Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvaja priatelia, Steven Craven (Nick Eversman) a Nico Bradley (Jay Gillespie), si vyrazili do Mexika, aby si vyhodili z kopýtka. Jedného krásneho dňa sa však po nich akoby zem zľahla, a tak mexické úrady odovzdali ich rodičom to čo po nich ostalo, vrátane videokazety nahratej Stevom, na ktorej sú zdokumentované ich posledné dni. O rok neskôr sa obe rodiny stretnú na spoločnej večeri. Stevovej sestre Emme sa počas nej podarí nájsť záhadnú zlato-čiernu skrinku, ktorá sa nachádza aj na jednom z posledných záberov natočených jej bratom. Netušiac, čo za zlo sa v nej skrýva, začne sa s ňou hrať... (beso74)

(více)

Recenze (77)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo otevře magickou kostku skončí na márách. To nebrali na zřetel dva tak trochu rebelští mladíci věčně nespokojení se svým životem, kteří se rozjeli trochu si užít do Mexika kde v jednom baru byli podarováni podivným homeless týpkem právě zmíněnou kostkou. Netrvalo dlouho, kdy ji jeden z nich otevřel a beze stopy zmizel. Jeho kamarád se po čase vrátil domů kde byli už oba oplakáváni svými rodiči a přítelkyní jednoho z mladíků. Tady v rodném hnízdě se teprve začne to pravé peklo na zemi. Pinhead si přijde pro to co mu patří. Pinhead se svými cenobity okupuje televizní obrazovky a potažmo filmová plátna už pěknou řádku let. Poprvé se však v roli Pinheada objevuje Stephan Collins Smith a nikoliv Doug Bradley, který o roli ztratil zájem. A jsem rád, že už tady nahraje, protože naprosto vyměknul a předchozí díly byly akorát tak na zamávání, sbohem a šáteček. Mě hlavně zajímala příběhová inovace, protože série Hellraiser se s gore nepáře, ale příběhově strhne jen ojediněle. Tenhle díl to je pěkná pekelná jízda v porn style. Změna je život aneb to sérii pomůže v jejím novém nastartování, a není vůbec na škodu, že film jde na dvd. Ukojení hororových fans konečně probíhá ve stylu, kdy se vraždí pro něco, respektive pro někoho, a vedle moderních hororových trendů se tady částečně potkáme i s found-footage. Málo známé herecké obsazení je překvapivě super. Mladíci byli cool a pohledná blondýnka Tracey Fairaway byla jednou ze stěžejních postav příběhu, který se s ničím nemaže. Krvavý steak zase zachutnal, ztráty na životech se od posledních dílů opět zvedly, ale počet obětí nepřevýšil číslo z "šílené" trojky Hellraisera, který tento díl stylově připomíná asi nejvíc. Je však přehledněji a záživněji natočený a Victor García je horrorman jak má být. Pochopitelně se to tady hemží samými odpady, ale víte co, nechte si svoje artové filmy (zde už předem po domluvě mezi místní elitou dotlačeny do červených čísel, která by se přece nikdy na takovýhle "hnusácký" horor nepodívala) a já si nechám svého "undergroundového" Hellraiser: Revelations. Vivat novátorské pojetí série. 100% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trvá to hodinu a štvrť aj s titulkami, čo je v rámci série zrejme rekord. Dávam síce až neskutočné 2*, ale ono si ich to asi ani nezaslúži; lenže v živote som videl ešte oveľa horšie horory (viem, ťažko sa tomu verí), takže pridávam druhú hviezdu. Inak je to ale príšernosť ťažko tolerovateľná i pre fanúšikov série Hellraiser. To, že Pinheada nehrá Doug Bradley, by som vnímal ako ešte ten zanedbateľnejší problém. Vďaka smrteľne krátke minutáži sa to ale dá prežiť. Rozpočet 350 tisíc je poznať. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Když se v hororu, při pohledu na hlavního záporáka, neubráníte smíchu, víte, že je něco špatně. Hellraiser: Revelations je rychlokvaška, vzniklá jen proto, aby studio dostálo svým smluvním závazkům a nepřišlo o práva na značku Hellraiser. A podle toho, to taky vypadá. Za 300 tisíc toho moc nepořídíte a režisér Garcia se snažil zuby nehty, aby z tak mizivého rozpočtu, něco vydupal. Těžko mu nadávat za výsledek, když mu studio svým rozpočtem hodilo pod nohy takový klacek, na kterém by si rozbil držku každý. To všechno by se ale dalo zapomenout, kdyby hrál Pinheada Doug Bradley a né obtloustlý idiot z ochotnického kroužku. Pohled na nového Pinheada, diváky nevyděsí. Spíš budou přemýšlet, jestli pod tím kostýmem není Steven Seagal, nebo že mají Cenobiti asi dobrou závodní jídelnu. Prostě i fanoušek Hellraisera, v doma udělaným kostýmu, by vypadal líp. Má ten film vůbec nějaké klady? No, někteří z těch herců nejsou tak hrozní a scenárista a tvůrce gore efektů v jednom, Gary J. Tunnicliffe, měl pár docela dobrých nápadů . A pokud stál film opravdu jen 300 tisíc, nevypadá po vizuální stránce tak zle. To je ale asi tak vše. Tenhle film prostě neměl nikdy vzniknout. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Revelations si nenávist fanoušků plně zaslouží. Hellraiserovská série je díky Botě už dávno mrtvá, a do toho hrobník García vždycky posral všechno, na co šáhnul (viz. jeho sequely k 30 Days of Night a Mirrors). Na tyhle snímky je potřeba nějaký budget, aby tvůrci mohli zamakat na maskách. Nestalo se a efekty i obsazení dopadly na hovno. Dalším průserem je Bradleyho absence. Nový Pinhead je totiž k smíchu. Čím déle je na plátně, tím víc sklouzávají jeho monology do trapnosti. Zkrátka moc kecá, nehledě na jeho ubohou vizáž. O dalších dvou Cenobitech netřeba dalších slov, jelikož tvůrci se nesnažili o náznak kreativity a vařili z vody. Za co teda ten bod? Zřejmě proto, že zdejší "zápletka" je mi o něco milejší, než internetoví Cenobité z Hellworldu. A taky za to, že místy jsem se vážně pobavil... jeho debilitou samozřejmě. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak po dvou amatérských filmech film zas jo ? Zcela se to nevyvedlo, při krátké stopáži jsem to dnes přežil, ale přesto je to ostuda série (ne, že by tato série byla zázrak, přesto první dva díly super, pak už se to začalo zužovat k horšímu). Odpad nechci dát, příběh ušel, i nějaká ta krev a tak no. Velice slabé a i amatérské. Takže hodnotím jen na 15% = * ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • V USA vyšiel film na DVD a Blu-Ray diskoch so sloganom na obale odvolávajúcim sa na duchovné otcovstvo Cliva Barkera. Ten sa však na sociálnej sieti Twitter o filme uštipačne vyjadril, že toto dieťa nie je jeho. (beso74)
  • Natáčení probíhalo od září do října roku 2010 v americkém Los Angeles. (gogos)

Reklama

Reklama