Reklama

Reklama

Paranormal Activity 2

  • USA Paranormal Activity 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku... V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (544)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Na filmy s duchařinou se vždy těším a tento film nebyl výjimkou a dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Jestli jste viděli první díl tak víte co očekávat, jelikož v hororových sekvencí nedostanete nic nového, co by jste v předešlém díle neviděli. Příjemná změna je ta, že jak jsem se u prvního dílu u dialogových sekvencí nudil, tak zde jsou zajímavé (také díky charizmatičtějším hercům) a neměl jsem chuť jak v prvním díle tyto sekvence přeskakovat. Opět každou minutou film nabírá tempo, ale posledních deset minut, které byly v jedničce velice působívé, jsou zde o ničem. Nenudíl jsem se, místy se opravdu bál a tak hodnotím 3 hvězdičky… ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Moje očakávania boli po veľmi dobre zvládnutej jednotke pomerne veľké, ale už počas sledovania prišlo aj veľké sklamanie. Tvorcovia sa ani len neunúvali trošku viac si nad príbehom potrápiť hlavičky. Do finálnej podoby pretlačili úplne prelisovaný dej, tie momenty, ktoré robili jednotku tak zaujímavou, boli úplne prvoplánovo prekopírované a tak už nezostávalo nič, len občas sa vyľakať na niektorých celkom dobrých momentoch prekvapenia a slušnými hudobnými motívmi. Postavy a ich zmýšľanie a správanie sa úplne vymykalo realite a triezvemu úsudku a rovnako sa mu vymyká aj vedomie, že už teraz vniká tretia časť. 50%. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Bezzubá recyklace jedničky s několika světlými místy (dvířka v kuchyni - !!!), z níž se mi první dvě nervózní třetiny paradoxně líbily více, než "akční" závěr. Problém vězí i v tom, že jedničku mám trochu radši s alternativním závěrem (policie), s nímž by ovšem dvojka nemohla existovat a už vůbec by nemohla nabízet poněkud laciné hororové finále, které si s dosavadním tajemným konceptem filmu moc netyká. Co nás čeká ve trojce? ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Proč jen musí každý trochu originální horor trpět syndromem minimálně dvou dalších pokračování, a to už od 80. let... Jestliže jsem ještě u jedničky přistoupil na hru, že se mám bát na povel - a ono to skutečně docela v kině fungovalo - u dvojky už k tomu nenacházím sebemenší ochotu. Po originalitě ani stopy: nejenže dvojka vykrádá a přežvejkává jedničku, on je problém už v tom, že samotná jednička vykrádala jiné filmy a se jen vezla na vlně podobných filmů, kterou nastartovala kultovní ZÁHADA BLAIR WITCH. Vyloženě krajně nesympatické herecké obsazení dvojky, spolu s nesnesitelně dlouhou stopáží, mi v kině způsobilo hodinu a půl utrpení. Tenhle film by nefungoval ani samostatně, kdyby žádná jednička nebyla, a to je jeho nejhorší průšvih. PARANORMAL ACTIVITY 2 je dokladem nefunkčnosti opakovaného vtipu. A jako by to nestačilo, letos má mít premiéru trojka - spaste svoje duše! ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že k prvému dielu som uviedla komentár, že si dvojku určite nepozriem tak nakoniec som bola k tomu prinútená nakoľko jediná miestnosť kam som sa mohla odsťahovať od telky bola malinká kúpelnička, tak mi nič iné neostávalo ako to so strachom pozerať. Áno, spočiatku nuda, ale neskôr som si sama uvedomila, že vždy ako uviedli noc č. XY tak som hľadala priateľovu ruku aby som ju mohla pevne zvierať. Kedže sa duchov bojím tak od scény ako bolo to posadnutie až po koniec sa ma priateľ musel pýtať či dýcham, čo samozrejme od strachu som aj pár krát prestala. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Paranormal Activity 2 byla ohlášena krátce po uvedení prvního dílu v roce 2009 do širší kinodistribuce. (Hal_Moore)
  • Do kin byl film dodáván pod krycím názvem "Sharpie 79". (SidneyP)
  • Z prvních čtyř dílů série je tu nejvíce kamer (6). (t.mon)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama