Reklama

Reklama

Evidence

všechny plakáty
Trailer

Štyria najlepší priatelia vyrazia na výlet spojený s kempovaním. Ryan túto cestu chystá už dlhšie, pretoťe chce nakrútiť dokument o kamarátovi Brettovi.Pri prechádzke lesom si táborníci čoskoro uvedomia, že tu nie sú sami. Ich cestu skríži tajomná postava, ktorá ich začne loviť. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (233)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo, jako by se hodně naštvaný lesní mýval, medvídek, či jiný tvor obývající lesy Severní Ameriky rozhodl ze svého teritoria vyprovodit skupinku poměrně nesympatických a jednoduchých teenagerských dítek. Tato parta mladistvých, sestávající se ze dvou dívek a dvou chlapců přináší typický a obehraný formát vyskytující se snad téměř v každém současném hororu pro konzumní mladistvé publikum. Takže, tato parta se vydá do lesů, nikoliv poznávat a vnímat krásy přírody, ale pořádně se ožrat, nechat po sobě v lese bordel a zase táhnout dom. Jeden z hochů začne ihned frflat při představě, že by měl ujít zhruba 800 m pěšky s tornou na zádech. Mezi skupinou začne po chvíli panovat napětí a obavy, protože všichni mají pocit, že zahlédli něco "divného." Místo toho, aby se raději vydali zpět, stráví v lese ještě několik dalších nocí. Zatímco jeden je nebývale sobecký a chce za každou cenu točit dál, druzí chtějí urychleně pryč. Poté se film přehoupne do druhé poloviny a to, co začalo jako obyčejný a nikterak se žánrově odlišující "Hand Cam Horror", se v druhé části stává skutečným bojem o přežití s nečekaným a možná i dost šokujícím odhalením. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Evidence zobrazuje príbeh 4 priateľov, ktorí vyrábajú amatérsky dokument počas kempovania a postupne si začnú všímať podivné veci, resp. udalosti okolo seba, čo ich privedie až k nečakaným odhaleniam. Film síce nie je ničím originálny, či šokujúci a napr. v úvode, ešte bez prebytočného mihotania a kamerového blikania, mi na moment pripomenul camp slashery ako Friday the 13th, na čo sa onedlho vybral Blair Witch smerom, počas čoho som si v určitých momentoch spomenul na jeho found footage kolegov ako Cloverfield, The Tunnel alebo June 9 a všetko následne vyvrcholilo adrenalínovou koncovkou evokujúcou REC. Obrovským plusom filmu je autentickosť, v ktorej je krásne vybudované hororové mystérium, za aké by sa nemuseli hanbiť ani Akty X. Skvelé hororové finále mi však nečakane pokazilo začlenenie vojenských síl do diania, čo narušilo nielen atmosféru, realistickosť a dovtedy nepriestrelné mystérium, ale už to na mňa dokonca pôsobilo iba ako nejaký amatérsky film od fanúšikov počítačových strieľačiek, ktorý od fiaska zachránilo iba to found footage spracovanie. Napriek tomuto rozčarovaniu v závere som však s Evidence prevažne spokojný, no nebyť akčného finále a trápnych, na oko vysvetľovacích prestrihov v záverečných titulkoch, tak nad hodnotením toľko neváham. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V první polovině příběhu se dozvídáme, že v partě přátel (jako vždy) figuruje jeden blbeček, který nedbaje na bezpečnost svým přátel chce stále točit a točit. První polovina se nese i tak v budování více než povedené atmosféry. Lekaček není málo a prakticky nás provázejí celou závěrečnou polovinou, kdy vyskakuje skoro každou minutu nějaká chlupatá potvora. Můžu se bohužel jen domnívat o co ve filmu vlastně šlo. Žánrově se jedná o křížence Cloverfieldu s Resident Evil. Místy mě vytanul na mysl REC. Každý ať si vybere. Koukat se na to dalo, ale za závěrečné titulky bych režisérovi nejraději vpálil kulku do hlavy. 45% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Za začátku skromně vypadající variace na Záhadu Blairwitch řízlá Cloverfieldem,která má i přes pomalý ( tradičně ) rozjezd hodně dobrou atmosféru a díky imbecilitě hlavního hrdiny i nevyčerpatelnou dějovou linku co se dialogů týče,která se v poslední půl hodině zvrtne v abnormálně dokonalý masakr a mix snad osmi žánrů.Zběsilost finiše nepamatuju u žádného jiného filmu a co záběr to téměř dokonalá filmařsko/fanouškovská práce v tomto žánru.Díky zajímavému mixu se dá mluvit i o jisté ,,originalitě´´. Čuměl sem na to sám ve dvě ráno a první půlku jsem si užívál ten strach z neznáma a parádní lekačky,ke konci jsem žasnul nad pointou a užíval si čistokrevný masakr.Evidence je obrovské překvapení v danném žánru a je to určitě jeden z nejlepších hororů found footage.Nebýt té stále zhoršující kamery,která díky většímu poškození fungovala hůř a hůř ( mírně to otravuje a konec bych přepnul na statickou kameru,aby si divák užil víc ten masakr ) a mít to lepší casting než partu otravných,rozmazlených měšťáků....u mě by to bylo zaplnej.Škoda že tyhle filmy se často opomíjí,56% je směšné číslo a pevně věřím,že režiséra Askinse si někdo všimne,protože takový pan režisér Josh Trank,co natočil podělanou Kroniku není ani z půlky tak zapáleným talentem.Pro mě 85%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zázrak to nie je, ale napokon sa koná celkom fajn Prekvapenie. Prvá polka je tradičné found footage so všetkým, čo k tomu patrí. Nelogické konanie postáv, nič poriadne nevidíme, iba počujeme. Čo-to zachraňuje celkom fajn lesná výprava a zopár strašidelných momentov, ale inak je to "klasika". Potom sa ale snímka preklopí do svojej druhej polovičke a nastáva prekvapivý obrat k lepšiemu, to po prvé a po druhé sa v podstate mení nielen štýl, ale i žáner. nebudem spoilerovať, ale druhá polovica je sto krát lepšia, ako celý Doom (keď uvidíte, pochopíte). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Herec Ryan McCoy (Ryan) je autorom scenára, Ashley Bracken (Ashley) mala na starosti make-up a spoločne sú aj producentmi tohto filmu. (MaxForValue)
  • Mená všetkých štyroch hlavných postáv sú totožné s krstnými menami hercov. (MaxForValue)
  • Natáčanie prebiehalo v Santa Clarita v Kalifornii. (Laslo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno