Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto animovaném komediálním dobrodružství studia Disney se legrační partička chlupatých přátel se vydá z bezpečného prostředí městské zoo do ulic velkoměsta. Sampson je králem fiktivní džungle daleko od afrických plání – je to lev žijící v zoologické zahradě v newyorském Central Parku, kde vládne ostatním zvířatům včetně jízlivého medvídka koaly Nigela, přihlouplé, ale dobromyslného anakondy Larryho, bystré, ale cynické žirafy Bridget a mazané veverky Bennyho. Pýchou a radostí Sampsonova života je jeho syn Ryan a je proto naprosto zdrcen, když je Ryan jednoho dne naložen do bedny a odvezen na lodi zpátky do Afriky. Sampson v zoufalé snaze svého chlapce najít uteče s pomocí svých kamarádů ze zoo a vydá se na odvážnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy zvířátka opustí brány svého domova, poznají, jak velkou a bláznivou džunglí se může stát i obyčejné město. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pokud se k takové animaci schýlilo kvůli nedostatečným možnostem, nevadí. Působí velice osobitě, byť imo. Madagaskar tehdy v podstatě vočůral Disneyho, nebylo to naopak (byť Lví král z toho je cítit taky). Jenže dvojrozměrný Disney a v podstatě jiné animáky té doby měly jednu nebo pár postav, které působily jako komické figurky a víceméně to daly najevo. Tady má mít tu funkci koala, ale snad každá scéna nezabývající se dialogy otce se synem křečovitě tlačí snad každou postavu do této polohy, že se to rychle přejí. A ne zrovna karikaturou newyorských buranů jako z Madagaskaru. Není to dno, jak se může zdát podle zdejších komentářů. Vysolil bych nepopulární názor, že jeden z těch lepších CGI začátků Disneyho bez pomoci Pixaru. I tak to neznamená moc. 2,5* ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

I keď zárobkovo tento film vyšiel úspešne, nepredstavil nič nové skôr urobil akýsi mix rozprávok od Mauglího až po Madagascar. Mimoriadne úbohý dej stavia na príbehu otca ktorý sa hľadajúc svojho strateného syna zapletie so stádom šialených pakoní ktoré si za Boha zvolili koalu. V animácii taktiež žiadny pokrok. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Na to, že mám animáky hrozně rád, tak tohle mě rozhodně zklamalo. Divočina, příběhem podobajíc se Finding Nemo v podobě hledání svého syna. Příběh natolik málo vtipný, bez nápadu, prakticky i bez děje se ani moc nesnaží uchvátit grafickým zpracováním ani gestama hlavních představitelů, takže ani veverka ani koala tento příběh už bohužel nezachránili . )) :: ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Divočina je ukázkový případ, jak by neměl rodinný velkorozpočtový animák vypadat - přeplácaný, neoriginální (aneb Madagascar potkává Hledá se Nemo), vtípky cíleny na nejmenší (pořád někdo něco mele, křičí, někam padá, lítá, mlátí se), přesto veskrze nevtipný a přes délku cca 70 minut (+ titulky) uspávající. Nadprůměrná technická kvalita nic nespasí, pokud chybí ten základ (děj, vtip, zajímavé postavy). Líbily se mi akorát dva "klipy" - průlet setmělým zavřeným zoo a vjezd zvířat do města (píseň Clocks od Coldplay by ale dokázala dodat magickou atmosféru i zasedání poslanecké sněmovny, takže nejde o zásluhu tvůrců filmu). ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

rád by som dal o hviezdičku viac za skvelý slovenský dabing, ale nejde to. Malé deti sa pobavia vyskytuje sa tu množstvo pojašených zvierat stále sa niečo hýbe no pre dospelých je to utrpenie. Disney už v dnešnej dobe nemá čo ponúknuť, novým kráľom animákov je už dlhšiu dobu Pixar. Pri niektorých scénach som si nostalgicky zaspomínal na Levieho kráľa, bože kde sú tie časy..... :-( ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • 80-milionový animák z Disneyho dílny diváky příliš nezaujal a během úvodního víkendu (14. – 16. 4. 2006) vydělal jen 9,6 mil. dolarů. Celkový obrat v kinech USA se vyšplhal na něco přes 35 milionů. (imro)
  • Navzdory tomu, že filmové anakondy se většinou chovají velmi divoce, ve skutečnosti jsou poměrně klidné a pomalé. Režisér se nechtěl vzdát realističnosti, což ale znamenalo, že by Larry nestíhal své přátele. Nakonec tento problém vyřešil docela jednoduše – posadil Larryho na hřbet žirafy Bridget! (hippyman)
  • Loď, na které se plaví zvířata, se jmenuje "Hannah W" po dceři režiséra Stevea Williamse - Hannah. (HappySmile)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama