Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Netradičná a zaujímavá kombinácia psychologickej drámy a sci-fi žánru, ktorý filmu dodal symbolický ale tiež mysteriózny rozmer. Another Earth je ťažko stráviteľný a treba pri sledovaní dávať veľký pozor, ale o to viac ma bavil. Problém som mal skôr so správaním Rhody a Johna, ktorí mi občas prišli málo autentickí. Vývoj ich vzťahu sa mi miestami zdal veľmi nepravdepodobný. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Zajímavý počin na poli indie sci-fi snímků, z něhož vás pravděpodobně uhrane jen ta myšlenka "druhé Země", která nabízí pár podnětných "co kdyby" otázek k zamyšlení. Ovšem téma není rozpracované do míry, aby uspokojilo srdce sci-fi fanoušků, jako například u stylově velmi podobného Pozemšťana, a lidská linie je zase příliš předvídatelná a klišovitá, aby tak nasytila i milovníky silných příběhů. Vše ostatní je průměrně zrežírované, natočené a zahrané lidské drama. Některé emocionální scény dokonce vyvolají spíše nechtěný smích, než kýžené dojetí. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

film má v sobě určitě napětí, hlavně díky tématu, které si režisér vybral. Bohužel mi úplně nesedl styl, kterým byl natočen a myslím že by mohl být líp natočen i scénáři by se hodilo větší oživení, aby film nebyl chvilkami tak utahaný - jako debut je to však dobré. Rozhodně nápad to mělo, který však nebyl plně využit, abych byl víc spokojen a hodnotil líp. Naštěstí posledních cca. 30 minut mělo větší gradaci, tak se na 3 hvězdičky dostal, jinak bych tolik nedal. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Stále nad tím hodnocením přemýšlím . Vesměs mám spíše kladné pocity z filmu, přece jen jde o skromný nezávislý snímek, který obsahuje ale docela dost zajímavých myšlenek (fyzikální zákony neřeším, tady o to ani nešlo). V centru filmu není planeta Země 2, ale lidské postavy, se kterými si osud pohrál. Co byste dělali, kdybyste věděli, že někde žije Vaše přesná kopie? Zajímalo by Vás, jestli udělala v životě stejné chyby? Nebo zdali si splnila sny, které jste Vy nikdy neuskutečnili? Viděli byste v nové Zemi svou naději? Ve filmu naleznete jen otázky, ale žádné odpovědi, ale to není vůbec mínus, právě naopak, na některé otázky odpovědi zkrátka neexistují, přestože se je zoufale snažíme najít. Zvlášť když chceme odpověď od svého zrcadla. Povedený snímek, který určitě stojí za zhlédnutí, po emoční stránce mě to však nechalo docela chladnou a to se režisér o emoce fakt snažil a když se na to člověk podívá pouze jako na drama bez sci-fi prvku, tak se vlastně o nic mimořádného nejedná. Proto tedy 3*. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Opravdu vzdáleně podobné Melancholii, zvlášť v hustotě napětí co visí ve vzduchu, jen z planety Země 2 nehrozí, alespoň zdánlivě, bezprostřední nebezpečí - jen nejistota, zvědavost, obavy... ale to všechno je nic proti vědomí viny mladé Rhondy a tíživosti jejího dopadu na další existenci poté, co připravila o život zbytek rodiny Johna Burroughse. Úsporné a komorní, s padnoucím soundtrackem a zajímavým rozuzlením, jen William Mapother mě nebavil, nemohla jsem se přenést přes jeho padouchovitý výraz :-( ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)
  • Snímek byl v roce 2011 oceněn Zvláštní cenou poroty na filmovém festivalu Sundance. (Caminzind)
  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)

Reklama

Reklama