Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Recenze (803)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Další snímek, jež hážu do nelichotivé škatulky "nový film". Na současných filmech mě znechucuje forma i obsah, špatné herectví a absence myšlenky. Ani v reálném životě nemám ráda podbízivé chování a snaha zaujmout a udržet pozornost čiší s každého záběru, které se jak jinak točí kolem bohatství, sexu a násilí, zatímco tentam je filmový dialog i prostor pro divákovu imaginaci. Filmová nadprodukce nutí tvůrce vytvářet stále neotřelejší a absurdnější situace, důmyslnější formy mučení a zabíjení, překračování hranic slušného chování. Proč se na to mám dívat? Je to hnusné a o ničem. Současný film je prostě hovno naservírované na zlatém podnose! ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

O. Stone se pustil do tématu drogových kartelů a výsledkem je kvalitní, svěží a pěkně krvavá gangsterka s dvěma zahrádkáři (A. Taylor-Johnosovi jeho role vyloženě seděla), jednou kočkou (B. Lively je k sežrání) a drogovou královnou S. Hayek. Skvěle jim k tomu přisluhuje ďábelský B. Del Toro. Snad jen dvojitý závěr si mohl O. Stone odpustit. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se necháte unášet filmem kde semtam upadne hlava, něco co tam nepatří ale je, no co už odpouštím to, protože jinak to byla pecka a ty dva...no prostě ty dva bohy chci mít doma taky :)) ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Zajímavé obsazení, příliš moc trávy, klasický a ne příliš poutavý děj. Hrozně tady řeší to, že je ženská se dvěma chlapama. Jako by to bylo něco "divokého". Navíc hlavním hrdinům všechno nějak moc hladce procházelo. Zvláštní. 1,5* ()

Brousitch

všechny recenze uživatele

"Jistě, že jsem stále fanouškem trávy. Má skvělé lékařské využití a je to prostá součást našeho života, tak proč kvůli tomu být puritánští. Rozhodně vás to méně poškodí než alkohol, to vám můžu z vlastní zkušenosti zaručit. Na svůj věk ještě pár kilometrů uběhnu. Prostě nechápu ten přístup. Nikdo tím nemusí opovrhovat, prostě dovolte lidem, aby mohli mít užitek z dobrých bylinek." - Oliver Stone ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Stone zklamal.Nedokázal přizpůsobit svůj režijní styl progresivnější látce a Divoši tak doplácejí především na to,že padli do rukou nesprávnému realizátorovi.Protože herecké obsazení je přesné a scénář skýtá potenciál,který při správném uchopení (úplně vidím,co by s tím dokázal takový Ritchie nebo Fincher) klidně mohl vykvést v budoucí klasiku. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Naoko to vypadá, že se jedná o hodně našlapaný thriller, ale ve skutečnosti se tento film nemůže pochlubit ničím originálním a výjimečným. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Ollie is definitely back a to ve velkém stylu. Vrací se k žánru drsného thrilleru, který svým nekompromisním a zároveň obrazově nenapodobitelným způsobem umí jako málokdo. Savages jsou natočeni skutečně mazácky, kdy vše sviští s pro Stonea typickou samozřejmostí, příběh se s postavami vůbec nemaže a Benicio Del Toro je el bruto animal (jinak jeho další bezchybné převtělení popsat nedokážu). Na první pohled nevyrovnaná herecká sestava ze sebe vymáčkla absolutní maximum a opět se potvrzuje, že kvalitní režisér dokáže s herci hotové zázraky (Blake Lively zde není jen pro parádu). Ke všemu jsem viděl unrated verzi a jinou asi nemá smysl ani vyhledávat. Zatraceně sebevědomý návrat Olivera Stonea z hlubin patetického tápání k látce, která nám po delší odmlce potvrzuje, že jde o jednoho z nejtalentovanějších filmařů své generace. 90% ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Sympatická kombinace drsňáckého looku a mladistvé roztržitosti. Výborně natočené. Na jedné straně dokonalý Benicio, na druhé karikatura v podobě Salmy Hayek. Zpackaný závěr, který ztrací "koule". 70% ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Návratem do světa drog a násilí udělal matador Oliver Stone určitě správný krok, protože jsou to očividně prostředí, která mu víceméně sedí a poskytují mnoho prostoru jeho provokativnímu stylu vyprávění. Příběh sám o sobě sice není v hlavní ose příliš složitý, ale zato obsahuje celou řadu zajímavých zvratů a uvěřitelných situací. Jeho zpracování se pak vyznačuje výbornou kamerou, která udržuje napětí a podporuje atmosféru střídajících se žánrových sekvencí, neustávajícími změnami rytmu a perfektním hereckým obsazením. 75% ()

Gumby 

všechny recenze uživatele

od Stona bych čekal víc, než jen efektní akci bez snahy o nějakej ten přesah, nebo aspoň provokaci kdyžužnic. Krom toho se mi nějak těžko věří, že by lidé, co roky dennodenně pálí 33%thc brka byli schopni takových výkonů (a zároveň po pár dnech v zajetí škemrali o svou dávku marihuany - nebo že by v tom spočívala ta provokace?). Plusovej půlbod za nečekanýho Brahmse (kterej ovšem nemá zdaleka takovou účinnost jako Musorgskij v Zabijácích a na čtyři hvězdičky to prostě nevytáhne) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Konec se snažil vypadat originálně - nebyl. Nebýt Salmy Hayek nestojí to za to. Ta herečka umí, i když už jí to tak nesluší. Ostatní herci/čky mi byli ukradení. Děj filmu zabavil, však nepřekvapil. Snad jen v tom, že jsem očekával nějakou trapnou komedii - podle názvu - ale byl to vlastně dost drsný thriller, ale ta surovost není vše, že? Na tu se to tady dost hraje - laciné. ()

finn 

všechny recenze uživatele

Stone nezklamal, přestože moje očekávání bylo vyšší. Bohužel ústřední trojici se mi nepovedlo přijít na chuť a díky tomu váhám, jeslti by "skoro-konec" neslušel filmu víc. Zbytek divochů ukazuje to lepší a hlavně Del Toro a jeho mucho funny angličtina stojí za to. Luxusní vizuál a hudba spolehlivě pohlídají čtyři hvězdy, ale na víc to není ani s unrated verzí.. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Takhle se mydlí v USA kvůli konopí?To mě poser,to by se tady stát nemohlo,protože Češi ovládli ultra složitou domácí výrobu marihuany poměrně bravurně.Benicio Del Toro je démon,ale to už vim dávno. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica bola fantastická. Človek sa rád nechá unášať krásnym prostredím, kopou peňazí, farbami, morom, krásnymi ženami, ach jaj.. Potom sa pritvrdí, čo tiež nie je na škodu. Veď kto by si rád nepozrel chutné bičovanie, odpílené hlavy, či nôž v krku? Jediná chybička krásy bola predvídateľnosť deja. Stone neohúril, ani nesklamal. Poctivé 4 hviezdičky. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Fajn thriller s trošku přestylizovaným závěrem, který mi moc neseděl do konceptu celého snímku. Herci se sice nepřetrhli, ale vzhledem k tomu, že se tu pořád něco děje, to až tak nevadilo. Oddechovka, která ač má dvě a čtvrt hodiny, uteče jako voda... 75% ()

Páně 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv netrpím opravdu žádnou sympatií k Ofelii, výsledný dojem zesílený shlédnutím unrated verze není vůbec špatný. Oliver Stone je svým způsobem už rutinérem nadprůměru, v jeho podání může sice působit lecos trochu laciným dojmem, ale pořád dokáže skórovat. Šalamounský dvojkonec je toho jasným důkazem. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na Stonea je to slabé. Film je dobrý, když se střílí a nebo se něco řeší, když se kecá o dětech, lásce a jakou školu hlavní představitelka studovala, tak je to NUDA a pro film absolutně nepodstatná věc, už tak film nepatří mezi krátké, tak proč jej natahovat. Většinou proti hercům nic nemám, ale tady bloncka Blake Lively je nesympatická, takovou bych teda zachraňovat nešel a navíc uhranula dva chlapy (podle všeho dobré kámoše - oba mají špatný vkus), navíc vypadá o dost starší než ve skutečnosti je, a Salma Hayek jako šéfka kartelu, no nevím. Naopak John Travolta je skvělý, takové role mu sedí. Naštěstí ten skoro konec je smyšlený a nahrazen v tomto případě lepším. ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Pěstování a prodávání marihuany je byznys sice výnosný, zároveň však skýtá i jistá rizika. Tím spíš, jste-li v tomto oboru opravdu špička. Přesvědčili se o tom i Chon s Benem, hlavní postavy nejnovějšího snímku Olivera Stonea, který nám svým typickým způsobem předkládá vlastní pohled na odvrácenou stranu onoho pomyslného "ráje". Myslím si však, že těch 141 minut je možná přehnaných, přeci jen některé pasáže tempo příběhu zbytečně zpomalují, na druhou stranu je zde ale docela velké množství postav, se kterými je třeba se seznámit a nějaká povrchnost by filmu určitě také neprospěla. Každopádně režisérův rukopis je naprosto zřetelný a za sebe mohu prohlásit, že se mi DIVOŠI líbili. Ovlivněn vzpomínkami na ČETU, U-TURN, či třeba TAKOVÉ NORMÁLNÍ ZABIJÁKY sice nakonec zůstanu u třech hvězd, ale jsou to hvězdy krásné a těsně pod čarou. ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Ako film, ktorý sa snaží o nejaké posolstvo, to veľmi nefunguje, všetko ostatné ale sedí perfektne. Pobavili hlavne Del Toro - je fajn, že dostal dostatok priestoru, a tiež Travolta s Hirschom. Napriek svojej dĺžke ma to ani trochu nenudilo, zrežírované je to skutočne skvelo, a napriek tomu, že vo filme vlastne nebolo komu fandiť (ústredná trojica skutočne nie sú veľkí klaďasi), jednotlivé postavy ma dosť zaujali a film ma držal stále v napätí. 8/10. P.S.: Nejak ale neviem, čo na tej Blake Lively tí dvaja videli.. ()

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama