Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 3

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Recenze (809)

kumpi 

všechny recenze uživatele

Jak už nám první díl ukázal, druhý v tom pokračuje. Tato série se prozatím odlišuje od konkurentů (v příkladě Shrek, kde se sice bavíme, ale každý díl prožíváme to samé) kompletním zpracováním, a to nejen grafikou (dáno vývojem technologie), ale především příběhem, ne úplně pokaždé tlačeným a nutným humorem a takovou svojí dospělostí. Oba díly ukázali, že i když v dnešní době hodně dospělých rádo koukne na animované filmy a zasměje se, u tohoto si můžou říci mnohem víc. V nejnovějším pokračování se dočkáme méně příběhu než v předešlém dílu, ale zase nám DeBlois přináší více animace, akce, krásných "exteriérů" a hlavně spousty, spousty nových draků. Podle mně zde máme jeden z nejlepších animáků 21. století. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace se skvělým příběhem, film sází na jistotu a daří se mu to dobře, staré triky fungují a novinky jsou ještě lepší, dabing postav je taky dokonalý, pro mě naprosto dokonalý animák. Btw ano, jsme všichni ovce a tenhle film má dobrý hodnocení jen kvůli obří reklamě, kterou určitě někde měl :o :D Ty lidi umí pobavit. Když se někomu líbí dobrý film, tak je to ovce, to dává smysl, jestli se někomu animáky nelíbí, ať se na ně prostě nekouká a nesere hodnocení! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jakožto pokračování paráda. Čekal jsem slabší děj, ale ten byl naopak velice promyšlený a nepůsobil zbytečným dojmem. Staré postavy se vrátily, plus přibylo pár nových a dostatečně charismatických, takže si opravdu není na co stěžovat. O vizuálech ani nemluvě. Předčilo to má očekávání a jsem naprosto spokojen. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejspíš ještě lepší, než jednička. Mnohem víc fantasy, epičtější, dobrodružnější, vyspělejší, pro postavy zásadnější, propracovanější příběh, lepší animace, víc akce, správně dojemné... Super. 83%. ()

Cocacolix 

všechny recenze uživatele

Důstojný pokračování (dějově). U animáků se už z trailerů dá poznat, jestli to bude rycoklovanej film nebo ne. Tenhle je tak napůl. DreamWorks si dali záležet s animací (konečně změna ve výrazech obličeje), ale třeba J. Powell se u soundtracku moc nesnažil... ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Menší výhrady by tu byly, ale jako dvojka k úžasné jedničce je film uspokojivý. Podle mého názoru se ztratila ona dětská hravost z jedničky a máme tu Škyťáka, který dospěl v muže a musí se smířit s tím, že jednou po svém otci převezme otěže vůdce vesnice. Když se za filmem ohlédnu dva dny po shlédnutí, vlastně si vybavuju, že Škyťák poznal svou matku a bojovali proti nějakému Dragovi, který si chtěl všechny draky podvolit a zničit Vikingy, kteří mu stáli v cestě. Jeho motivace proč je nejasná, stejně tak, proč člověk, který draky nesnáší je používá k podvolení lidstva. Ale stačí se podívat do očí Bezzubce a všechno odpustíte. Letecké scény jsou úžasné a je jich více než v jedničce, stejně tak se zvýšil počet draků a vtípků a nejde se zlobit na nedomyšlenost filmu pro malé velké diváky. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(104/2014) / Nadupaný animák, animácia, decentne dávkovaný humor. Minimálne rovnako dobré ako prvý diel. Jay Baruchel parádne nadaboval Hiccupa, rovnako tak ďábelský Djimon Hounsou ako Drago. (8/10) ()

anli 

všechny recenze uživatele

Čtyři roky jsme si museli počkat na pokračování příběhu Škyťáka a Bezzubky.Ovšem čekání se nám divákům opravdu vyplatilo a dočkali jsme se jednoho z nejnádhernějších animáků ,který kdy na filmovém plátně běhal.Ano.Je to opravdová nádhera na tohle koukat.Scénář k filmu je trochu jako ke klasické dvojce-prostě všeho víc ,ale scénárista a režisér v jedné osobě ,Dean DeBlois psal scénář s gustem a opravdu si to užíval.A na každé vteřině filmu je to znát.Není to jen pokračování ,kde je všeho víc ,je tu spousta nových nápadů a přidané hodnoty ,včetně třeba matky hlavního hrdiny a celého příběhu s ní související.Taky si nelze nevšimnout režisérův velmi kladný vztah ke "Star Wars" a k obrovské úctě ,kterou k této sáze chová a proto tady najdeme řadu odkazů ,hlavně na "Impérium vrací úder".Je to fantasy dobrodružná podívaná ,která se opravdu hned tak nevidéí a když Bezzubka (pozor malinko spoileruju) vyzve "šéfdraka" na souboj ,do slova a do písmene se mi tajil dech ,jak je célá scéna úžasná a skvěle natočená.A není jediná ,je jich tam mnohem víc.Úžasný příběh ,perfektní scénář ,precizní režie ,nádherná kamera a skvělá hudba.Skutečně dokonalost v každém detailu.A k tomu opravbdu geniální animace a vizualizace celého filmu.Těšil jsem se moc a věřil ,že to bude jízda.A byla!A budeme si jí užívat zas a znovu ,protože takových skvostů zas tolik není.Takže velmi děkujeme a doufám ,že přípravy na trojku jsou v plném proudu ,jinak vyzývám předsedu správní rady DreamWorks na souboj.Jen nevím ,jestli se světelným mečem nebo drakem.Každopádně dávám jasných 100% a to jen proto ,že víc nemohu a skutečně je to neuvěřitelná jízda ,plná magie ,fantazie a předevšíím skvělé a nádherné filmařiny. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

No jednička měla větší šťávu, tady něco už bylo takovy přehnany až možná by se dalo říct i nevkusny, přesto velice dobrý film pro mladší diváky. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Animované, dračí, akční, hezké, rodinné. To byla pohoda. Na ztrápenou a unavenou duši si pustit nějaký hezký nenásilný film, plný krásných dráčků. Příběh byl akční, žádná hluchá místa. Až ve druhé polovině filmu nastane menší zádrhel, ale žádný strach, konec je již v režii velkoamerického konce. Film je to roztomilý, hlavně s dráčky. ..já ho chci mít doma a hrát si s ním.. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Dvojka stejně dobrá jako jednička :-) Nic moc nového nám autoři nenabídnou, ale snaží se vytěžit z toho, co tu bylo co nejvíce.. Krajinou se inspirovali "Avatarem" smrcnutým "Ztraceným světem".. Nové postavy přicházejí, staré odcházejí.. Nepostrádá humor a spoustu akčních scén - rozhodně žádná nuda ;-) ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

HtTYD2 je skvělý animák, který se mi opravdu moc líbil a rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co v roce 2014 vzniklo. Neřekl bych, že nějak zaostává za prvním dílem a to i přesto, že děj tohoto filmu byl v mnoha momentech lehce čitelný, čímž vás některé zápletky ani nijak extra neoslnily nebo nepřekvapily. Tohle vše se dá ale rychle přehlédnout tou dokonalou animací, díky které nespustíte po celý čas z filmu oči a litujete těch chvil, kdy prostě musíte mrknout, aby vám něco neuniklo. Film je tedy téměř bez chyb, ale pro mě osobně to přeci jen něco postrádalo a to byl ten "boom" efekt, jaký se mi dostal v prvním dílu. No kdo ví a třeba po dalších shlédnutích upravím své hodnocení a hodím tomu plnou palbu. Jsem ve velkém očekávání třetího dílu a osobně doufám, že vedle série Toy Story bude i triologie HtTYD stejně super, protože tyto animáky řadím mezi tu nejvyšší špičku. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála pokračování, u kterého si s klidem troufnu říct, že bylo lepší, než jednička. Škyťák nám vyrostl do fešáka a Bezzubka je pořád ten sladkej a roztomilej dráček. Soužití Vikingů s draky je mnohem lepší, než bojování a hlavně je to i větší švanda. Příběh je sám o sobě dost zajímavý a k tomu ještě ta výborná animace. Celý film mi příjde strašně barevnej! Jak je všude spousta těch různobarevných draků, tak je to prostě pastva pro oči. K tomu kupa skvělejch hlášek a plno scén, kde se dá smát i beze slov (díky, Bezzubko!). Hrdé pokračování, které přinese smích, ale i smutek. Rozhodně už patří mezi mé nejoblíbenější animáky. Take meee! :D Ještě stojí za zmínka tato skvělá písnička. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Luku jsem tvoje matka... no to to začíná. A co teprva, když drak zjistí, že má podstatně lepší výbavu, než si zprva myslel. Netuším proč jsem se po té prvoplánové tenee nadhocence, přemluvil ke zkouknutí dvojky. Musím říct, že jsem se trošku ze začátku bál, že mě to bude bavit. Naštěstí je to jen děstká povídačka, bez větší hloubky a vtipu. Hlavně muzika ve filmu je neuvěřitelný odpad. Powell je vážně šašek. Na druhou stranu, jednička mě trošku vycvičila a připravila na další pokračování. Scénář ví jak znovu zalichotit, aby zaujal a obalamutil nebohé uchlácholené. Pro mě opět spíš horší průměr. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

:) Mám posledních pár měsíců štěstí, že si vybírám animáky, které jsou prostě úúúúžasný :) U prvního dílu jsem pochopila, proč jsou z toho všichni již tak dlouhou dobu odvařeni :) Já byla taky :) A to hodně :) Ale dvojka to ještě překonala :) Sice se mi líbila více první polovinu filmu, jelikož to bylo zábavnější než závěr, který, jak to bývá zvykem, vyústil v obrovitánskou bitvu, ale bavila jsem se celou dobu i tak :) Několikrát jsem se dost nasmála, a to je co říct a ohromně mě bavilo to, jak různorodí draci tam byli. Jejich podobnost s domácími miláčky - ať už se jedná o psa či kočku a celá ta atmosféra byla super :) Dvojče dívka, která potká "chlapa" svých snů, který, jak může, tak se jí vyhýbá. Oddanost drakům a jejich kooexistence, která je sem tam na hraně a opravdu skvělé natočení setkání po mnoha letech - to je tak jednoduše natočené a není to zbytečně přeplácané, že mi z toho upadla slza....Je to skvělé :) A rozhodně na to půjdu znovu do kina plné fanoušků na Festivalu Fantazie, kam již 10 let pravidelně jezdím :) A obrovské plus k tomu má ještě hudba, která skvěle podtrhuje atmosféru, kterou filmaři vytvořili :) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

První díl Jak vycvičit drak se mě hodně moc líbil a samozřejmě jsem byl zvědavý jakým směrem se bude ubírat dvojka. Pak přišly trailery, které nebyly nic moc a samotná zápletka mě moc nenadchla. A teď můžu s klidem říci, že jsem se v zápletce hodně spletl a to myslím v dobrém. Dreamworks se posledních pár let dotahuje na Pixar a Jak vycvičit drak 2 je jasným důkazem, proč tomu tak je. Návrat do známého světa je bezbolestný a funguje na výbornou a i nové postavy nejsou vůbec špatné. Začátek se povedl, ale po několika minutách se hodně zpomalí a hlavní linie dostane mnohem více prostoru, než ostatní. Což, je v pořádku, ale problém je, to že zbytek postav nemá co na práci a jejich jediná práce je dostat se z bodu A do bodu B. V tuto chvíli hlavní linie krásně graduje a nabízí spoustu zajímavých a krásných scén, což potěší starší diváky, kterým nestačí jen roztomilý draci. Samotné setkání s rodinným příslušníkem mě v trailerech hodně iritovalo, ale tady opravdu moc dobře funguje a pro další vývoj děje jde o značně důležitý okamžik, na kterém se v dalším dějstvím bude stavět. Trochu více mě zklamal záporák a mytologie kolem Alfy, ale to je taková drobnost. Hlavní je, že film opět nevyměkl a připravil si několik temných scén, samozřejmě na animák. Závěrečná bitva je hodně pěkně udělaná, vypadá krásně a ladí oku, ale já bych se bez ní bohatě obešel. Gagy, vtipy a hlášky jsou hodně fajn, takže tam jsem byl hodně spokojený. Jak vycvič draka 2 je hodně povedený animák, které pobaví všechny, i přes pár drobných chyb je to moc fajn podívaná. ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Film byl povedený. Líbil se mi příběh, postavy, animace, hudba, fóry. Prostě všechno. Skoro všechno :-) SPOILER... Litoval jsem jen, že tam chyběl nějaký dračí souboj v letu jeden na jednoho. Boj mezi sněžnými draky byl vyloženě slabý. Od něho jsem si sliboval opravdu víc, ale říkal jsem si že něco plánují nakonec. Závěr byl sice epic, ale stejně.. Trochu mi to chybělo.. Ale to, že jsem se nedočkal takového souboje, kvalitu filmu nesnižuje. Nenechte se tímto menším zklamáním moc odradit a určitě se na film podívejte ;-) Ve 4D je film úplně úžasný!!! :-) ()

Aven 

všechny recenze uživatele

O pořádný kus lepší než jednička, ze které jsem nikdy extra na hrušce nebyl. O to víc ale druhá kinovýprava do dračího světa potěšila - tenhle kousek je mezi animáky těžký nadprůměr, po technické a vizuální stránce pak "konkurenci" vyloženě drtí. ()

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama