Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (250)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Britské akčné nezávislé béčko, s tým sa nestretávame vôbec často. Partička metrosexuálnych horolezcov sa pripletie v lese do niečoho, do čoho ich nič nie je, ale svedomie im nedá a tak budú konať. To má samozrejme následky a hlavnou myšlienkou filmu je, či to malo vďaka mnohým collateral damages význam a či nie je lepšie niekedy nechať veci tak, ako sú. Čiže fajn nápad, fajn scenár, lenže v tak neatmosférickom a ležérnom podaní, až som bol zhnusený. Pritom je jasné, že hory a nejaké to tajomstvo by mali atmosféru zhusťovať automaticky. Gilbey sa všetkých tromfov z papiera v reáli dobrovoľne vzdáva. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Julian Gilbey, Will Gilbey .. Ne zrovna předvídatelné horské dobrodružství (bednu jsem opravdu nečekal) se zajímavým zpracováním. Kamera občas úžasná, občas příšerně televizní. Stejně tak režie. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Béčkový thriller, ve kterém je fajn chvilka horolezectví a krajinek v první půlhodině. Pak se to semele a už se tam melou jen prapodivní únosci, prapodivní vyjednavači, prapodivní policajti a vůbec prapodivní mladí horolezci, kteří byli za začátku fajn. A ještě jedna prapodivná malá Srbka, a to už by vážně stačilo. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Za nesmyslným českým názvem (šmarjá, vždyť oni tam furt někam utíkají a mají na to nejmíň celé Skotsko!) se skrývá průměrný thriller o bandě horolezných turistů, cizojazyčně blábolícím smráděti z lesa a tlupách ozbrojených zlounů. S vykreslením charakterů si nikdo nedal zrovna velkou práci, takže budou divákovi prakticky všichni dokonale u prdele. Třeba takový Roden byl pro děj asi stejně důležitý jako vemeno pro motýla. A tak tam všichni ti nezajímaví lidičkové běhají po lesích a pahorkotinách, padají ze skal, střílejí se, podpalují, vyhazují z oken, zkrátka všemožně a s různou úspěšností si vzájemně ukládají o život. V první půlce jde ještě o nepřekvapivý standard, ve druhé se režisérovi scénář jaksi rozpliznul (asi jak na něm usnul s upoceným ksichtem) a výsledným dojmem jsou rozpaky. Mohlo to být horší, mohlo to být lepší, ovšem kupodivu mě to udrželo při vědomí prakticky celou stopáž a za to přidávám nějaká ta promile nad průměr. 58% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Skotská vysočina disponuje nejedním mohutným skalním masivem a už od nepaměti láká amatérské i profesionální horolezce. My sledujeme partičku amatérů, kteří už se těší, jak jeden pěkný pahorek zdolají. Nemohou však tušit, že na cestě v lese objeví skrýš, ve které brečí tajemné uvězněné děvčátko. Bohužel pro ně náhodné objevení holky neunikne pozornosti nebezpečných únosců a brzy propukne peklo. Kde je hlavní problém filmu? Scénář vážně nemá čím překvapit a ke konci tempo a logika už trochu drhnou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Při hledání vhodných lokací pro film bratři Gilbeyové použili při lezení kameru připevněnou na hlavě. Tato videa je možné vidět na konci filmu. (Kritiq)
  • Festival, který se koná ve filmu v jedné obci, je založen na skutečné události známé jako Beltane Fire Festival. Je to každoroční festival participativního umění a rituálního dramatu, který se konal 30. dubna na Calton Hill v Edinburghu. (Kritiq)
  • Alternatívnymi názvami filmu sú A Lonely Place to Die - Todesfalle Highlands, The Grave at Angel's Peak či The Long Weekend. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama