Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ne tak vydařený jako předchozí dva díly, ale pořád nadmíru kvalitní. Je obdivuhodné, jak ze zdánlivě vyčerpaného námětu vytvořil Hopkins nečekaně originální horor. Scénář má dobrý nápad, který posouvá Freddyho do úplně jiných sfér. Spíše tu už připomíná zlomyslného raracha, než zosobnění čistého zla. Humor lehce ustupuje a tvoří se snově špinavá atmosféra. Vraždy už nezabírají tolik prostoru, po trikové stránce je ale opět všechno v pořádku, některé momenty jsou dokonce nezapomenutelné. To se týká hlavně scény, kdy Krueger promění jednu ze svých obětí v placatou kreslenou postavičku v životní velikosti a pak jí svou rukavicí rozcupuje na kousky. Freddy je hold frajer a tohle poslední dobrá část série. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jay Ferguson: 1. Prologue: Elm Street Kids ,2. Main Title ,3. "It's a Boy" ,4. Freddy Delivers ,5. Family Plot ,6. Yvonne Takes the Plunge ,7. Mr. Sandman ,8. Don't Dream and Drive ,9. Like Father, Like Son ,10. Mark Visits Elm Street ,11. Hell on Wheels ,12. Another Brick in the Wall ,13. Stuffed/Choked (Gag Me With a Spoon) ,14. Shower ,15. The Asylum ,16. There Was a Crooked Man ,17. Freddy's Stroller ,18. Super Freddy ,19. Twins ,20. Freddy Cuts Up ,21. Mr. And Mrs. Jordan ,22. Party at Club Fred ,23. Amanda's Tune ,24. Jacob's Story ,25. Bewitched, Bothered and Bewildered ,26. Don't Look Down ,27. St. Elm Street's Child ,28. Toys for Tots ,29. I've Got You Under My Skin ,30. Kicking and Screaming ,31. Womb With a V.U. , ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad s tým dieťaťom. A celkovo zase raz originálne snové sekvencie. Ale vadil mi Joe Seely alias Mark. Školský umelec, ktorý nevyzerá ako intelektuál, no skôr ako Vanilla Ice. Ukážkový príklad, prečo sa hovorí, že 80te roky nemali vkus. Výzor by sám o sebe samozrejme nevadil, keby jeho predstaviteľ vedel aspoň trochu hrať. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Nemôžeš sa vrátiť. Zamkla som za tebou dvere!" - "Ale ja som našiel kľúč." Mne z celej série najviac vyhovuje mrazivá a reálne strašidelná Wesova jednotka. Dvojka bola hrozná a trojka, štvorka a päťka mi splývajú do jedného celku, ktorý pôsobí dojmom, že sa naraz natočil osemhodinový materiál a potom si ho prevzali traja začínajúci sebavedomí týpkovia a každý si z toho zostrihal svoj vlastný film. Päťka sa navyše začína utápať v CGI, čo v hororoch málokedy dopadne dobre. Nepotešia ani fajn, ale inak zameniteľné postavy (až na skvelého otca, ktorý prekonal zaujímavý psychologický prerod zo štvorky). Mnohé vraždy sú prehnané a nechcene smiešne (komiksový fanúšik, anorektička). Oceňujem flashback o splodení Freddyho, väčší priestor pre jeho matku a vynaliezavé schodiskové finále. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Kids… always a disappointment..“ Freddy si fikaně zvolil novou platformu hned vedle placenty, ale my už tak nějak víme, že jej na konci dočasně přeruší něco jiného než interrupce. Všechny ty gotické, komiksové či dungeon podtóny se snaží působit temně a je tam pár zajímavých momentů (žranice stříknutá legendární scénkou ze Smyslu života a Švankmajerem a nebo grafika připomínající klip Take On Me od A-ha), nicméně uspěchané natáčení, neadekvátní rozpočet a finální sestřihání do méně násilné verze tu režisérskou vizi dosti znehodnotily. Snad bylo pro Hopkinse náplastí, že si tímto vybojoval predátoří dvojku.. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)
  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)

Reklama

Reklama