Reklama

Reklama

Třicetiletá Annie (Kristen Wiig) má za sebou těžké období, ale život se jí nečekaně obrátí naruby ve chvíli, kdy jí nejlepší kamarádka Lillian (Maya Rudolph) pověří přípravami na její svatbu. Starostí je s tím až nad hlavu, Annie se přesto s odhodláním ujímá skupiny nedočkavých družiček (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey a Ellie Kemper) a společně se vrhají do svatebních příprav, během kterých ale nic nevychází podle plánu. (Magic Box)

(více)

Recenze (545)

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Kdo nezná Wiig a Rudolph ze SNL tak bude k postavám hledat přeci jen delší cestu. Já je mám hodně rád, takže jsem se na tuhle sestavu těšil a nebyl jsem zklamaný. Jen škoda, že ne všechny postavičky dostaly svůj prostor (klidně bych vyrazil absurdní postavu ztělesněnou McCarthy a dozvěděl se víc o blonďaté ženušce a naivní novomanželce). Stejně tak sráží hodnocení fekální scénka ve zkušebně šatů. I tak ale velice příjemná záležitost. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Tak toto je pre mňa obrovské prekvapenie, absolútna pecka a úprimne povedané, nechápem tunajšie nízke hodnotenie. Skvelá zábava s neopozeranými hercami (snáď okrem Rose Byrne), výborný soundtrack. Film je hlavne o vzťahoch medzi ľuďmi (ženami), zosmiešňuje niektoré ľudské (ženské) neduhy ako sú pretvárka, závisť a žiarlivosť, pričom to robí so značnou dávkou nadsádzky. A hoci je film do značnej miery o pretvárke, sám nič nepredstiera, ale nekompromisne nastavuje zrkadlo ľudským slabostiam. Krásne to ilustruje nasledujúca hláška: "Prečo sa nemôžeš so mnou radovať a potom ísť domov a ohovárať ma za mojim chrbtom ako normálni ľudia?" Sympatické je, že film sa nebojí ukázať bežnú Američanku tak ako naozaj vyzerá, teda nie ako modelku s atletickou postavou. Konečne po dlhom čase komédia, ktorej humor mi perfektne sadol. Je síce nekorektný a poriadne uletený, ale čo je najdôležitejšie, ani trochu nie stupídny, pričom jeho kadencia je neskutočná. Dokonca príde aj na fekal humor, čo je kategória, ktorú neznášam, ale tu mi to napodiv vôbec nevadilo a ešte som sa aj náramne bavil. A vyzerá to tak, že film svojim humorom vyvoláva veľmi rozporuplné reakcie, takže evidentne nie každému tento štýl vyhovuje. Môj názor je ten, že pod všetkou tou hrubozrnosťou až vulgárnosťou a nánosmi afektu je ukrytá sofistikovanosť a dokonalá vypiplanosť jednotlivých scén a dialógov. Navyše film ponúka výborné herecké výkony, skvelá je Kristen Wiig v roli Annie, sympatickej, uletenej, tak trochu mrchy a aj Chris O'Dowd v roli mega sympatického policajta. Naopak, je mi to až trápne priznať, ale tak ošklivú herečku ako je Maya Rudolph (Lillian) som snáď ešte nevidel. Postavy sú tak správne strelené, veľmi rýchlo si ich človek obľúbi a stotožni sa s nimi. ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Nebýt O'Dowda tak je film neskutečně nezáživný. On sám ten film svým... vlastně sám sebou samotným a ničím jiným... dělá aspoň na ty 2*. Jinak je to film stupidní, hloupý, mnohdy se strašně infantilním humorem, nad kterým jsem se pozastavoval jestli ho vůbec tvůrci myslí vážně. Kristen vypadala líp v Paulovi než tady. Tady jako kdyby si opravdu procházela životním peklem a reprodukovalo se to i do čočky kamery. tak jako tak todle už fakt asi nikdy nechci vidět ()

simply 

všechny recenze uživatele

Člověk potěší, když alespoň jednou za čas objeví nějkaou chytrou americkou komedii. Což je v dnešní době téměř nemožné. Ženy sobě byl takový milý, celkem vtipný a i když místy trochu nechutný, úžasný film. Konečně i ženy mají nějaký "svůj" film, jen tak dál... ()

LBsmoke 

všechny recenze uživatele

bál sem se že scéna kde si Wiig a Byrne podávají mikrofon při proslovu nikdy neskončí.. terror trapnosti. ........................i když sem teda chtěl nakonec dát 3* špatné to nebylo.. pro cílovou skupinu. (ale zrovna sem neměl krámy takže za dva) ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Lepší priemer. Celkom som sa bavila, nenudilo ma to, naopak pár krát som sa schuti nasmiala.. akurát Melissa McCarthy - to bol des. ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Toto je typ komédie, ktoré nemám celkom rada - príliš sa snaží byť vtipná, ale spolieha sa na trápne a prehnané situácie. Niečo sa mi aj páčilo (napríklad taký Chris O'Dowd :D), ale nebolo toho dosť. ** Kamarátka spravila počas filmu zaujímavý koment: "Zaujímalo by ma, ako by to vyzeralo, keby to natočili Briti." A ja sa tej (lákavej) predstavy teraz nemôžem zbaviť... ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné. Tři vtipné scény na celý film. Bez inspirace (prostě Bridget Jones a Sex ve městě smíchané dohromady, okořeněné Pařbou ve Vegas). Zato nadmíra pištění, vřeštění, nervových zhroucení, intrik, přetvářek a pomlouvání. ()

Domec 

všechny recenze uživatele

Koukat 125 minut na vsechny ty posahany druzicky a exkapady byla kupodivu zabava. Libilo se mi, ze se vtipny neopakovaly a vetsina z nich byla opravdu vtipna. Takze ja si nemuzu stezovat a muzu jenom doporucit, jako odpoledni film, super. No a abych nezapomnela, tak Melissa je opravdu vyborna! ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterým jsou některé vtípky opravdu over the top, až zavánějí trapností. Navíc hlavní postava Annie, je tak nesympatická bitch, která si za všechno, do čeho se dostala může sama svou retardovaností, až mě to unavovalo. Ale za pár povedených vtípků a Melissu McCarthy, dávám lehčí nadprůměr, ale je to nahraně. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Ehm. Je jen málo filmů o kterých můžete říci, že něco na nich je a zároveň, že je nesnášíte, tím spíše u "komedií". Ženy sobě pro mě přesně tenhle typ filmu představují. Něco na tom filmu je - pár dobrých scén jako vystřižených ze života snad každé ženy a na druhé straně něco, za co byste tvůrcům nejradši nafackovali - totiž za trapnost a afektovanost, a toho je tam ve vrchovaté míře vlastně nakonec více, než je zdraví únosné. Možná je to tím, že je přeci jen rozdíl mezi evropskou a americkou ženou, zřejmě budeme mít společné jen některé základní znaky, zatímco jiné budou hodně odlišné. Díky za to, protože jestli je pro Američanky v pohodě přečkat všechny scény v letadle a se zkoušením šatů bez úhony, pak jsem skutečně ráda, že jsem hrdá zástupkyně evropských žen v čele s Bridget Jonesovou. 40% ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Toto ako najlepšia komédia roka? Dve nominácie na Oscara? Z toho jedna pre niekoho kto kadil do umývadla? Kam tento svet speje.. ()

embecka 

všechny recenze uživatele

O chlp, o takýýýýto malililinký chlp sa odo mňa filmu neušli štyri hviezdy kvôli fekal humoru, ktorý si mohli odpustiť. Vzhľadom na to, že komédie mi smiešne nie sú, pripadajú mi stupídne, tak už len potenciálne štyri hviezdy, to je ako nejaký malý zázrak v mojom filmovom svete, ktorý ani sama celkom dobre nechápem... Ľúbim reálne naturalistické konverzácie s nadávkami, ľúbim silu priateľstva, ľúbim strelenosť ženských charakterov, ich schopnosť milovať sa a nenávidieť zároveň. Kto toto ľúbi tiež, bude ľúbiť aj tento film. Prepáči mu aj sračky, aj trocha rozhádzaného jedla. Plus - Melissa McCarthy je v tomto filme garantom zábavy. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Normálně by mě to asi nebetyčně sralo, ale mám slabost pro Kristen Wiig, takže jsem si to celkem užil s tím, že jsem přepínal na ostatní programy a nemusel to tak sledovat celý a v kuse. Jinak je to pořád ta samá variace na Pařby, Prcičky a já nevím, co ještě, akorát, že teď ten fekální humor provádějí dámy. A to má asi přidat na humoru. No, nepřidalo, postava Zacha Galifakonopoulusose v Pařbě mě nebavila, tudíž mě nemůže bavit ani její odvar ve skafandru z Melissy McCarthy, na druhou stranu jsem tak nějak čekal, že výše zmíněná i všechno ostatní mě bude štvát víc. ()

Související novinky

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

Scarlett Johansson a mrtvý striptér

29.08.2016

Kolik ženských odpovědí na Pařbu ve Vegas už jsme dostali? Minimálně Holky na tahu, Ženy sobě a Matky na tahu, Hollywood ale pořád není u konce. Nejnovější dámská jízda se bude jmenovat Rock That… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Seznamte se s Krotitelkami duchů

Seznamte se s Krotitelkami duchů

28.01.2015

Třetí díl Krotitelů duchů se chystal tak dlouho, až od něj studio Sony ustoupilo a raději zvolilo cestu rebootu. K tomu se rychle dostal Paul Feig, režisér úspěšných komedií Ženy sobě a Drsňačky, a… (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama