Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět nezávislých příběhů, vykreslujících osudy na první pohled běžných jedinců, kteří jsou postaveni před situaci nabourávající jejich dosavadní život takovým způsobem, se kterým se vyrovnávají destruktivně a to ať už vůči sobě nebo svému okolí. (pernicek83)

Recenze (45)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Je jen malé procento filmů, na které se těšívám. Burning Palms patřil mezi ně, jen se podívejte na obsazení (Shannen Doherty je tu sice děsně málo a těšil jsem se na ní nejvíc...), a musí vám být jasné proč. Tagline filmu hlásá "Five stories that will fuck you up for life", ale s tím se prostě nedá souhlasit. To by se musel film dostat pod kůži, což se nestane. V podstatě je to hodně černá komedie, ale skutečně dobrá komedie na to musí jít lehce. Burning Palms používá pro vytváření humoru stereotypy, a protože se svým pojetím bere tak vážně, tlačí na pilu a všechno to působí nuceně. Příběhy jsou nesourodé a spojuje je jen to, že všechny hlavní postavy jsou šílené a jejich charakterizace plytká. Občas se zdá, že by chtěl film působit mrazivě a úderně, místo toho vyznívá většinou spíš směšně a naprázdno. Burning Palms? Facepalm. Přesto se na to ale kouká docela příjemně, protože otvírací povídka The Green Eyed Monster je docela chytrá, This Little Piggy zase absurdně vtipná, Buyer's Remorse nahláškovaná, Maneater je zase one woman show Zoe Saldany a nakonec i ta (pro mě) zbytečná a jednoznačně nejhorší, Kangaroo Court, má aspoň super cool Lake Bell. 2 a půl hvězdičky. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

| Scenár: Christopher B. Landon | Hudba: Matthew Margeson | Produkcia: Oren Segal, Steven Prince, Jason Hewitt, Tyler Thompson, Vince Morella, Naz Jafri | Distribúcia: Films In Motion | Rozpočet: 5.8 miliónov $ | ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že mě to nebude bavit. Ale ty příběhy byly natolik bizarní, že jsem byl ohromně překvapen. Asi nejzajímavější byl ten první příběh. Ale ani ostatní nezůstaly nikterak pozadu. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Konečně skutečný důkaz o skutečném stavu Ameriky. Brenda dorostla, stala se psychoušem a s ksichtem jak pytlík od Mac Sračky byla asi tím nejlepším, co tu bylo. Buzny, co po pokusu o asimilaci divokého negřete, rezignují a pustí ho do lesa? Spratci, co doženou nešťastnou hispánku k sebevraždě? Čubka, co mrdá s negrem a pak si z hnusu nad tím, co udělala, podřízne žíly? Nebo snad perverzní kráva, kterou baví být znásilněná? Co bylo nejhorší? Asi všechno, je to totiž o United Shits of America, zemi neomezených sraček ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Několik nezávislých příběhů o absurdních situacích, které vás mohou dohnat k absurdním činům. Párkrát jsem se zasmál, ale jinak jsem se neskonale nudil. Vtip má být patrně v tom, že se ve všech 5 příbězích vyskytuje něco hodně vážného a následné řešení asi nejednoho překvapí, ale ne každého rozesměje, protože toto dílo podle mě vůbec není určeno k pobavení, ale zamyšlení. A proč jsem se na to vůbec díval, když se mi to tak nelíbilo? Kvůli slibnému obsazení a žánru. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Každá z piatich poviedok mala niečo, čo stálo za to, no žiadna okrem poslednej sa nevymkla priemeru, pretože zároveň mala aj niečo, čo tie klady vyvažovalo na opačnú stranu. Tak napríklad prvá mala dobrý cast a fajn rozohrané vzťahy "weird" otcovskej lásky a žiarlivosti, ale záver bol predpokladateľný a jasný a celé to vyzeralo ako nejaký americký seriál. Druhá mala peknú a fajn hrajúcu hlavnú predstaviteľku a milo úchylnú hlavnú zápletku, no bola to len plochá banalitka so záverom jasným od začiatku. Tretia mala dobre nacastovanú teplošskú dvojicu, no inak to bola asi najslabšia časť, taká pozérska šaškárina. Štvorka bola tiež dosť o ničom, iritovali ma úplne všetky herecké výkony, celé to bolo veľmi neuveriteľné a o ničom. Päťka bola vlastne najlepšia, aj keď možno mne chýbalo potom dovysvetlenie, prečo si vyhliadol ju, ako ju našiel a skrátka ten charakter útočníka bol nejaký nekonzistentný (vyzeralo to na rituálneho úchyláka, a bol to len taký zakomplexovaný úbožiak, ale to sa asi na tak malej ploche nedá rozohrať, hlavne keď je hlavná postava, ktorej sa poviedka venuje, ona). Toto je teda poradie od najlepšej po najhoršiu: 1) Maneater 2) The Green Eyed Monster 3) This Little Piggy 4) Buyers Remorse 5) Kangaroo Court. O - málem bych zapomněl: VIAC SHANNEN DOHERTY! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Úchylové v hlavní roli zbytečně dlouhého filmu s pěti povídkami, které fakt nejsou vtipné, některé je dokonce utrpení sledovat (třeba ta s dvěma buznama je vyloženě nechutná), navíc ty příběhy ani nemají pointu, nějaké dořečení, doznění, nic, co by zaujalo nebo nutilo člověka napjatě povídky sledovat. Je to ztráta času, naprostá zbytečnost o ničem, která se snaží zábavnou formou tolerovat a poněkud adorovat některé úchylky, ale popravdě, pokud člověk moc úchylný není, asi mu to příliš vtipné nepřijde. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nepatří to mezi ty normální filmy, ale musím říct, páni, tohle jsem vážně nečekala. Ani bych neřekla, že to je komedie, spíš je to drama a to dost psychologický, jelikož v příbězích je buď smrt nebo blázen. Musím uznat, že mě film vážně příjemně překvapil i vyděsil zároveň, představa, že některý z těch lidí, existují i v reálném světě je děsivá. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Jak bylo napsano na zacatku 5 tales of madness. Kazdy pribeh poukazal na jine. prvni pribeh me nejak moc neoslovil mozna proto ze byl prvni a nebo ze byl proste slabsi 3*, druhy pribeh byl hodne zajimavy 5*, treti pribeh myslel jsem ze se mi to zda ale ono ne sice byl slabsi nez druhy ale lepsi nez prvni 4*, ctvrty pribeh jakmile jsem slysel Blanca myslel jsem ze se divam na weeds 4* za hippies jinak bych dal za 3*, paty pribeh no stejne jako druhy zajimavy 5*. Takze suma sumarum 4*. takovy typ filmu neni zrovno moje gusto ale oslovil me uz trailer hlavne hudba v nem (Edvard Grieg In the Hall of the Mountain King) a cekal jsem a cekal. a dockal jsem se teto neotrele podivane. takze dobrou noc a bacha kam strkate prsty! ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Hrozná kravina. Päť príbehov, ktoré by sa dali zhrnúť do piatich tweetov, sa niekto rozhodol natiahnuť na 110 minút. To by možno ani nevadilo, ak by Landon počas tej minutáže nejako budoval atmosféru, alebo aspoň boli poviedky vzájomne previazané napr. ako v skvele vypiplanom Trick 'r Treat, nech udržia aspoň niečím pozornosť. Žiaľ skutočnosť je taká, že je to nuda, s nevyváženým tempom, žalostne trápnymi pointami a tak celkovo jaksi o ničom. S každou ďalšou poviedkou som klesal na záverečnom hodnotení a s výnimkou tej prvej, ktorá ale takisto zastala na polceste, Burning Palms nestoja za pozornosť. A trailer pritom vyzeral tak lákavo... ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Popis filmu sliboval 5 příběhů, které vyústí tak, že vám z toho bude rozum přecházet. Ano, mě přecházel, ale spíše nad podivností scénáristů. První příběh je o zasnoubeném páru, kdy muži z předchozícho vdoveckého manželství přijede patnáctiletá dceruška domů, aby se seznámila s macechou. Otec s dcerou ale mají podivně blízký vztah hraničící s incestem a Rosamund Pike jako snoubenka se nestačí divit... Druhý příběh je o dívce, kterou její přítel požádá, aby v sexu zkusili něco nového. Jamie Chung to udělá a nedopadne to s ní moc dobře. Třetí příběh je o homosexuálním páru, který si nelegálně adoptuje africkou holčičku. Ta bohužel není podle jejich představ, takže to opět vyústí v netradiční řešení situace. Čtvrtý příběh je o partě rozmazlených kluků, kteří řeší krádež pupeční šňůry mrtvého dítěte služky. I toto vyústění je prý šokující. A pátý příběh nám dává dohromady Zoe Saldanu a Nicka Stahla, kdy ona je znásilněná a on je násilník. Některé příběhy zaujmou, jiné jsou vyloženě nudné. Některé jsou až nechutné, jiné trapné. Některé tlačí na pilu, aby působily směšně a některé mají tohle všechno dohromady. Nemůžu vyloženě říct, že by se mi nějak extra líbil konkrétní příběh. Kdyby byly příběhy nějak spojeny, možná by to bylo lepší, ale jen dva příběhy nám spojuje postava psychiatričky Shannen Doherty a to je málo. Čekala jsem něco jiného, čekala jsem příběhy ve stylu šíleností Guye Ritchieho, neuvěřitelné náhody a směšné, ale logické řešení situací (stejně jako v krimi komediích Ritchieho), ale dočkala jsem se jakéhosi patvaru nechutnosti a zvrhlosti. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

The Green Eyed Monster - docela dobrá část 3/5, This Little Piggy - nic moc, i když na Jamie Chung se dobře dívá 2/5, Buyer´s Remorse - gay povídka, kromě scény se zabitím vačice totální fraška z pohledu gayů a výchovy adoptované holky 2/5, Kangaroo Court - odpad, Maneater - 1/5. Celkově nic moc a ztráta času. 25 % ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

séria 5 navzájom nezávislých psychotických prisprostených príbehov, ktoré pôsobili skôr iritujúco akoby vás mali pobaviť aj keď musím priznať že pár tých svetlých momentov tam bolo...o hercoch sa radšej ani nevyjadrujem...scenár bol strašne odfláknutý. 1. zasnúbený pár a návšteva zvrhlej a žiarlivej dcéry muža... 2. pár, kde si muž rád necháva strkať od svojej priateľky do riti prst... 3. gay pár a adopcia "nemej" černošky... 4. banda sprostých nechcených deciek vs. slúžka... 5. znásilnená žena, ktorej sa to nakoniec zapáči... asi toľko... ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Tak jak jsem se na tohle těšil, tak jsem zklamanej. Na povídkový film to je dost slabota. Přitom v některých příbězích už už si říkám "jo tohle celkem ušlo, co tam bude dál?" ale bohužel kvalita jednotlivých kousků je slabá. Bizarní je to dost, o to nic, ale to z toho činí zajímavý kousek, ne vyjímečně kvalitní. Přitom potenciál to mělo, spousta dobrých herců, a dva-tři originální nápady, ale nenadchlo mě to ani na chvíli. Takže zajímavě ujetý, ale podruhé, jako například Čtyři pokoje, to vidět nechci. Škoda. ()

VooDoom 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem o čem film je, prostě jsem si ho zapnul a čučel s otevřenou pusou... :-) První příběh ve mě budil jistý pocit, že tatínek má svoji holčičku až moc rád, to se po chvilce ukázalo jako pravda, tak jsem pouze čekal, kdy dojde k aktu mezi tátou a dcerkou. Ukázalo se, že jsem se zmýlil, nevadí. I tak se mi to líbilo, pět hvězdiček....Druhý příběh mi přišel více vtipný, i když se jednalo o vážnou věc :)) Kdo z celé planety by se více hodil do tohoto příběhu, než asiatka. Na ni můžeme pohlížet buď jako na slušnou holčičku a nebo jako na perverzní ...... Tak, či, tak si uvědomuji, že právě rozložení herců je naprosto geniální. Mladá nevychovaná, nadržená dcerka + playboy tatínek a jeho blonďatá, žárlící přítelkyně---chlápek s ušuntělým vzhledem, který má rád prst v řiti + mladá poslušná asiatka---dvě bukvice + jedno africké dítě :D --- bohatý parchant + služka, jak jinak v USA, než španělsky mluvicí a silně věřící s pupeční šňůrou ve šperkovnici--- a nakonec, pro mě nejslabší příběh žena, asi indka, se zálibou nechávat se znásilňovat...Celkově to vidím na čtyři zasloužené hvězdičky, hudba byla ušita přímo na míru jednotlivým situacím, herci byli parádní, nemám co dodat, snad jen, neváhejte a pusťte si tento film :-) ()

fruitbueno 

všechny recenze uživatele

Nejblbější na tom všem je, že z toho nemám žádný dojem. Trailer mě natěšil jak malou, následovalo útrpné čekání a sama podívaná prosvištěla téměř bez emocí. Škoda, náměty zajímavé, koncentrace hereckých es na silné úrovni, neotřelá forma... všechno vyšumělo tak nějak do ztracena. Ó škoda přeškoda, řekli by bejbypankáči ()

Lewisek 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí traileru je film opravdovým zklamáním. Jedná se ale o jeden z nejrozporuplnějších filmů, které jsem za poslední dobu viděl. První příběh je ještě zajímavý, kvalitní a koukatelný, ty další jsou už ale přehnané, bizarní, nechutné a nudné. Přes celé natěšení, které jsem k tomuto snímku měl, mě film bohužel nedokázal pohltit. Slabé 3 hvězdy stejně jako "Tom Riddle". ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Příběh o nadržené dcerušce byl nejlepší = 5. O smradlavém prstu se mi líbil nejméně = 2,5. O buznách a jejich malé divošce někdy nechutný, celkově ale výborný závěr = 4. O malým sadistovi škoda více nevyužité Paz Vegy = 3. O holce, která to má ráda tvrdě = 4. ()

Reklama

Reklama