Reklama

Reklama

Hurá do Afriky!

  • Německo Konferenz der Tiere (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Afrika je pro divoká zvířata prostě ráj na Zemi. Surikata Billy je bezstarostný snílek s hlavou v oblacích. Spolu s vegetariánským lvem Socratem rádi lelkují a dělají si legraci z ostatních zvířat. Ale Afrika čeká nové hosty a bezstarostné časy se mění. Na utržené ledové kře tam pluje lední medvědice Sushi. A kvůli požárům v Austrálii hledají nový domov i klokan Toby a tasmánský čert Smiley. Do vysněného světa najednou míří spousta nespokojených zvířátek, která touží po lepším životě. Africkou deltu Okavango čekají velké změny. K tomu všemu nepřišla voda, která každý rok mění poušť v zelenou kvetoucí oázu. Zdá se, že v tom mají prsty lidé! Billy, Socrates a ostatní zvířátka se vydávají na nebezpečnou výpravu. Na cestě je čeká spousta dobrodružství a legrace, ale hlavně musí najít vodu, aby zachránili svůj svět… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (69)

Daryl.Dixon 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, zda to bylo vůbec pro děti, protože to celé na mě působilo jak nějaký propagační film pro ekologické aktivisty, nebo upozornění strany zelených na globální oteplování a další problémy světa: lední medvěd sleduje tání ledovců, želvy vyžene ztroskotání ropného tankeru u Galapág, Afriku postihlo sucho vinnou člověka a Francouz si chce upéct kohouta na víně. No dobře, to poslední asi není tak úplně problém světových rozměrů, ale ty další věci ano, ale to určitě nevyřeší malé děti, které spíše budou řešit to, jak dopadnou dvě želvy, nebo budete muset zabrousit do slovníku, abyste jim dokázali vysvětlit, co je to například orákulum. Jinak hrozba člověkem je tu zastoupena i v lovci, který je tak nezničitelný, že i terminátor by se studem raději nechal recyklovat na plechovky pro sardinky. Jediné, co se mi celkem líbilo, byla animace, ale to je trochu málo na lepší hodnocení. ()

Hightower odpad!

všechny recenze uživatele

Co od tohoto snímku čekat? Když se dívám na animáky, vím, že musím snížit mozkvou aktivitu na minimum. Ale tady to nešlo! Bylo to až moc postavený na hlavu. Nevím, co tvůrci od snímku očekávali, ale doufám, že neměli na mysli výchovný efekt, anebo snad pobavit. Chtěli-li předat těm nejmenším jisté poselství, pak by měli uspořádat hlasování pro děti, které snímek viděly; a zjistit od nich, zda pochopili o čem to vlastně bylo. ... V určitém smyslu - teď zpětně - jsem viděl vlastně i známý sci-fi film: "Den nezávislosti". Tam se také přece lidé různého vyznání, kultury spojili, aby čelili nezvané návštěvě. Jenže šlo o rozumové bytosti s jednotým dorozumívacím prostředkem: řečí. V "Hurá d Ariky" tuto schopnost měla i zvířata. Takže byla postavena - v určitém žebříčku nesrovnalostí - na úroveň člověka. Jak utopistické. No a konec: hotové vylodění v Normandii. ()

Reklama

bjukenenen odpad!

všechny recenze uživatele

To se takhle sejde lední medvěd, klokan, slepice, žralok(záporák) a veganský lev uprostřed afriky a vnikne perla německé kinematografie. Krutá melounová agitka. Opravdu zírám, co se může vytvořit, aby to od mala ukazovalo dětem jedinou pravdu a tvořilo to správný názor. Nu co, doba si to žádá, takže je potřeba dětem pohádky po shlédnutí dovysvětlit. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli jsem někdy viděl horší animák. Hrozná animace, hloupej příběh, absence tvůrčí invence a snaha jen a pouze zkopírovat známější Madagaskar, jenže tohle je tak o 3 levely níž (a to Madagaskar nemam rád). Vrchol pro mě je všudypřítomný fekální humor a ekologická agitka. K tomu si fakt nejsem jistej, jestli má být animák natočen tak, aby měli děti po jeho skončení depresi. Fakt strašná břečka, že bych se zastřelil, dát za ní 2 kila v kině. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Moc krásný animák o zvířatech z Afriky i z jiných částí světa, kde nejsou šťastni a tak pár želv z Galapág, lední medvědice, klokan, tazmánský čert a kohout z Francie míří do Afriky, kde by mohli mít svůj nový domov. Ale nejhorší nepřítelé zvířat, lidé, zahradili řeku a do jejich údolí přestala téct voda. Možná tímhle chtěl film říct, jak je důležité, abysme žili v souladu s přírodou, že jsme jen malou součástí tohoto světa. Něco na tom určitě bude. Nechápu tak nízké hodnocení, ale časem se to možná zlepší. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Film byl inspirován knihou od Erich Kästner „The Animals Conference“. (Pepy)

Související novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (více)

Reklama

Reklama