Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (163)

spoonman 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct, že o zajímavých lidech se to točí samo. Nedostanete nic speciálního, struktura dokumentu o vyžilé rockové hvězdě je zachována (mládí, úspěch (+-), problémy, obdivovatelé z řad úspěšnějších, nějaký ten živák). Co ty dvě hodiny činí zajímavé je Lemmyho postava sama o sobě, nevíte jestli ho obdivovat, opovrhovat nebo litovat, ale chladným vás to nenechá. Jako bonus pak dostanete přehlídku logopedických vad lidí co byli na drogách až příliš dlouho - pořád si myslím, že je to pošuk, ale po téhle zkušenosti bych se ho neodvážil soudit. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Lemmy Kilmister - až na Jack Daniel's nebo slavný song Ace of Spades pro mě jedna velká neznámá až do dneška. Myslel jsem, že zhlédnuv tento dokument probudí se ve mně větší chuť poslouchat jeho Motörhead...Bohužel postava Lemmyho mi nic neřekla, i když uznávám, že ve světě Heavy Metalové hudby vytvořil opravdu velký kult. Nicméně v dokumentu se objevily šokující a zajímavé vzpomínky z jeho života. „Lemmy, Tvoje hudba mi zas tak moc neříká, ale byl jsi vážně třída. Odpočívej v pokoji“. Dávám 70%. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Velice vtipný, nesentimentální a nepatetický pohled do života jednoho velkého rebela, rockera duší i tělem. Spousta neuvěřitelných hlášek, vesměs vynikajících názorů na svět a život. Navíc, zpovědi nejslavnějších jmen rockové historie. Ještě že nebyl snímek točen jako pieta, protože takhle to vše vyzní o to opravdověji. Snad až na ten až příliš pochvalný závěr, to by ho totiž mohli už rovnou kanonizovat. A to nejsem kdovíjaký fanoušek kapely. Jacka s colou a červený marlborka prosím. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Originál každým coulem tento Lemmy. Vyzerá, že ho nič nerozhádže, vie zabrnkať na base a je ikonou pre všetky súčasné hviezdy metalu, rocku a všetkej tvrdej muziky. Čím to je? Pozrite si tento dokument a možno pochopíte.. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Dokument ukazuje Lemmyho ještě relativně v pohodě a tak si ho chci pamatovat a ne toho vyhublého a vybledlého pána, kterým byl poslední dva roky. Aby to bylo kompletní, tak by k tomu stačilo dotočit cca 20 minutový epilog. Nemám moc k tomu co vytknout, jen to, že je to dost napřeskáčku, ale je tam i to co přecházelo a jak se seběhlo jeho vyhození z Hawkwing (prostor dostali i ostatní členové Hawkwing). Zajímavostí a názorů je tam mnoho, ale koho to je pro diváka novinek závisí na tom, jak se moc o tohoto hudebníka zajímal. Jeho výjimečnost deklaruje i tom, že je uznávaný metalisty, rockery i punkery, a Ozzy dokonce Motörhead považuje za tvůrce heavy metalu a Scott Ian za kmotra thrash metalu (celkem dost v dokumentu mluví a není zde uveden). Osobností zde vystupuje velké množství a čím víc se blížíme závěru, tím méně se mluví a tak dostane prostor jak Lemmy zkouší a následně vystoupí s Metallicou a končí se Overkillem v Rusku. Je ho škoda, i když to byl alkoholik, feťák, gambler a děvkař \m/. ()

desolator6 

všechny recenze uživatele

"Hey Lemmmy?" .... Lemmy: "What´s up motherfuckers?" ... Bud ste s nami alebo proti nam. Ak ste proti tak sa nam neserte laskavo do cesty. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Motörhead nebyli nikdy mou srdeční kapelou, ale tu a tam jsem si je rád poslechnul a respektoval je. Lemmy byl ovšem ztělesněním toho okřídleného: Sex, drogy a rock and roll a ten tedy především! Všechno to dokládá i tento dokument. Jako rocker žil a jako rocker zemřel. Čest jeho památce! ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Sex trvá okolo půl hodiny, rockový koncert hodinu a půl... tak je to jasné!" Nemá smysl opakovat, že Lemmy byl ztělesněním hesla "sex, drogy, rock´n´roll" (v jakémkoli pořadí). Dokument se povedl, dokázal vtáhnout diváka do Lemmyho zákulisí a vše, co Lemmy řekl, mu člověk musí věřit! Lemmy zažil dobu před rokenrolem, pak byl sám rokenrol, a nyní začíná doba rokenrolu po něm... změnte letopočet na A.L. "After Lemmy"!!! ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Dobrej dokument. Velmi civilní, na rozdíl od nedávného dokumentu o ozzym. Plus je ze v době natáčení nebyl lemmy mrtvej tak se to obejde bez patosu. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Bohužel ta stopáž je neúnosná, neustálé střihy, mnoho keců o genialitě Lemmyho, všichni melou totéž, vypovídající hodnota nulová.Kdyby tam byly lidi, co by o něm řekli i něco špatného (a že by se toho určitě našlo), mělo by to váhu.Takhle tam mnoho lidí hází samá superlativa, až je to neuvěřitelné. Muzikant skvělý, rocker tělem i duší, ale taky jen vypitá smažka, gambler a primitiv. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Nabušený dokument o životě krále heavy rock’n‘rollu Lemmyho Killmajstera. K tomu není třeba nic víc dodávat, snad jen „We are Motörhead and we play rock’n‘roll“!!! ()

Breb 

všechny recenze uživatele

Poutavý pohled do života ikony rocku. Kdo má rád Motörhead, musí nutně vidět, nudit se rozhodně nebude a ještě se dozví neuvěřitelné množství informací z Lemmyho osobního života. No a kdo je rád nemá, po zhlédnutí velmi pravděpodobně změní názor... ()

mazic 

všechny recenze uživatele

a máme tu boha - ochlastu, gamblera, frajera co uznává jen syna který si s ním mění ženské. gratulace a vítejte v 21 století . příští bůh bude opět hitler. jediné co mě uklidnuje je fakt že lemmymu je u prdele že ho nemám rád ()

smajly 

všechny recenze uživatele

Velký podíl na hodnocení tohoto filmu bude mít u každého skutečnost, zda chová nebo nechová náklonnost když ne přímo k Lemmymu nebo Motörhead, tak alespoň k metalové nebo rockové muzice jako takové. Já osobně fanoušek téhle muziky jsem, ale i když odečtu subjektivní zaujetí prostředím, ze kterého film čerpá, musím říct, že jde opravdu o vynikající životopisný dokument. Snímek, přinášející svědectví o životě Iana Frasera Kilmistera (Lemmyho), udržuje diváka v pozoru po celé téměř dvě hodiny. Hodně překvapující, osobní až intimní zpověď jednoho ze zakladatelů tvrdé muziky, ukázky z koncertů spolu s pohledy a názory Lemmyho přátel a kolegů, dokonale a s nadhledem vykreslí osobnost Lemmyho. Při sledování se u mě pobavení střídalo s údivem, a za to dávám 85%. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Absolutní bomba,nechápu jak se mi taková persóna a muzika mohla tak dlouho vyhýbat. Právě stahuju diskografii:) Nenechte si ujít. Sex,drogy a rock´n´roll!!! ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Nulová informační hodnota! Protože ho "neznám" a chtěl jsem, tak opět nevím nic. Akorát, že nebral heroin a bydlel v garsonce v bordelu. ()

Reklama

Reklama