Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 233)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošná comicsová pohádka s výbornými honičkami a bitkami, i když jsem chvílemi netušil, co se na obrazovce děje a kdo je kdo. Hlavní hrdinka je úplně blbá a navíc se zamiluje do vousatého Vulkánce....dobře, vlkodlaka, ale já viděl Vulkánce. Kříženého s andělem. Černým. Padlým. Od začátku mi byl jasný důvod, proč tenhle film Wachowští natočili - triky, efekty, výprava. Tentokrát kašlu na primitivní vyprávěnku, já se bavil obrázky. Mnohem lepší než poslední Matrix. Kráska a zvíře. Gravitace. 1984 - no, byrokracie je zde ještě dokonalejší, by Orwell s Kafkou koukali. StarWars. Vesmír Wachowských je uhrančivý a fantastický. Proč ale Rusové, to mi zůstává záhadou... ()

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele

Twilight Reloaded. Dokonalý fail - scénář, charaktery, střih, akce, dalogy, casting... name it. A surfovací boty jsou totálně gay. Splácanost nakonec ani tak nevadí, ale v kontextu celé té demence je dost vtipná (záporák z Hvězdné brány, mechové, pseudovlkodlak, ještěři, asiatka, kruhy v obilí, Asterixovská byrokracie, křídla - nechápu, že ten film je taková nuda!). Příště prosím o kooperaci s Shyamalanem. Jediný "klad" je asi to, že Redmayne se nebere vážně. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Je to kýčovitá blbost, která se zubynehty snaží tvářit originálně. I akční pasáže mě nechávaly chladnou. Bez šťávy, bez impulsu, prostě film, na který brzy zapomenu. Mila Kunis jako Jupiter mi nepřipadala jako něžná hrdinka vesmírného boje o korunu ale spíše jako by si právě odskočila z natáčení nějakého filmu pro pány. Ovšem Eddie byl ve své roli hlavního záporáka naprosto skvělý! Námět se mi líbil, ale pokud se scénář nevypiluje k dokonalosti, je to škoda. 2,5* ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vážně je mi líto všech, kteří Jupiter vychází designovali a makali na tricích. Wachowští totiž oživili další fascinující svět, který může po vizuální stránce z fleku soupeřit se Star Wars nebo Star Trekem. Kde je tedy problém? Jak jste možná tušili, ve všem ostatním. Ani by nevadilo, že se Jupiter bere smrtelně vážně. Potíž je spíš v tom, že si za dvě hodiny nevybudujete žádný vztah k postavám a příběh je jen chabým šplouchnutím v očividně obrovském moři. Drhne vlastně už samotný casting, protože Mila se nezvládá pořádně divit ani hláškovat a Channingův zatvrzelý bojovník vůbec nemá co nabídnout. No a když zjistíte, že Wachowští režírují tak nějak v polospánku a nechávají svoje originální nápady ležet ladem, je to vyloženě smutné. Schůdná hollywoodská blbina s fajn akcí? Těsně. Jupiter ale ve finále strká do kapsy i John Carter, takže výlet do kina ještě hodně zvažte. (5/10) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi guilty pleasure roku. Film esteticky nevzhledný, s přestřeleným hlavním záporákem a naprosto nezvládnutým castingem. Když se Mila Kunis snaží tvářit vážně, tak to nefunguje ... ale když se snaží hláškovat, tak to vyloženě bolí. Snad jen ten ústřední motiv s planetami jako pěstírnami lidí/paliva pro udržování vitality galaktických vládců měl sám o sobě potenciál, ale Wachovští ho tentokrát opravdu nedokázali využít. Na druhou stranu se musím přiznat, že mě ta kravina svým způsobem vlastně i bavila. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (17)

  • Film byl natočen na kamery Arri Alexa Plus 4:3, Arri Alexa XT, Canon EOS 6D a Red Epic. (Hawaj)
  • Channing Tatum (Caine) musel nosiť náustok, aby zmenil tvar svojej spodnej čeľuste, čo mu bránilo zatvárať ústa a spôsobovalo problémy pri hovorení. (scattered)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama