Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 3

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (607)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

James je teď rozhodně v kurzu. Jde od filmu k filmu, jedna jeho role střídá druhou. Na tuhle novou jsem si ale musel nějaký čas zvykat, což se nakonec přece jen povedlo. Skoro přesně na míru, i když to byla asi první záporná, kterou pamatuju. Cynický, arogantní policajt na cestě za možným povýšením, hromada koksu, intrik, sexu, plus nezvykle rozkošně obrýlený Eddie, to jsou všechno věci, které mně opravdu udělali moc dobře. Tak asi na tři a čtvrt hvězdy a bez jeho hnusné, zrzavé bradky. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Netknut psanou předlohou může jen odhadovat, že pravděpodobně v knížce funguje lépe ona linka z druhé poloviny filmu, kde se z černé komedie zabrousí do vážnějšího psychologického profilu ˇpana policajta. Naštěstí to skvostně vynahrazuje ona první polovina, kde si snímek nebere žádné servítky a s drsně humorným pohledem jede jak dobře namazaný stroj. P. S. Doporučeno jen pro otrlejší. 70% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

V mnohých smeroch originálny, častý čierny humor, ale i film plný zbytočných úchylných scén. J. McAvoy a jeho "bad guy" ma bavil, často i rozosmial a v kútiku duše som vedel, že nie je úplne skazený. Jeho hon za povýšením a vysnívanou funkciou šéfa mu komplikujú i jeho kolegovia. Musím pochváliť výborný výkon J. McAvoya, jeho kolegov i vtipnú scénu s kopírovaním policajných čurákov. Napriek istej dávke originality to nevidím na viac ako priemer. 60%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle je jako celek velmi boží, bez slabých momentů, vše parádně odsýpá (stopáž je tu díky bohům jen hoďka a půl) a netuším, jestli scénárista jede na kokainu, nebo ne, ale každopádně to tak vypadá. Filmů, kde je hlavní postava absolutní, amorální svině pár je, ale jen málokteré fungují tak skvěle jako tenhle, kdy se tvůrci nijak nesnaží donutit mě hlavního parchanta litovat, po většinu filmu jenom naznačují, aby na konci k urputně nekorektní, černé a hrubé krimikomedii přidali i pokusy o psycholočinost, které jsou funkční a vzdušné. A taky se tu hodně chlastá, nadává, smilní a fakt nechápu, proč tu nejsou chapadla, jinak by to bylo boží už totálně. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené převyprávění Welshovy další knihy má nevýhodu v průměrném režisérovi, který hlavně v druhé polovině ztrácí půdu pod nohama, ale zároveň má obrovské štěstí v obsazení McAvoye do role Robba. Parádní herecký koncert, který zakryje téměř všechny nedostatky. První půle je navíc tak neuvěřitelně nahláškovaná... Pracák je tamtudy, drahý Santo. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Pilule, které dává doktor Brucovi (James McAvoy), jsou označené jako Lithium, které se běžně podává na léčbu bipolární poruchy. (Folky)
  • James McAvoy má schopnost zvracet podle své vůle. Díky tomu ve scénách, kde je Brucovi (James McAvoy) zle, zvracel McAvoy doopravdy. (Cheeker)
  • David Tennant původně přijal nabídku zahrát si postavu Petera Inglise. Bohužel se změnou data natáčení musel od projektu odstoupit kvůli jiným povinnostem. (Cheeker)

Reklama

Reklama