Reklama

Reklama

Čtrnáctiletá Annie se prostřednictvím chatu a webové kamery poprvé zamilovala. Nemohla tušit, že se stala předmětem zájmu anonymního pedofila, který při prvním setkání krutě zneužil její naivity a chladnokrevně ji znásilnil. Pro Annie už nic nebude takové jako dřív. S děsivým traumatem mladé dívky se těžce vyrovnává celá rodina. Vyšetřování FBI navíc dokazuje, že zdaleka nebyla první obětí tohoto internetového sexuálního maniaka. Otec Annie by nejraději vzal spravedlnost do vlastních rukou, dochází však k poznání, že jediné, co teď všichni mohou udělat, je být v této situaci jeden druhému oporou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

kingik 

všechny recenze uživatele

Čtrnáctiletá důvěřivá a citově nevyzrálá až naivní Annie se přes internet seznámí s o rok starším, sympatickým mladíkem Charliem. Začnou si spolu pravidelně chatovat, ale tajemný mladík jí o sobě neříká pravdu a ve skutečnosti je to pedofil středního věku vystupující pod falešnou identitou, který podobné dívky jako je Annie láká do svých osidel, aby je zneužil. Annie po schůzce s ním přichází na motelovém pokoji dobrovolně o panenství, její rodina je z toho na prášky, pedofil se vytratil neznámo kam a FBI, které se do celé záležitosti vloží, je proti němu bezmocné. Mohl to být vynikající psychologický film řešící velmi choulostivé téma, ale to nejzajímavější se odehraje v jeho první čtvrtině, kdy má film tajemné předivo při chatování dívky s domnělým chlapcem. Pak se to po schůzce s deviantem celé překlopí do nevěrohodného celku sice s poměrně dobrou psychologií postav a dobrými hereckými výkony, ale scénář předepsal, aby se postavy ve filmu chovaly přinejmenším dost podivně. Problém byl především v postavě Annie. Rozhořčení rodiče chtějí spravedlivý trest pro bastarda, který zneužil jejich nezletilou dceru, ale ta to po schůzce, na které se s ním dobrovolně vyspí, cítí jinak a je přesvědčena, že ve starším muži konečně našla někoho, kdo jí rozumí a chápe takovou jaká je a nedbá na to, jak tato negativní událost rozloží její blízké, ponejvíce jejího do běla rozzuřeného otce, který by toho nenáviděného bastarda nejraději sprovodil ze světa. FBI navíc vykazuje neobvyklou neschopnost v jeho dopadení a film postupně ztrácí na své síle. Ještě jsem tomu dal šanci v podobě vysokého hodnocení, pokud film přijde se zajímavým závěrem. Nic takového se ale nestalo a závěr to tedy moc nepořešil a jen mě utvrdil, že tenhle film, jak dobře začal, tak blbě skončil. Pokud tedy chcete vidět, jak Clive Owen dokáže za film vystřídat přes sto grimas na zadané téma "rozzuřený fotřík dcery pod zákonem" , máte jedinečnou možnost. A mladá Liana Liberato jako Annie je talent. Režie známého herce Davida Schwimmera více pracuje s psychologickými aspekty, než s explicitním vyzněním kontroverzního vztahu nezletilá dívka versus pedofil, ale nedostal dostatečně propracovaný scénář, aby svůj film optimálně natočil. Scénář dostal postavy tam, kde je chtěl mít. Film zkrátka v jednání a chování postav vyznívá značně nevěrohodně. Ale ani jako celek nečekejte nic extra. Náběh do průměru. 60% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Takhle to vypadá, když se opravdu silné téma dostane do špatných rukou. Vím, že internet je zrádný a že čtrnáctileté holky toužící po lásce uvěří komukoliv, kdo jim napíše, jak je krásná, úžasná a výjimečná. V tomhle věku se určitě většina dívek občas chová hloupě, ale tohle byl vážně extrém. Přitom stačilo málo, trochu pozměnit scénář tak, aby hrdinka nevypadala jako sedmiletá holčička, aby tomu divák mohl opravdu uvěřit a nemusel pořád nad vším kroutit hlavou, rázem z toho mohl být úplně jiný film. Tento příběh se totiž rozhodně může stát, ale tady je vážně špatně podán. Ke konci se celý film snaží přitlačit, ale na mě to nezafungovalo a hlavně úplně emočně minulo, což je u tohoto tématu asi chyba. Promarněný potenciál, nicméně herecké výkony dobré, nejvíce se mi líbila Catherine Keener. ()

Reklama

Kailo 

všechny recenze uživatele

V úvodu filmu si říkám ,,kde nechal Clive(jako postava) mužské myšlení?! Potažmo, kde je nechal Rosíček Shwimmer?", a v druhé si řikám - ,,co to dělá, proč to dělá, proč jedná tak lehkomyslně a zbytečně agresivně, proč je ta malá holka tak naivní a blbá, proč jsou vlastně všichni blbí?" Celých 90 minut jsem na to nemohl přijít a štvalo mě to, ale posledních pár desítek minut dovolilo mé napuklé žíle, zase v klidu splasknout. Film jako takovej, je suprovej - Clive, zajímavé kontroverzní téma - internet a úchylové, skvělé dialogy a, jak se dalo čekat, dobře odehrané role. 75% [HD] ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Schwimmer to uchopil docela dobře, ale jakoby pak nevěděl, jakým směrem se vlastně vydat. Dívala jsem se na film hlavně kvůli Cliveovi Owenovi, který zde však nijak extra velký prostor nedostal. Trust má dobrý námět, kterému by jistě pomohlo hloubější zpracování a také kvalitnější scénář. Chování postav mi přišlo často pochybné, především v případě zneužité Annie, kdy naivně hovořila o tom, jak ji muž, jež ji zneužil, miluje, jak je pro něj výjimečná a když jí psycholožka vysvětlí, že stejně se choval i k dalším dívkám, děvče se rozpláče a řekne, že to dělal jen proto, aby se s ní vyspal. I tak Liana Liberato svou roli zvládla dobře, hodně mi připomínala Rachel Miner. "V mý škole jsou holky, které se vyspaly s půlkou fotbalového družstva. Já přijdu o panenství a mí rodiče z toho udělají federální případ." ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

No čo s takou dcérečkou? U mňa je isté, že by schytala pár dobre mierených faciek - také „materské“, aj keď som otcom. Po „vychladnutí“ sa jej pokúsim vysvetliť, že kurevník, ktorý ju na hoteli sexuálne zneužil už na prvej schôdzke, ju určite nemiluje, zvlášť ak sa niekoľko dni „po“ ani neozve. Na internete sa nájde veľa dobrého, ale i hromada špiny a úchylov všetkého druhu. Film celý príbeh spracoval vierohodne, podobných prípadov musia byť tisíce a dúfal som , že sa to nezvrtne do typického amerického thrilleru , kde to Owen z koltom všetko „vybaví“. Postavy sa chovajú približne tak , akoby sa chovať mali a ak si niekto naivne myslí, že jeho dcére sa to nemôže stať, tak je na veľkom omyle. Záverečné vyplakávanie pri bazéne mi už trošku nesedelo a v hodnotení som váhal, no veľké plus má film v tom, že dokáže poučiť a poukázať na veci, na ktoré si treba dávať pozor. Ak máte v rodine 13-15 ročnú naivnú počítačovú „kozenku“ , je to jasná voľba. 60%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Když si Will (Clive Owen) píše s neznámým mužem na interentu, jde o autentickou konverzaci mezi uživateli "fleet_captain_jaime_wolfe" a "sadlilgrrl" převzatou z webu www.perverted-justice.com. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama