Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto animovaném komediálním dobrodružství studia Disney se legrační partička chlupatých přátel se vydá z bezpečného prostředí městské zoo do ulic velkoměsta. Sampson je králem fiktivní džungle daleko od afrických plání – je to lev žijící v zoologické zahradě v newyorském Central Parku, kde vládne ostatním zvířatům včetně jízlivého medvídka koaly Nigela, přihlouplé, ale dobromyslného anakondy Larryho, bystré, ale cynické žirafy Bridget a mazané veverky Bennyho. Pýchou a radostí Sampsonova života je jeho syn Ryan a je proto naprosto zdrcen, když je Ryan jednoho dne naložen do bedny a odvezen na lodi zpátky do Afriky. Sampson v zoufalé snaze svého chlapce najít uteče s pomocí svých kamarádů ze zoo a vydá se na odvážnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy zvířátka opustí brány svého domova, poznají, jak velkou a bláznivou džunglí se může stát i obyčejné město. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to není úplně nejhorší a směle bych to kvalitativně přirovnat k Madagaskaru. Co se dá zachraňuje koala (zejména její poblouznění sluníčkem je hodně srandovní), animace celkem ujde a nehorázně vykradený příběh je sice v každém momentu těžce předvídatelný, ale celkem to rychle uteče. Bohužel, má to i řadu značně nudných a uspávacích pasáží. ()

draggo odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím co koho kdy mohlo vést k natočení takového škváru. Už od pohledu je to neuvěřitelně průhledná kopie úspěšného Madagaskaru. No, kopie... zkopírován byl akorát námět, o žádný vtip či zábavu jsem tu nezavadil. Příběh víceméně neexistuje a těch dlouhých 94 minut je naplněných hromadou křečovitých a rádobyvtipných situací, které mě buď rozčilovaly nebo nudily. Není tu zhola nic pozitivního. /viděno an DVD: 0% a odpad! ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Divočina je ukázkový případ, jak by neměl rodinný velkorozpočtový animák vypadat - přeplácaný, neoriginální (aneb Madagascar potkává Hledá se Nemo), vtípky cíleny na nejmenší (pořád někdo něco mele, křičí, někam padá, lítá, mlátí se), přesto veskrze nevtipný a přes délku cca 70 minut (+ titulky) uspávající. Nadprůměrná technická kvalita nic nespasí, pokud chybí ten základ (děj, vtip, zajímavé postavy). Líbily se mi akorát dva "klipy" - průlet setmělým zavřeným zoo a vjezd zvířat do města (píseň Clocks od Coldplay by ale dokázala dodat magickou atmosféru i zasedání poslanecké sněmovny, takže nejde o zásluhu tvůrců filmu). ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva,ale čekal sem to horší.Především,zasmál sem se snad jen dvakrát.Spíš sem se jen usmíval.A to jen pár vtípkům(např.když koala předvádí sochu svobody krokodýlům).Tudíž humor je křečovitý,nudný a netuším jestli se u toho aspoň smějí děti.Já ne!Příběh není až tak špatný a ani mi nevadilo že kopíruje Madagaskar a Hledá se Nemo.Přičemž oba zmíněné filmy jsou lepší.Jen sem si říkal,má to takové mega studio jako je Disney zapotřebí?Co se nedá popřít je kvalitní animace.Na hlavních hrdinech(krom hada:-) je vidět každičký chloupek.Jen vypadají tak trochu jako plyšáci.Jako plus musím zmínit i hudbu.Jak písničky,tak i instrumentální(Alan Silvestri). ()

dobso 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabý animák. Ukradnuté časti z madagaskaru a pod. Žiaľ zvieratám chýba šmrnc. chýba im vtip aj myšlienka. Mám pocit, že potrebovali narýchlo niečo zbúchať. Čím viac natočia, tým majú viac peňazí. Žiaľ značka walt disney už neznamená to, čo kedysi. Jeho značka sa podpisuje už aj pod B-čkovými animákmi. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Divočina je největší film, který kdy byl produkován v Kanadě. Pracovalo na něm 418 animátorů, kteří strávili u počítačů celkem 1,5 milionu hodin. (imro)
  • Žirafa Bridget je možná vysoká, ale věděli jste, že má stejný počet krčních kostí jako všechna ostatní zvířata v newyorské zoo včetně veverky Bennyho? Rozdíl je jen v tom, že každá z těchto kostí je v jejím případě dlouhá přes 30 centimetrů. (duklak2)
  • Dvě lodi v přístavu v New Yorku jsou pojmenované "The Lily Maia" a "Nicolai" po dceři produkční designérky Lily a synovi producenta Nickovi. (HappySmile)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama