Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tak předně princezna je herecky naprosto, ale naprosto tragická – stručně řečeno jen tupě odříkává scénář, herectví v tom opravdu není. Její výrazy „no“ či „jo“ v tom nehereckém podání působí opravdu tragicky. Dále nechápu, proč se značná část pohádky musí odehrávat v temných prostorách kde skoro ani není hercům vidět do tváře. Že by na honosné zámky nebylo dost financí? Soudě dle mizerného množství účinkujících na tom asi něco bude. A ač jsem v dané době nežil, nepředpokládám, že loupežníci svého vůdce oslovovali „šéfe“ :-) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, která pro mě byla milým překvapením. Matouš Ruml umí zahrát i normální postavy a Sarah Haváčová je tak podivná princezna, až je sympatická. Musím říci, že v současné prachbídné televizní tvorbě září toto dílko, ač není v širším srovnání ničím příliš výjimečným. Potěšily mě postavy ve vedlejších rolích, především osvědčení Jiří Lábus a Oldřich Navrátil a také úžasná příroda Křivoklátska. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Mne se pohadka libila a souhlasim s nazory, ze za posledni dobu se mozna jedna o nejpovedenejsi ( zvlast mezi televiznimi ). Skvele vykresleni vsech princu, stejne tak jejich herecke vykony ( Ruml se hodi na postavu princu - dobraku ). Skoda jen konce, kdy princezna na prince vytasila mec ( asi si neco slehla ). Ale dobry jinak. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Ach, kde jsou ty krásné české pohádky? Není to nějaká obrovská tragédie, tato pohádka, ale je tam toho tolik, co se mi nelíbí :( Je zde plno skvělých herců, která zbožnuju (Liška, Lábus), ale vedle nich noví herci, kteří mě prostě neokouzlili. V čele je to bohužel princezna Lenka, její hraní je pro mě strašně nezajímavé, přehrávané a neosobní, je mi to líto, ale takto na mě působila. A našlo by se toho dost, co se mi moc nezamlouvalo.....ale asi to dál rozvádět nebudu, doufám, že úroveň našich pohádek nepůjde dál podobným tempem dolů. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad na příběh, horší byla jeho realizace. Ze současného pohledu bych řekla, že to bylo genderově nevyvážené. Kromě princezny a kořenářky Hadrbolcové tam nebyly žádné ženy, když pominu že asi půl minuty někde v pozadí tři komparzistky praly prádlo. Žádné královny, komorné ani dvorní dámy v parádních šatech, prostě řádně se tady šetřilo. Jediná mladá ženská na place, bodejž by se do ni slušný princ nezamiloval. Velmi úsporná výprava a kostýmy. Taky tam bylo málo humorných situací a vtipných replik, ačkoliv prostředí princovské školy k tomu přímo vybízí. Jen záměna totožnosti prince a princezny je už dosti ohraná. Ale fakt, že jsem se na pohádku podívala znovu svědčí, že nebyla z nejhorších. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

První mnou viděná role kdysi ještě mladičkého Matouše Rumla vedle jeho Lexy v Comebacku. Je moc dobře, že se zrovna z tohoto sitcomu dokázal vymanit a i když za ta léta toho ve filmu moc nenahrál, tahle jednoduchá pohádka mě s ním poměrně potěšila. ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

Princezna zaplatila školné.....jedna z mála hlášek z této pohádky, která mě rozesmála. Je to takový průměr. Ale co musím tedy rozhodně ohodnotit kladně, je postava princova pobočníka, kterého hrál Pavel Liška. KONEČNĚ jsem ho viděla v roli, kdy nehraje idiota, pitomce atd. A myslím, že mu to svědčí! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Moc jsem si od nové české pohádky sliboval. Příště už tu chybu neudělám. Amatérské výkony našich mladých herců jsou vykřičníkem pro naši hereckou školu. Pohádku držel nad vodou osvědčený matador Jirka Lábus, který upozorňuje na to, že ta generační propast je opravdu alarmující. Ještě že Pavel Liška nepustil pohádku na samé dno. Princové byli trapní a princezna? Kdo dělal casting...? ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Zase taková pohádka - nepohádka. Není tu žádná vyšší moc, nebo něco mysteriozního. Spíš je to takový komediální příběh z pohádkového prostředí. Na mě se teda většinou humor bohužel moc nechytal, takže s hodnocením nemůžu jít výš. Kladem je určitě přiměřená délka, takže to docela rychle uteče, ale to je tak vše. Příběh je jasně nalajnovaný od začátku až do konce, bez jakékoliv zajímavé zápletky nebo zvratu. Výprava také spíše skromnější, což by nevadilo, ale chyběl mi tu takový ten zápal pro věc, který je u jiných levnějších věcí vidět. ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Mám rád české pohádky, vždycky měly kouzlo, většinou i nějaký ten humor se objevil. To, co jsem prožil při koukání na tuhle mršinu, se nedá slovy popsat. Tak děsnou nudu jsem už dlouho nezažil. Nevím jestli zmatenost princezny byla plánovaná nebo omezený rozpočet nedovolil přetáčet scény. O jejím přízvuku pomlčím. Člověk by řekl, že dvojice král a rádce v podání Lábuse a Čtvrtníčka vyčaruje něco jiného, rozumějte lepšího, vtipnějšího. Opak byl pravdou. Jediný, kdo skutečně hrál byl Liška, ale ten dostal tak malý prostor, že to nezachrání nic. Celou dobu jsem uvažoval nad odpadem, jenže jak jsem říkal na začátku - mám rád české pohádky - takže těžce vydřená jedna hvězdička. ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná, milá a nijak zvlášť kýčovitá pohádka z dílny České televize, která postrádá svižnější děj, lepší herecké obsazení a chytřejší dialogy. 72 minut je prostě moc. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Až na poněkud nepovedený závěr velice dobrá pohádka s dobrou kamerou a výbornými herci (především Matouš Ruml mě velmi příjemně překvapil). ()

Reklama

Reklama