Reklama

Reklama

Rock of Ages

  • USA Rock of Ages (více)
Trailer 2
USA, 2012, 123 min (Director's Cut: 136 min)

Režie:

Adam Shankman

Kamera:

Bojan Bazelli

Hrají:

Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Russell Brand, Mary J. Blige, Eli Roth, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Bryan Cranston, Malin Åkerman (více)
(další profese)

Sherrie se rozhodla odejít do Los Angeles a chce se stát zpěvačkou. Netrvá dlouho a ulice drsného velkoměsta jí ukáže pravou tvář - na Sunset Trip ji okradou o sbírku elpíček. Potká ale barmana Drewa, který jí pomůže a u majitele podniku, v němž pracuje, jí domluví místo servírky. Klub ale prochází finanční krizí a jeho majitel musí vymyslet, jak podnik zachránit. Rozhodne se proto pozvat na koncert slavnou rockovou hvězdu Jaxxe, který nemá jen příznivce, ale i odpůrce. Tím největším jsou starostova žena a její muž Mike Whitmore. Oba organizují protesty před klubem s úmyslem ho uzavřít a tak vymítit "Sex, drogy a Rock 'n' Roll" z Los Angeles. Drew a Sherrie se do sebe zamilují a on začne skládat píseň, ve které jí vyznává lásku. Jaxx v den koncertu není v takové kondici, aby mohl vystoupit. Sherrie ho ale přesvědčí, aby poslal na jeviště Drewa a jeho skupinu Wolfgang von Colt. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (360)

joehot 

všechny recenze uživatele

V několika (málo) momentech se Rock of Ages nedá upřít zábavnost, která být zábavná měl, v několike (více) momentech naleznete zábavnost tam, kde ji tvůrci dozajista nezamýšleli. Přesto film dojíždí na 1) ohromnou roztříštěnost, kdy sledujeme zhruba 4 "dějové" linie, přičemž všechny působí nedotaženě a lacině jako gay-boy-bandy. 2) na nesympatické postavy a jejich představitele - hlavní hrdinka a její přítelíček jsou ukňápaní teenageři, kteří odpadli z castingu na štěky v Glee a z největší možné devízy - Staceeho Jaxxe, rockového "boha" v podání Toma Cruise, je ufňukaná karikaturka. 3) fakt, že v celém filmu není jediná postava dostatečně "rock". ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, proč zrovna rozjívený a zcela nevážně se beroucí muzikál dokáže vzbudit tolik negativních emocí, ale stalo se. Pro mě příběh z Bourbon Room funguje jako příjemná nostalgie, jako dokonalá exhibice Toma Cruise i jako příjemná romantika na výletě po nejznámějších klišé. Proti samotnému filmu trochu hovoří fakt, že dnešní doba hudebním předělávkám přeje a většinu songů už jsem slyšel přezpívanou jinde (viz seriál Glee, kterému sám Adam Shankman několikrát režijně pomohl), jenže ani to nevadí a když začne statečně pět i Alec Baldwin, přestává se mi definitivně chtít rýpat v detailech. Tohle je zkrátka pohoda, která chce pobavit na základě chytlavých známých melodií a obviňovat ji ze zneuctění jakéhosi rockového ducha by bylo neuvěřitelně naivní. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.0/10] | me: Som Rocker a viem si vychutnať kvalitné rockové šupy. A tie aj odzneli. S prevedením niektorých z nich som sa úplne nestotožnil ako ani s výberom istých postáv, ale ono to všetko akosi vždy pre mňa zájde do pozadia keď zaznejú prvé akordy. Mám to rád a musím povedať, že som si tie songy užil. Bola to presladená a gýčová romantika ... to áno,... a práve preto vďaka za Cruisa a Giamattiho, ktorý tomu (našťastie) dali aj iný filmový rozmer. Za iných "zvukovo - tematických" okolností by som to určite vnímal inak... ale proste ten Rock 'n' Roll neoklameš :) [3 a pol *] This place is about to become a sea of sweat, ear-shattering music and puke. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Takto vypadá rocknroll pro Disney Channel, pro všechny rádoby celebrity, pro všechny popové hvězdičky, které ku*ví klasické hity a pro scientology. Cruisovy jsem tu rockstar nevěřil a zpěvem by dohnal k ejakulaci leda mrtvého ledního medvěda. Ke všemu ta limonáda kolem mladé dvojice. Divil jsem se proč se tolik kapel nechalo ukecat, aby jim zgleelovaly největší pecky. Jako rocker,metalista a milovník rocknrollu jsem slušně znechucen! Velký výsměch rocku, když jediné rockové postavy Brand a Baldwin jsou pak gayové. Važně?! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZTIŠTE SE PROSÍM, VY ŽHAVÁ PLODNÁ POLÉVKO ESTROGENU A TESTOSTERONU. OVLÁDNĚTE SVÁ OČEKÁVÁNÍ A PROSÍM PŘIVÍTEJTE NA PÓDIU BOURBON ROOMU BRILANTNÍ....“ /// Slaďouši jak z muzikálů pro parchanty maj vyvolat emoce ve starým rockovým houmelesákovi, kterej tu dobu zažil? (Hovno Los Angeles, totalita! V ní by ty americký sračky nevydržely ani tejden!) Příběh plnej songů – ty demente, není to ani vtipný ani …. ani nic. Ses nedíval na ABBU nebo aspoň na Travoltu? Tohle mohly bejt rockový orgie, kdyby kokot co měl na starost casting použil tu vrchní hlavu, kdyby chorea u songů měly šmrnc a ftip, kdyby scénárista napsal příběh pro rockery a kdyby režisér v pauzách nemasturboval nad filmy s Miley Cyrus. Moje sympatie má jen Catrin Zeta, páč na ní se na rozdíl od ostatních známejch jmen, kteří vypadaj spíš jak publikum z Woodstocku, dá čumět. A proto POJĎME ROZBÍT TĚM ČURÁKŮM DRŽKY! (A pak můžem dát u mě špeka a mrknout třeba na Almost Famous). Co taky s filmem, kdy nejvtipnější herci jsou vopičáci. PS:Soráč za tenhle možná nekorektní pohled na něco, vod čeho jsem čekal film o rocku a (hlavně) s rockem. Místo toho jsem dostal další díl High School Musical s tunou teploušskejch naondulovanejch rokerskejch atrap. Na druhou stranu pro ty, kteří toužej právě po tomhle, je to dobrá zpráva! Ale u mě to má blíž k odpadu! než ke druhý ,,*"! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na stejnojmennej muzikál, kterej měl premiéru v roce 2005 a dotáhl to až na Broadway se nechystám. 2.) Páč moje rocková hvězda má trvalou, dlouhý řasy, BDSM doplňky a na péru náušnici. 3.) Jsem autorem songu ,,Rozbalím ti to v puse“. 4.) Thx za titule ,,Brousitch“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • V malé cameo roli se objevil Joel Hoekstra, kytarista skupiny Night Ranger, který hraje na kytaru i v původním muzikálu. (Miro_CZ)
  • Ve filmu se objeví Sebastian Bach, bývalý zpěvák kapely Skid Row, a to v vedle postavy Russella Branda v davu během písně „We Built This City/We're Not Going To Take It“. (Missa08)
  • Ve scéně, kdy jede Patricia Whitmore (Catherine Zeta-Jones) autem a listuje sepnutými papíry, poloha skřipce na papíry se mění. (Geriel)

Související novinky

Blíží se návrat Lese Grossmana?

Blíží se návrat Lese Grossmana?

09.08.2022

Zatímco Top Gun: Maverick nedávno překonal hranici 1,3 miliardy dolarů a vyšplhal se na 13. místo na celosvětovém žebříčku historických tržeb, hlavní hvězda filmu Tom Cruise a producent a režisér… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Pátá Nemožná mise možná

Pátá Nemožná mise možná

27.12.2011

Čtvrté misi Ethana Hunta se daří. Kritici ji chválí a dolary se sypou. Minulý týden měla premiéru ve čtyřech stovkách amerických IMAXů a nasbírala z nich krásných 13 milionů dolarů (třeba třetí Alvin… (více)

Reklama

Reklama