Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krimi drama spíše televizního ražení, poměrně poutavě zpracované, avšak díky neustálému prohazování xichtů trochu nepřehledné. Film mě lákal především kvůli účasti Michaela Shankse, který (když nepočítám hlas) se tam ale objevil sotva na 5 minut. A rozhodně bych pokrátil stopáž, některé scény mi tam přišly zbytečně navíc a zpomalovaly už tak střídmé tempo. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Tak a co teď? 1) Škoda rušivých okamžiků, které jako by byly vystřiženy ze Sexu ve městě (tlachání na holčičím dýchánku atp.). 2) Milla Jovovich podává (imho) dobrý výkon. 3) Díváte-li se jen trochu pozorně, těměř od začátku je vše jasné (veliké a takořka trestuhodné minus). 4) Marianne Faithfull ve velmi pěkné roli (zcela zásadní plus, jež ze svého skromného hlediska prostě nemohu pominout). Takže buď za dvě a nebo časem "vyměknu" a přihodím jednu hvězdu. Zatím vyčkávám... Je však třeba říci, že Faces in the Crowd nejsou žádným průšvihem. Jen trochu ztraceným filmem. Pro ztracené. A mezi slovem "ztracený" a "zatracený" jest kardinální rozdíl ;-). Edit: Dvě hvězdy plně postačí; ostatek výše řečeného platí. (2,4*) ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

čistokrevná průměrná podívaná, nabízející celkem originální téma "svědka vraždy co si nepamatuje obličeje". Hele celkem dobrý. prokouknout kdo je vrah není tak těžké, takže "Columbové-amatéři" a další fandové krimi se klidně mohou dát do pohovu. Co vážně stojí za pozornost je práce jakou si autoři dali s tím prohazováním tváří... vážně udržet tenhle film pohromadě musela být z tohoto ohledu dřina. Takže snad kdybych mohl, dám 3,5. Snaha se cení. ()

Kity162 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, dávat takhle málo, protože to bylo koukatelné, člověk se nenudí a zajímá vás, jak se to bude dál vyvíjet. Jenže ty jejich podivný "chyby" mě naštvaly. Tady jsou ty největší - SPOILER: proč má blonďatý dítě, když tam spala akorát s černovlasym poldou nebo s tím jejím bývalým hnědovlasým? (vlasy se jí neměnily, ty měla vidět spráně) A i ona sama tam hraje brunetu, tak sakra proč to andělsky blonďatý dítě?! A když se tam nakonci prochází po tom tržišti, nebo co to je, tak tam jen tak za ní přiběhne její dítě (cca 4letý), protože se tam jako procházelo? :D Ještě po tom všem, co se jí stalo (Mille), tak nechá svoje malý dítě courat samotné venku? :D ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - "Slzavý Jack" opět zabíjel........... Ztráta paměti na tváře, to utrpí Anna (Milla Jovovich) při setkání z vrahem žen. Po následném pádu a zranění hlavy tak ztrácí možnost poznávat známé i neznámé lidi podle tváří. Je však jediná, která viděla vrahovu tvář, ale obličejová slepota ji znemožní vraha poznat. Bezdomáč, který ji posléze vytahnul z vody je borec. Má dobrý kecy. CITÁT - Pivo v nebi nemaj, tak ho musím pít tady.......... Je to psycho příběh. Anna i v zrcadle vidí skoro pokaždé svou tvář jinak. Žádná sranda. Anna netuší, kdo je kdo a ani divák nemá přehled. Různé postavy ve filmu totiž hraje více lidí a divákovi se tak tváře mění také. CITÁT - Vezmeme se, porodím ti pár spratků a pak budeme spolu spokojeně senilnět......... Škoda toho konce, moc se mi nelíbil, tvůrci trochu ztratili dech. Ale celý příběh je velmi povedený a napětí trvá až do samotného konce. CITÁT - Našla jsem tvář. Jednu tvář......... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)

Reklama

Reklama