Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při plánování záchrany ranče svého otce se bratři Alvarezové ocitnou ve válce s nejobávanějším mexickým drogovým bossem. (Earl)

Recenze (46)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Na Willa Ferrella je to veľmi veľká slabota. Na to, že je to celé paródia mexických žánrov to obsahuje neskutočne málo vtípkov alebo to je naozaj niekomu také smiešne, že je za postavami namaľované pozadie? že jazdia na umelých koňoch? že fajčia 2 slimky? že sa smejú 5 minút? Mne to k smiechu nestačí. Keď si to porovnám s paródiou BLÁZNIVÉ STRELY, ktorá si robila tiež prdel z istých žánrov, ale bola maximálne natrieskaná humorom, tak je Casa de mi Padre na odpad. Občas som sa aspoň usmial. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Že je Ferrell slizký, trapný kokot, se člověk přesvědčí, kdykoliv píchne se zavřenýma očima prstem do čehokoliv z jeho "filmografie". A nový přírůstek jeho žumpoidní sbírky rozhodně není výjimkou, která by potvrzovala pravidlo. Je to pravidlo samo. Asi to měla být suchohumorná parodie na Rodriguezovy filmy a mexické telenovely. No, parodie... U parodie by jeden očekával, že se bude smát a tak... Nebo byl ten humor natolik suchý, že se mi to přes mé rozpraskané rty a žízní nateklý jazyk jen nepodařilo? Strašně bych teď chtěl pochopit ty pětihvězdičkové hodnotitele a vědět, co mi to vlastně uniká. Třeba to bude jen tím, že jsem neviděl Esmeraldu až do konce, protože mi to psychiatr zatrh, jakmile jsem jsem si začal žehlit puky na riflích a samovolně pofňukávat nad tím, že se ten salám v ledničce musí cítit strašně opuštěný bez jiných uzenin, anebo je to proto, že mi nebylo shůry dáno to umění naladit se na stejnou vlnu slaboduchosti, idiocie a debility jako ostatním výjimečným jedincům. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se docela tesil a nakonec to byla naprosto priserna kravina. Jakasi parodie na mexicky filmy, pricemz ale parodie naprosto nevtipna, kdy jsem se za celou dobu zasmal mozna tak petkrat. Nechapu, ze ma tohle Ferrell zapotrebi, jeden z jeho nejslabsich filmu, aspon, ze zaverecna cistka je docela fajn. Reziser asi myslel, ze bude vtipny film umyslne mrvit a tak tu kazdou chvily cpe kresleny pozadi, plysovy zvirata a podobne a za chvily to zacne bejt slusnej opruz. Celkove lepsi 2* za to neco malo forku a zaver. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ne úplně dotažená, ale i tak hodně povedená parodie na španělsko / mexickou filmografii. Pro spoustu lidí se obávám, že to bude hodně těžko snesitelné, je to absolutně odlišný styl humoru a pro neznalé paradovaného stylu na tom asi nebude zhola nic vtipného. Palec nahoru pro Ferrellovu odvahu vše odehrát a odzpívat ve španělštině! Je to borec. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pro lingvistu mého typu, který svahilsky hovoří stejně dobře jako píše čínsky, je španělsky breptající Ferrell čirým potěšením. Příběh samotnej je sice poněkud debilní, ale na druhou stranu odhodlaně kráčí proti náznakům jakýkoli logiky. Přitom filmový chyby povýšil na zdroj zábavy a nelze zapomenout ani na ty úžasný triky, za něž by autor dostal naplácáno na holou již v době, kdy se film ještě nevybarvil a tupě mlčel. Troufám si tvrdit, že kdo touží po zábavě, ten si v tom svý najde, ale to nic nemění na tom, že proniknout do spletitých myšlenkových pochodů Armandita Alvareze je takřka nadlidskej úkol. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Krásně upřímná pocta mexické kinematografii, která velmi často předvádí skutečně precizní filmařinu a zároveń glosuje na několika úrovních. Škoda jen, že bonmoty na adresu technických nedostatků jsou možná až příliš doslovné a tedy ne tak elegantní, jako třeba v Black Dynamite... Gael Gariía Bernal je tu Oscarový.. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zábavná a stylisticky opojná ferrellovka, snad nejlepší posledních pěti let. Skvěle vypointované dialogy dovedené do trapnosti daleko za zenit scény. Ferrellova španělština je úchvatná. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jak moc rád bych filmu namazal těch několik pár hvězdiček, už jen proto, že obsahuje všechny ingredience, které mám rád. Však spojením těchto ingrediencí vznikl dokonalý paskvil, který může bavit snad jen už úplně zfanatizované mexikofily, kterým rozhodně nejsem. A co by na to řekl Radek John? Nápad dobrej, provedení špatný. Jeden vtípek se povedl (nenápadné detaily, které záměrně film kazí - kulisy, Ferrellovo balení cigaret apod.), za tu jednu hvězdičku snad stojí, ale slátanina, která si chvíli hraje na Zuckerovo/Abrahamsové gagy, chvíli opisuje z Rodrigueze a chvíli bičuje jakýsi telenovelský styl, který je mi celkem neznámý, je rovna čistému poctivému filmovému odpadu. Po delší odmlce komika Ferrella jsem nyní čekal mnohem víc. V podstatě jsem mohl čekat nějakou blbost, ale tohle je, i na lopatu jakou jsem já, až příliš. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Komediální parafráze výhradně mexických žánrů (soap opera, western, Rodriguezova série o Mariachim) dopadla na výbornou. Nesnižuje se totiž k lacinému zesměšňování, na své imitované vzory je naopak Casa de mi Padre patřičně hrdý. Narozdíl od Rodriguezových pokusů, které by se tolik chtěli podobat, ale spíše než řadovým kusem jsou spíše jen matnou připomínkou toho, čím žánr byl, Casa de mi Padre si v sobě skutečně nese esenci toho, čím vyjmenované žánry vynikali. Samozřejmě, že postup přesné kopie je metoda vrtkavá (viz. napůl úspěšný Black Dynamite), ale Casa de mi Padre kupodivu v tomhle směru funguje bez sebemenšího zaváhání. Will Ferrell vyjadřuje ve španělštině a s kamenným výrazem svou lásku k mexické půdě a svou oddanost, vzniká tu hned několik vztahových trojúhelníků, většina postav si na bedrech nese trnitou minulost a celé je to tak okouzlujícím způsobem patetické, přepjaté a s tak cheesy dialogy („Some things are beyond saving“), že se nelze přiblble neusmívat. Ke všemu, veškerá více či méně parodická narušení smrtelně vážné rodinné tragédie jsou zcela v souladu s vyzněním snímku, ať jde o momentální rozpoložení postav (skvělá hudební intermezza), prostředí (přiznaný ateliér v exteriérových scénách) či mytické tvory (tvář bestie, jež je odrazem hrdinovy bouřlivé duše, osvětlena plápolajícím ohněm). Více fórů už neprozradím, budete-li naladěni na stejnou vlnu, přijdete si na ně rádi sami. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.5/10] | me: Je to špecialitka aká sa len tak nevidí... Je to prepracovaná žánrovka, ktorá presne spĺňa svoj účel. Je ťažké popísať pojmami o aký štýl filmu sa jedná, ... je to hlavne pocta všetkej vernej mexickej (El Mariachi style) klasike vzdávajúca holt všetkým črtám a špecifikám spôsobom tak verným, že poteší každého fajnšmekra. Tento film nie je komédia ala Ferell, je to tribute ... a kto to nepochopil, tak nech si svoj komentár nechá pre seba, pretože tento zjav nie je možné štandardne hodnotiť. :) Tú eres igual que tu madre, un corazón grande pero simple. Usted no me puede ayudar, necesito a alguien inteligente, y si usted fuera inteligente sabría que eres tonto. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Někdy netuším co Willa žene do takových příšerností...... Hvězdička za úvodní písničkovou variaci Bonda. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Tak na mňa takýto humor výborne funguje. Osloviť Ferrella na tento typ spolupráce bol super nápad. Všetky tie silné emócie, geniálne paródie na latinsko-americkú kinematografiu - počnúc espaňa hitmi cez dramatickú mimiku a gestiku a dej samotný...výborný nápad, ktorý svedčí o tom, že v jednoduchosti je krása. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ jeden z filmov, kde genialita traileru ďaleko predčí film samotný. Casa de mi Padre je bezpochyby zaujímavá komédia, bohužiaľ až príliš hrá na formálnu stránku a sústredí sa na inside jokes hispánskej komunity, resp. mexickej filmografie. Will Ferrell je ale ako vždy geniálny a smiech jeho a jeho parťákov pekelne nákazlivý! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Může být dobrý film, který se snaží být špatný? Překvapivě to docela jde...ale jen pokud nějakým zvláštním způsobem jako já ulétáváte na Willu Ferrellovi. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

:)))) Dokonale polarizujúci film, buď - alebo, také mám rád! Ja som sa bavil poriadne, hoci viem pochopiť všetky tie odpady a nízke hodnotenia. Casa de mi Padre je výbornou paródiou, ktorá sa tvári ako "seriózny" film. Oceňujem nápad, invenciu v scénach, "strihoch", réžii a všetky tie ostatné zhovadilé propriety mexických alebo celkovo latinskoamerických telenoviel a zlých filmov. Herci si ten film museli užiť a ja som si to užil s nimi. Mimochodom jeden z tých filmov, kde ani Will Ferrell nevadí, priam naopak, svojim tupým ksichtom a nulovým herectvom sem geniálne zapadol... ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl je hrozně moc. Je to fór, natočit zhýčkaným Američanům film ve španělštině, ale mnohem víc bych se bavil, kdyby do mě Ferrell naládoval všechny ty fóry během dvaceti minut a zdržel se ´příběhu´, který hrozně nudí. Ale krvavá svatba je jedinečně nasnímána, a potenciál to mělo obrovský. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napad natocit parodiu na latino dramaticke veldiela v spanielcine slusne fungoval na ploche traileru, ale mal som obavy, ze na celovecernu stopaz to bude malo. A bohuzial vysledok potvrdil moje obavy. Okrem spanielciny tam sice su este nejake narazky a vtipy, ale ich kadencia je neskutocne riedka a po väcsinu stopaze je tato komedia dost nudna. Skoda. Ferrella mam rad, ale v poslednej dobe sa mu nejak nedari. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Práh trapnosti mám od ostatních lidí posunutý asi tak, jako Rocky práh bolesti. Ale tohle je prostě moc. Ferrell natočil film, kde mu očividně úplně nejvtipnější přišlo to, že je to celé španělsky. Vlastně to působí jako parodie na výukové video španělštiny, i když záměrem byla očividně parodická pocta mexické popkultuře... a musím říct, co se týče té výuky, ač španělsky neumím, po dvaceti minutách filmu bych to zvládl i bez titulek:). Jinak se jedná o sled scének dotažených maximálně za hranici trapnosti, kde vždy, kdy by měl nastat střih, následuje ještě půlminutový záběr. Hodnotím tak nízko, jelikož jsem byl u promítání očividně málo zhulený. Pokud si schováte tuto "perlu" na půlnoční projekci na nějaké párty, či na Silvestra, budete hodnotit možná ve zcela opačném hvězdičkovém spektru:). ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell jako mexický rančer, který neumí ubalit cígo a přesto chce vyhnat drogovou mafii ze své země. Debilní, tupé, laciné, infantilní a hlavně mexické. Povedlo se mu přesně to, co dělají mexické telenovely. Po většinou nudí, mají levnou produkci (ty umělí koně mě dostali!) a dialogy, které jsou psané na pár stran, kde se to hemží samým Josém, Armanem anebo Juanem. Konec parodující Rodrigeze tomu dal korunu. Nelíbí se vám jihoamerické telenovely?! Pak nebudete pobírat španělsky mluvícího Ferrella s holým zadkem a špatně ubaleným cígem v hubě. Dios Mio! ()

Reklama

Reklama