem v hlavní roli funguje senzačně. Ale kdyby vše zůstalo při starém, byla by to nuda a tak jsme svědky jedněch z nejlepších vývojů charakterů za sezónu. A dokonce to i dává smysl. Celá série si zároveň zanechává potřebnou dynamiku a atmosféru. Je až k neuvěření, jak tvůrci dokáží vměstnat nějakou napínavou akci skoro každý druhý díl a přitom se nechytat scénáristického stébla. ()

Reklama

andalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po letech koukám znovu od začátku a nemůžu uvěřit, že jsem u 2. série (aka Farma) měla jen 3 hvězdy?! Je tu skvěle budovaný konflikt se Shanem, stýskalo se mi po Andree, je tu celá ta záhada zmizení Sophie, Daryl a jeho ozdravný pobyt v lese, jeho letmé momenty s Carol a vtipné komentáře typu "sledoval jsem stopy gum, řídíš jako asiat". Navíc Glenn se tu poprvé začíná ozývat a získává sebevědomí. Je tu stále největší strach z chodících mrtvol a zároveň strach z nadcházející zimy. What's not to like? Asi jen ty scény s Lori, které radši přeskakuju. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak som nakoniec rád, že som dal tomuto seriálu ešte jednu šancu. Druhá séria, aj keď rozťahanejšia ako prvá, bola ale zaujímavejšia, krvavejšia a hlavne akčnejšia. Dej sa presunul na farmu, kde sa udialo množstvo pamätihodných udalostí (studňa, stodola, finálny nájazd "hordy"). Postáv nám najprv rapídne pribudlo ale v posledných častiach série mnoho ubodlo. Škoda však aj napriek veľkej snahe len minimálneho postupu v deji. Od nejakého happy endu sme ešte veľmi ďaleko, ak je vôbec nejaký v pláne. Teraz však aspoň môžem s radosťou vyhlásiť, že sa teším na ďalšiu sériu... 75 %!! Najlepšia časť: E07 Pretty Much Dead Already. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od čirého zombie námětu, který mě nikdy, jak ve videohrách, tak ve filmech či televizní tvorbě, nelákal, jsme se dostali k budování vztahů mezi jednotlivými postavami, k většímu záměru na snahu přežít ve světě po ‘apokalypse’, kde hrozbu netvoří jen šíleně přeložení “mrtváci” (z tohoto důvodu vysoce odporuju dabingu v případě tohoto seriálu). Zvláště díky této sezóně jsem si hodně oblíbil Jona Bernthala a jeho Shanea jsem si přímo zamiloval i svým způsobem proto, jak strašně uměl své okolí i nás diváky nejednou naštvat. Dle začátku třetí řady, který jsem mezitím stačil vidět, druhá řada je prozatím nejlepší částí seriálu. Uvidíme, až se dokopu k pokračování. ()

Galerie (313)

Zajímavosti (67)

  • Kontaktné šošovky, ktoré Michael Zegen nosil, mu tak veľmi pálili oči, že mu ich museli odstrániť. Efekty očí zombie boli vytvorené dodatočne pomocou CGI. (molcan2)
  • Na začátku epizody hraje „Lazy Bones“ od Wooden Shjips, po ní následuje „Faze Wave“ od The Cave Singers a poté „Driver's Seat“ od Sniff 'N' The Tears. Na konci epizody zazní „Civilian“ od Wye Oak. (Duoscop)
  • V austrálskom štáte Victoria sa nachádza mesto Glenmaggie. (molcan2)

Reklama

Reklama