Reklama

Reklama

Konkurenti

  • USA Glengarry Glen Ross
Trailer 1

Obsahy(1)

Pulitzerovou cenou ověnčenou divadelní hru Davida Mameta, která pojednává o skupině zoufalých realitních makléřů, převedl na filmové plátno režisér James Foley. Alec Baldwin se představuje v roli motivačního řečníka, která mu byla ušita na míru. Informuje čtyři zaměstnance o tom, že se musí zúčastnit podivné "soutěže" - mají do čtyřiadvaceti hodin co nejvýhodněji prodat bezcenné pozemky. Vítěz vyhraje luxusní auto, poražený dostane padáka. Každý ze zaměstnanců zvolí jinou metodu, jak obstát. Jeden z nich dokonce přijde s nápadem vyloupit kancelář, ukrást seznam perspektivních klientů a prodat je konkurentovi. Snímek Konkurenti, v němž excelují Al Pacino jako šéf obchodního oddělení, Jack Lemmon jako stárnoucí zkrachovalec, Alan Arkin a Ed Harris jako frustrovaní obchodníci, Kevin Spacey jako vyčerpaný vedoucí kanceláře a Jonathan Pryce v roli klienta, je v jádru charakterovou studií o skupině mužů, kterým už dávno ujel vlak. (Cinemax)

(více)

Recenze (226)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Z toho divadelnost přímo čiší a to není pochvala. Glengarry Glen Ross má jen minimum lokací a skoro žádný děj. Všechno podstatné se odehrává v jedné místnosti během nekonečných dialogů mezi sedmi muži pod tlakem. Jednotvárných dialogů, nutno podotknout a navíc vzájemně zaměnitelných. Každá postava vše co řekne, dřív nebo později zopakuje skoro stejnými slovy. A když ne ona, tak se recyklace frází chopí někdo další. Jediné pozitivum je, že se u toho všichni zúčastnění trumfují v brilantním herectví. Kdyby to nebylo mrhání hvězdnými jmény, tak bych řekl, že by ze scénáře šlo natočit výborný středometrážní film s ukázkovou psychologickou rozborkou. Na hodinu a čtyřicet minut se toho ale stane příliš málo. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Již, když se podíváme na sestavu herců- Hned všechny zarazí tahle sestava úžasných herců. Všichni byly výborní, ale né tak výrazní jako výborný Al Pacino s jeho životními hláškami. ()

Tomesh 

všechny recenze uživatele

Chytře vystavěné dialogy. Mimoto z tohoto typu obchodníků je mi na zvracení. Především Al Pacino, ale i ostatní herecké výkony na jedničku. Pro neskutečnou realističnost dávám i pátou pěticípou mrchu. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

veľmi obstojný filmeček založený na nápaditých a inteligentných dialógoch...plejáda hercov sa ukázala v plnej kráse...čo sa mi nepáčilo bola miestami monotónnosť a záver mi tiež neulahodil ()

Gazi 

všechny recenze uživatele

Skvělá konverzačka s neuvěřitelnou sestavou herců, kde bych přes obrovskou konkurenci.. vyzdvihl výkony Jacka Lemmona a Al Pacina. Myslím si, že herci svými výkony odstavili samotný děj na vedlejší kolej, ale zároveň nemůžu říct, že by to bylo na škodu. ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Tolik hereckých hvězd a nic z toho. Nebavilo mě se dívat jen na partu zoufalců a vyhořelých obchodníků. Nebyl tam žádný vývoj ani dějový posun. Nadnešeně jen jedna místnost a samí looseři. Nejlepší byl Jack Lemmon a Alec Bladwin. Všichni ostatní své role až přehrávali, zvláště Pacino. On je vynikající, ale nevadilo by trochu ubrat. Tohle prostředí fakt není zajímavé a zápletka tupá. Celkově nemastné neslané, průměrné. ()

sellsakul 

všechny recenze uživatele

Niečo tak nudného som už dlho nevidel a to aj napriek hereckému obsadeniu, ktoré sľubuje kvalitný zážitok, ale bohužial tomu tak nie je. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Přepis divadelní hry, ale opravdu povedený. Na slovní laškování s prodejci vážně nejsem, ti musí raději o dům dál. Možná by mohlo něco ulítnou mě a holubička by to nebyla:-) . Ovšem tahle konverzačka byla fantazie, zejména pánové Jack Lemmon a Al Pacino to pojali ve velkém formátu. Paradoxně se soutěž o parádní bourák a stálé místo ve firmě rafinovaně zvrtává.Hodně správně ukecaný snímek plný ulitlých sprostých výlevů. A to zakončení jsem vážně nečekala. Pokud vás láká slovní přestřelka mezi firemními prodejci jen o tom jak dobře narafičit, nalhat a prodat reality a nevadí vám interiérové omezení tak doporučuji. Samozřejmě jen krásně peprný originál:-)ten mě pobavil. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Klasický případ filmu, který "udělali" herci. Scénář je jen hřištěm, na kterém se herci naplno vyřádí jako děti za klidného dozoru režiséra. Častou může být divadelní předloha vadou na kráse filmu, ovšem tentokrát je to přesně to, co je potřeba. FIlm se drží divadelní struktury, což vyúsťuje v dlouhé scény, které ač ne vždy jsou pro příběh důležité, mají díky famózním hercům pokaždé nádech osudovosti. Zkrátka radost pohledět na dost možná nejlepší herecký koncert, co jsem zatím měl možnost vidět. ()

Lennyanka 

všechny recenze uživatele

Jako divadelní hra to musí být super zážitek, hned bych na to šla. Ale jako film mě to vůbec nezaujalo (až na začátek s Baldwinem). Vůbec jsem se neztotožnila s žádnou z postav, dialogy mě chvílema unavovaly a film mi ve výsledku nic moc nedal. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je zajímavá pouze jediná věc... A to herecké obsazení, které se vidí pouze v málo filmech (Dannyho parťáci, Pulp Fiction). V tomto filmu se to doslova hemží zvučnými jmény a kvalitními hereckými výkony. Jediný kdo mě zklamal je Kevin Spacey, který hrál zvláštní postavu, která bohužel nedostala příliš prostoru. Ale jinak ostatní chlapíci se předvedli v tom nejlepším světle. Bohužel ale ve světle, které svítí na záchodcích v zaplivaný putice, kam chodí pár štangastů. Ano, scénář tohoto filmu je úplně, ale tím myslím úplně úplněk o ničem... Není mi jasný, z jakýho důvodu tito herci kejvli na natáčení, asi scénář vůbec nečetli nebo nevím. Je to absolutní pohřbení všech hereckejch výkonů, všichni hoši celej film profuckovali naprosto zbytečně. Krapet mi film svou nudnou strukturou připomněl Wallstreet. Je to obrovský nevyužití potenciálu, páč tolik legend v jednom filmu se nevidí každej den. Rejža by spolu se scénáristou zasloužili zbitchovat... ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Od dvou hvězdiček se to šplhalo přes 3 až skoro na 4, ale nakonec to na ně asi nemá. Výborný herecký obsazení trochu brzdí pozvolnější rozjezd. Film má sílu a nostalgickou atmošku a super gradaci na konci, ale skoro bych radši ani nehodnotil :-) ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Takto nejako vyzerá skutočná filmová lahôdka. Brilantní "starí" herci, perfektné dialógy a jednoduchá, no pútavá zápletka. Do toho úžasná atmosféra predmestia amerického veľkomesta a šou sa môže začať. Al Pacino je jednoznačný herecký boh a v tomto filme to vyhral. Ale mimoriadne ma zaujal aj nesympatický a doslova odpudivo vtieravý Jack Lemmon, ktorý svoju úlohu krachujúceho realitného agenta zahral excelentne. Veľmi ma potešil aj tak trochu tajomoný Kevin Spacey ako manažér kancelárie, či Jonathan Pryce ako veľmi naivný a nerozhodný zákazník. Nečakajte žiadnu akciu, no o to viac vás tento film bude baviť svojou plynulosťou, atmosférou a priamočiarosťou. Jednoznačne odporúčam. 80 %!! ()

upson 

všechny recenze uživatele

Žánrová dialogovka s nášlapným hereckým obsazením. Dneska by to stálo šílený prachy! Ale kdo by se s tím psal, když všechno vyžere Mickey Mouse a jeho Marvelovky. ()

Mistickzz 

všechny recenze uživatele

Výborný film so skvelým obsadením a parádnymi dialógmi. Fakt sa to dobre pozeralo a Al Pacino a Kevin Spacey v jednom filme, no užíval som si to.Ide o divadelnú predlohu, ktorú som nevidel, čo by som ale chcel zmeniť. Ale aj filmová bola výborná, skvelé herecké výkony a dialógy bolo to hlavne a aj keď zo začiatku nebol ten scenár ešte na dobrej úrovni, tak neskôr sa to rozbehlo. 75% ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Čtyři zaměstnanci zaprášené a nevábné realitní kanceláře musí do 24 hodin prodat bezcenné pozemky, ten, kdo si povede nejlíp, získá nové auto, druhý sadu nožů, zbylí dva padáka. Filmová adaptace divadelní hry s neuvěřiteným ansáblem o práci, kterou bych nechtěl nikdy dělat a především perfektní pole pro herecké výkony. Napínavé až do konce, skvělé dialogy, neustálý déšť podporuje náladu příběhu. A kde jinde máte v jednom filmu herce jako: Al Pacino, Jack Lemmon (tihle dva předvádí nejlepší výkony), Alan Arkin, Ed Harris, Kevin Spacey a Alec Baldwin? Dnes už klasika, ale podle divadelní hry a o té nic nevím, chci říct, jak velký podíl na kvalitách tohohle filmu má, ne-li veškeré, když film stojí hlavně na scénáři? A jedna hláška, kterou se sám řídím "Vždycky říkej pravdu, je to nejjednodušší k zapamatování." ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Až na výskyt slov "fuck", "shit" a jejich variací jsem si z filmu nic podstatného neodnesl. Snad jen to, že nedokážu pochopit, že nebyl na Oscara spolu s Al Pacinem (minimálně) nominován i Jack Lemmon! ()

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Reklama

Reklama