Reklama

Reklama

Paranormal Entity

  • USA Paranormal Entity

Hlavními postavami filmu natočeného v duchu úspěšné série Paranormal Activity jsou sourozenci (Samantha , Thomas) a jejich matka. Nedávno jim zemřel otec, a proto se jej pokusili kontaktovat. Po nějakém čase se v jejich domě začali dít neobvyklé věci... (TV Horor Film)

Recenze (112)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Bezkrevný a narychlo spíchnutý plagiát Paranormal Activity dává přesně to, co se od něj dá čekat: Nic. Hošan drží kameru i v momentě, kdy si vybírá nářadí z kufru, jinak dlouhé desítky minut zabírá dům, kde se nic neděje. Není objasněno, jak a kdy rodina ke svým problémům přišla. Není pořádně objasněno, proč se paranormální entita podepsala jako Maron. Není objasněno, proč se všichni chovají jako debilové. Když se dívka, po níž očividně temné síly jdou, ztratí v noci ze svého pokoje, její prudce inteligentní bratr radši bloumá domem i zahradou s kamerou a ani nezkusí zavolat její jméno. Jasně, noční záběry domu, kde něco není v pořádku, lehké náznaky strachu místy vypracují, nicméně vzhledem k tomu, že si vše půjčují z původního filmu, z nějž dokonce ukradly zvukový efekt, není absolutně o co stát. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Priznám rovno že mňa ani originál s názvom Paranomal Activity v dobe uvedenia nedokázal zaujať a keď som si pozrel túto nehanebnú kopíračku, je výsledok rovnaký. Ako môže fungovať napodobenina už tak amatérského filmu? Hodinu a pol sledujeme ako sa sem tam zapne televízor, ako sa otvoria a hneď zas zatvoria dvere či uvidíme stopy chodidiel na strope. Jediné čo stálo za pozonosť, bola tá mladá sympatická cica, ktorá tu na záver ukáže svoje prednosti. Samotný záver nie je vôbec šokujúci, pretože už v úvode je nám ukázané ako to celé dopadlo a že sledujeme len zábery nájdené na povale domu. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak už podle názvu je zřejmá inspirace Paranormal Activity a dost nestoudně to tenhle film i vykrádá. Nicméně já prostě ty filmy dělané ruční kamerou mám strašně rád a když se k tomu přidá i trocha té duchařiny, nemůžu odolat. Strašidelné to je, a to že se divák hned na začátku dozví, jak to celé dopadne, je vlastně geniální tah filmařů, protože to pak dodává celému snímku nesmírně pesimistický nádech totální bezmoci, protože nečekáte na to JESTLI, ale pouze JAK a KDY. Mně se to líbilo, ale protože to je prostě jen kopie, hodnocení ponechám průměrné. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že jsem se nebála. Naopak! Při sledování PE v jedenáct hodin večer ani není možné se nebát. ALE! Herci nesympatičtí, kamera opravdu mizerná (při tomto snímku mi to bylo až nepříjemné oproti PA1 a 2) Ovšem jakmile se začali točit filmy typu Záhada Blair Witch, REC, PA, nastala doba handycamer a filmy točeny tímto způsobem nelze spočítat na prstech jedné ruky. V jednu chvíli jsem přemýšlela, jestli film nedokoukám další den, protože hororová atmosféra na mě působila o 106. Nakonec jsem film úspěšně zhlédla a docílila toho názoru, že nebylo nutné, aby někdo tento film točil. Pro zpestření nudného večera budiž. Dvě lepší. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je opodstatnené, že tento snímok sa bude naveky zrovnávať s PA. The Asylum je tvorca mockbusterov a tento snímok mal za úlohu PA všemožne napodobovať. To bol cieľ. Lenže tvorcom sa podarilo stvoriť snímok, ktorý ak by existoval vo svete kde nevznikol PA, mal by veľké šance aby sa stal malým veľkým zázrakom. Aj keď je viditeľné, že formálna ( triková ) stránka nieje na veľmi vysokej úrovni a filmári si to uvedomujú, pričom si pomáhajú všemožnými špekulantstvami ( scéna, pri ktorej sa zatvoria dvere od skrine a zakryje sa tým pádom kamere výhľad a mi automaticky nič nevidíme, ale počujeme ), má to v mnohých scénach atmošku a niekoľko obstojných nápadov. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Film neobsahuje žádné titulky, ani na začátku ani na konci. (Cheeker)
  • Vo filme je spomenutá postava Marona, démona zo starogermánskej mytológie, ktorý znásilňuje ženy počas spánku. V skutočnosti však Maron patrí do starogréckej mytológie a spomína sa len ako potomok boha Dionýza a ako kňaz boha Apolóna. (AxelWers)
  • Film má iba štyroch hercov. Sám režisér si zahral hlavnú úlohu kameramana Thomasa Finleyho. (BoredKid)

Reklama

Reklama