Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad s tým dieťaťom. A celkovo zase raz originálne snové sekvencie. Ale vadil mi Joe Seely alias Mark. Školský umelec, ktorý nevyzerá ako intelektuál, no skôr ako Vanilla Ice. Ukážkový príklad, prečo sa hovorí, že 80te roky nemali vkus. Výzor by sám o sebe samozrejme nevadil, keby jeho predstaviteľ vedel aspoň trochu hrať. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Z první pětice Elm Streetů rozhodně nejhorší díl (jsem velkým zastáncem dvojky, která je dle mého je velmi solidní sequel). Party mladých lidí bývají ve všech dílech podivní trapáci, ale zdejší banda je ještě k tomu nudná. Na druhou stranu se mi líbilo, že brutalita stoupla - místy je to už slušná řezničina. Triky jsou občas fajn, občas naprosto k smíchu (víceméně 1:1). Nápad, že tu je nenarozené dítě, díky kterému se může Freddie dostat i do opravdového světa, není vůbec špatný, ale zpracování je tristní. Příběh nikam nevede a ke konci je to slušná nuda. Velmi nevyrovnaný díl, ale katastrofa to ještě není. (5/10). ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva. ‚Springwood slasher‘ si pěstuje potomka v Alici, tý hezký holce z minula, a krom toho se skrze ní dostává na kobylku jejím přátelům. Když přijde na to děcko, je tu paralela se znásilněním Amandy Krueger stovkou pomatenců – Freddyho matka se opět dostává do hry. DREAM CHILD pokračuje v duchu 4. dílu (navazující zápletka, podobná atmosféra), v čemž také tkví jeho největší slabina – měl jsem pocit, že se to částečně opakuje. Ale současně je to i větší blbost, nemající tolik čím zaujmout. Fred mimino, Fred motorka, Fred na skateu, Fred komiksový superpadouch,... Jediná opravdová pecka je zde krmení Gréty, na to jsem si z předešlé (ještě dětské) projekce dobře pamatoval. Jinak to zdaleka není katastrofa nebo sračka (tento koment tak možná vyznívá), ale prostě se jedná o slabší odvar z povedené čtyřky. Každopádně pořád o level lepší než dvojka. 6/10. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak už ta kvalita klesla, nicméně i když pátý díl už není tak atmosférický a napínavý a i když už nic moc nového nepřináší, i tak se nejedná o špatný horor. Zajímavé smrti tu jsou pořád, postavy mi nesplývaly a dalo se jim fandit, sice to je trochu nuda, ale i tak se mi na to většinu času dívalo dobře... Je to takový neurážející průměr, což sice oproti předchozím dílům (kromě dvojky) není zrovna dobré, ale pořád mohlo být hůř. Snad jen to hledání Amandy mohlo začít dřív a ne v posledních 20 minutách, dala by se na tom vybudovat i nějaká slušná mysteriózní linie... 3* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Piaty diel je vo veľkej miere podobný sled trikových gore scén ako štvorka. Ale celkovo to dopadlo predsalen lepšie. Hlavné postavy ma toľko nesrali jak minule. Dokonca aj hlavná hrdinka Alice je tentoraz schopnejšia a nakoniec aj celkom sympatická. Ladenie filmu je drsnejšie. Freddy nie je už taký absolútny tajtrlík. Trochu pritvrdil. Ani jeho znovuzrodenie a finálna likvidácia už nepôsobia tak WTF ako minule, ale má to nejakú logiku. Triková stránka je tiež pôsobivá. Hopkins sa miestami snaží o fantasmagorické stvárnenie a rozhodne má kopu zaujímavých nápadov, ktoré mi pripadali lepšie jak v štvorke. Skvelá je scéna s motorkou, komixová epizódka alebo finále so schodmi. O Freddym sa síce nedozvieme nič nové, ale aspoň uvidíme jak ho splodili, jak o tom hovorili v trojke. Jeden z mála nápadov je ten o decku, ktoré Freddy využíva pre zabíjanie. Vďaka tomu bola Alice väčšinu filmu v bezpečí a len nemohúcne sledovala jak umierajú jej kamaráti. To mohli trochu viac využiť pre jej psychologický rozklad. Ale na to Hopkins kašlal a viac ho zaujímali triky. Až na tých pár drobností tento diel nič extra nové neponúka a séria sa začína až príliš opakovať, čo ma prestáva baviť. Takže celkovo to je o chlp lepšie ako priemerná štvorka. 6/10. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Jméno Lisy Wilcox (Alice) se objeví pouze v úvodních titulcích, ne závěrečných. (HellFire)
  • Když se Alice (Lisa Wilcox) probudí z noční můry v blázinci a za ní se objeví vyšinutý pacient (Robert Englund), tak původně řekl: „Nic takového jako bezpečný sex neexistuje.“ Tato věta byla z filmu vyškrtnuta. (HellFire)

Reklama

Reklama