Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Peabody je geniální jako Einstein, vtipný jako Oscar Wilde, odvážný jako Indiana Jones, má deduktivní schopnosti Sherlocka Holmese, styl oblékání Jamese Bonda a kulinářské dovednosti Zdeňka Pohlreicha. Je také světově proslulou celebritou, držitelem Nobelovy ceny, olympijským vítězem ve skoku a desetiboji. A navíc je pes. Díky svým schopnostem a navzdory tomu, že je šelma, adoptoval pan Peabody malého kluka Shermana, kterého od plenek vychovává tak, jak nejlépe umí. Přesto si občas musí přiznat, že je to snad jediná věc, která mu tak úplně nejde a že má co dělat, aby se Shermanem vůbec udržel krok. Sherman je totiž velmi zvědavý a upřímný, díky čemuž se často dostává do různě velkých průšvihů... I proto, aby ukojil synkovu touhu po poznání historie, vynalezl pan Peabody úžasný přístroj jménem Časomat. A díky tomu mají přístup kamkoliv do minulosti. Společně tak zažívají neskutečná dobrodružství, která si člověk nebo pes dokáže sotva představit, poznávají slavné postavy i okamžiky dějin. Na cestách časem musí dodržovat pár zásadních pravidel jako „nikdy se nesetkat sám se sebou", nebo „jen minimálně ovlivňovat minulost nebo raději vůbec", což se jim daří do chvíle, než Sherman potajmu vezme na divokou projížďku Časomatem svou spolužačku Penny, na kterou chce udělat dojem. Nechtěně zamíchají několika nejdůležitějšími událostmi světových dějin a nakonec jim pan Peabody musí přispěchat na pomoc a zachránit je, než se navždy změní minulost, přítomnost i budoucnost. Můžete se těšit na velkou legraci a pár zábavných setkání s velikány světových dějin, při kterých občas může tuhnout krev. Komu by neztuhl úsměv, kdyby se ocitl před branami Tróje ve finální fázi dobývání tohoto města, nebo v Paříži v době Velké francouzské revoluce? (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (320)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Pan Peabody a Sherman mě docela zklamali. Ano, je tady jedno velké (a povedené) rodinné poselství, ale co s tím, když animace není nikterak převratná (hlavně lokace a okolí bez větších detailů) a jednotlivé historické období jsou místy až kriticky nevyužité. Pro doplnění. Francouzskou revoluci, Egypt, Řecko + všechno kolem těchto etap naprosto miluji. S humanismem, ale spíše renesancí už jsem trochu na štíru, ale přesto mě to z historického zajímá. První dvě zmíněné jsou ještě zábavné, neagresivní a v rámci animáku pro děti povedené. Navíc mají dost výrazný historický přesah a vzdělávají. To je vždycky plus. S přesunem v čase se ale dostaneme k da Vincimu, z čehož si vzpomenete maximálně na jeho (opravdu výborné) dítě, a myšlenku s vírou při přeletu nad městem. Řecko (moje srdcovka) a dobývání Tróje (ano, vím, že ta není v Řecku, ale směřuji to na postavy) je už vyloženě infantilní a postavy se nedají vystát. Mám na mysli hlavně "komparz" v podobě vojáků a absolutně dehonestovaného Oddysea, který se v análech musí obracet ještě dnes. Chápu, že to je pro děti, které se chtějí hlavně smát hlouposti postav, ale museli z toho udělat až takovou zvrhlost? Já myslím, že nemuseli... Neřeknu, kdyby film chtěl servírovat jen čistě dětskou taškařici, ale tady se tvůrci evidentně snažili o něco většího. Finále je už trochu přitažené za vlasy a celkový dojem to tedy udrží maximálně na 3 hvězdách. Existují nicméně mnohem horší animáky, ale tohle má aspoň nějakou základní myšlenku a ve své podstatě to pobaví. Kdyby byla animace o něco lepší, možná bych se zavřenýma očima šel i o kousek výše, ale takhle tu degradaci prostě nepřekousnu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tempo, Tempo, TEMPO! Ten film je tak strašně rychlý! Neříkám, že s tím mám problém já, jen si teda nedokážu představit, jak se skrz to prokousávají děti! Jinak je jen škoda, že z té rychlosti nevyplývá nic pořádného a historické odkazy jsou zcela nahodilé. V roce, kdy přišel LEGO příběh, už tohle nestačí. Buď to mělo být chytřejší, nebo dětštější. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Že bychom zde po Legu měli během jednoho měsíce opět jeden z nejnápaditějších a nejvtipnějších animáků posledních let? Ano, je to opravdu tak! Nápady a šílenými (nejen) historickými odkazy přetékající pecka, která jede od samého počátku na plný plyn a až do svého epického finále se vlastně nezastaví. Dětské publikum bude hlavně ve druhé polovině už možná trochu mimo a užívat si to budou překvapivě hlavně starší ročníky. I pro caparty se zde ale najde pár povinných pádů a roztomilých ksichtů s dávkou rodinných moralitek navrch. I to ovšem dospělí pod nekonečným návalem gagů s chutí prominou. Navíc si to přímo říká o vlastní seriál.80% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Není nad 3D titulky, které jsou tak moc 3D, až se nedají číst. Snímek jsem si tedy musel střihnout pouze s anglickým dabingem, což pro mě pochopitelně nebyl problém, protože jsem frajer. Při sledování jsem nebyl v úplně optimální náladě, což se jistě mírně podepsalo na mém hodnocení. Zásadní nedostatek vidím v tom, že jsem se prostě během sledování téměř nezasmál. Snad pouze jednou při výroku soudce týkající se toho, že když si člověk může adoptovat psa, tak nevidí problém v tom, proč by si pes nemohl adoptovat člověka. Tento pejsek mě bohužel malinko iritoval. Hádám, že snímek docení převážně mladší publikum. Zamlouvala se mi hudba. Celkem mám rád taškařice ohledně blbnutí se strojem času. Naše posádka se vypravila na dostatečně známá a dostatečně zajímavá místa. Dějová linie nebyla marná. Při sledování jsem netrpěl. Pouze jsem se malinko nudil. Zejména ze začátku. Naštěstí měl snímek vzestupnou kvalitu. Postupem času se dokonce rozjel na velice příjemné obrátky. A potom skončil... Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel RedAK. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Základní příběhová kostra není nic nového pod sluncem. S výjimkou dvou hlavních hrdinů a jejich vzájemným vztahem. To je ale asi tak jediný nedostatek, který tomuto animáku můžu vytknout. Líbí se mi, že se mě tvůrci hned z úvodu nesnažili uspávat půlhodinovou představovačkou a zasvěcením do děje, jak to mají obvykle ve zvyku. Pro mě postavili před fakt "Hele tady je pes a ten je superchytrej, mluví a adoptoval kluka. A TAK TO PROSTĚ JE!". Nápadité, krásně vykreslené a často se střídající lokace a mnoho zajímavých a zábavných vedlejších hrdinů - tyto dva faktory mi nedovolily ani na chvilku odvrátit oči, abych náhodou o něco nepřišel. Scény jsou doslova prošpikovány dobrodrůůůžem a vtipnými momenty a hláškami. Na to, že film má pouze hodinu a půl, tak hravě strčí do kapsy i některé snímky se stopáží 2h+ (viz nepovedený dvojkový Spiderman nebo třeba průměrný Kapitán - dva snímky, které mne v poslední době dosti zklamaly). Ale jó, i když těsně, tak přeci jen za pět! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (6)

  • Ačkoliv Spartacus, nápadně podobný Kirku Douglasovi, prohlásí památnou repliku: "Já jsem Spartacus!", v originální filmu Spartakus (1960) je Spartacus jediný mezi otroky, kdo tuto větu nepronese. (Kaston)
  • Skladba, jejíž úryvek hraje pan Peabody na didgeridoo, se jmenuje Těžká radost a pochází z alba Didgeridoo Solo Ondřeje Smeykala, českého profesionálního hráče na tento nástroj. (D.Moore)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama