Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britský seriál, který v prostředí jednoho týmu záchranářů ukazuje vše, co k takovému "běžnému" životu na záchrance patří. Péče o lidské životy v nejrůznějších situacích, kolegialita na pracovišti a hlavně vztahy, protože o tom naše životy jsou. A tak se hlavní trio paramediků, Stuart, Ashley a Rachid, neustále vyrovnává nejen s tragikou a komikou života, ale i s dalšími pracovníky integrovaného záchranného systému, kteří jsou občas víc než kolegové.
Seriál je natočen podle knihy Briana Kelletta Krev, pot & čaj. (Madison.Hope)

(více)

Recenze (26)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Misfits v Sanitce? Ano, je to opravdu tak černohumorné, cynické, nekorektní a opravdu vtipné jak se říká. Ale až v "druhém plánu". Funguje to především jako drama o posádce sanitky během povětšinou nočních směn, která denně (ehm, "nočně"?) vyjíždí ke všem těm fetkám, domácímu násilí, rvačkám, pijanům, autonehodám... Když už někoho zachrání, tak je poděkování rozhodně nečeká (to spíše žaloby); a když někoho nezachrání, tak je žaloba od pozůstalých takřka jistá. Papírování, byrokracie, neangažování se, hrozba vyhazovu a věčné "poměřování penisů" s hasiči, kteří vždy slíznou všechnu smetanu. Je z toho cítit, že autor předlohy má v tomto směru bohaté osobní zkušenosti. Kdo by se pak tomu extrémně sympatickému ústřednímu kvartetu divil, že si jako přirozenou obranu vypěstovali cynický nadhled i poněkud specifický (nikoli však laciný) smysl pro humor a snaží se vést normální život (skoro) třicátníků? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TEN CHLÁPEK SI ZASLOUŽÍ TROCHU UZNÁNÍ. PŘIVEDL JI ZPÁTKY K ŽIVOTU, JAKO KDYBY BYL... CHTĚL JSEM ŘÍCT JEŽÍŠ, ALE JEŽÍŠ NIKOHO NEPŘIVEDL ZPĚT K ŽIVOTU, ŽE? KROMĚ SEBE SAMOTNÉHO“..... /// Takovej je Stuart. V týhle partě de facto ,,alfa“ samec. Žádná konkurence, jen Rachid , kterej (prej) vošuká všechny samičky, no a ,,omega“ Ashley, kvůli kterýmu mám pocit, že svět je plnej homosexuálů. Tak trochu jsem čekal, že seriál bude spíš o nekonečným a vtipným lovení ,,belzebubů“ z kanálů, černohumornejch zážitků a britskýho sarkasmu. Místo toho zjišťuju, že nejde ani tak o negativa práce a řešení podivnejch či zajímavej výjezdů, jako o jejich vnitřní ,,bolístky“. Chybou by bylo zapomenout na sympatickou seržantku Maxine, která – stejně jako oni, potřebuje ,,lidsky citlivou" první pomoc. Stu a Maxine se snaží, aby jim nebylo nejlíp jen ve svý vlastní společnosti a mě to moc nebere. Vlastně až ve 4tým díle jsem schopnej přijmout je (všechny) ,,za vlastní“. Jenže furt jsou tu spíš ty vztahy. A buď si vás za tu chvilku svejma životama a svejma chybama získaj, nebo ne. O ničem jiným to není. Já zůstal tak na ½ cesty. Přece jen se toho zase tolik nestalo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím jak ,,vyfouknout“ nafouklou mrtvolu. 2.) Nepotřebuju kolem sebe lidi. Stačí mi jeden ,,duševní“ kamarád. 3.) Je fajn, když v seriálu píchaj kluci s holkama i kluci s klukama. (Ne, jiný varianty se nedočkáš!) 4.) Thx za titule ,,KenoL“ ; ,,Hochy“ ; ,,Insonnia“ a ,,AntS“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jestliže máte po krk ušlechtilých hrdinů v nemocničních seriálech, pak sáhněte po Sirens. Těmhle hochům - gay, cizinec a chlap, kterej si svůj ošklivej ksicht vynahrazuje humorem - není nic svatý. Mrtvole by nejraději strkali prst do zadku, aby ji vyfoukli, tlustá ženská je přítěž a prioritou číslo jedna je dorazit k případu dříve, než hasiči. Zkrátka tak trochu realističtí a méně heroičtější záchranáři, co si neberou servítky. K humoru Misfits to má ale daleko především proto, že ve druhé polovině dílu většinou řeší bolístky a trápení jednoho z nich. A je to skutečně takové klišé, jak si jen umíte představit. Problémy typu "tatínek mě opustil" nebo "nechci umřít sám" strašně nudí a ničí veškerou pohodovou atmosféru. Kromě toho, seriál vlastně ani nemá nějakou zápletku a vtipné hlášky také nepadají příliš často. Po pár dílech tedy dávám ruce pryč. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Sirens jsou politicky nekorektní, bez cenzury, ze života a zábavné. Tahle kombinace je v dnešní době dost nevídaná, a když k tomu přihodíte tak skvělé postavy, jako jsou Stuart, Ashley a Rachid, tak prostě nemůže vzniknout špatný seriál. Mě Sirens velmi mile překvapily a 6 dílů mi tu tentokrát přišlo bolestně málo. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Největší slabinou Sirens je paradoxně nesmírně silnej pilot (a odpornej přízvuk Amy Beth Hayes, ehm). Tam se jednalo o obyčejně filmovej materiál, ideálně smrsknutej do seriálový dýlky, se slušivě tragickou (nikoliv ve smyslu "špatnou") tečkou. K tomuhle formátu se dál přiblížil snad už akorát poslední díl; a kvalitativně se pilotu vyrovnal maximálně ten pátej (Bollocks bingo!!! To prostě musim zavést na přednáškách). Nicméně přese všechnu nevyrovnanost jsou Sirens opravdu zajímavym dramedy projektem. Jde ve svý podstatě o velmi temnej seriál, kterej řeší regulérní existenciální otázky (což k saniťákum perfektně pasuje) a skrze gaye Ashleyho zároveň nepatrně dloube do stereotypů. Zasloužilo by si to víc řad (a v důsledku i víc prostoru pro mýho oblíbence Rachida); takhle je to "pouze" fajn manuál pro záchranáře - naruby. --- „I‘ve always wondered the gay guys enjoy taking a shit more than straight guys.“ ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Šest dílů je málo, já chci víc! Není to třeskutě vtipné, není to nabité akcí a hlavní postavy nejsou superhrdinové ... je to obyčejné, nádherně obyčejné. Líbí se mi ten cynismus. Hlavní postavy se mi pomalu dostaly pod kůži. Nemůžu si pomoct, ale já chci víc! ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

"Nevyužitý potenciál" sú dve slová, ktorá sa vkrádajú na myseľ. Hlášok a vtipných situácií je málo, postavy sú nevykreslené a vzťahy medzi by som označil skoro až ako studené (členovia ústredného tria by mali byť priatelia, ale mne prišlo, že sa všetci majú navzájom tak nejak "u prdele"). Sirens proste nesiahajú Misfits ani po nohavicový lem pracovnej kombinézy. Nepozerá sa to zle, ale od Britov som skrátka zvyknutý na onakvejšie kúsky. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Jediným důvodem, proč jsem narazil na Sirens je to, že jsem sledoval americký "remake" a chtěl jsem porovnat a posoudit, co z toho je lepší. Zaprvé je třeba říct, že se tak úplně o remake nejedná. Ano, šablona (tři záchranáři) je stejná, ale tím to vlastně hasne, i když se najde pár vypůjčených nápadů. Americká verze byla vtipná a od počátku dělaná jako sitcom. Za to anglická verze byla zábavná a osvěžující, ale spíš než komedie nakonec vyzněla jako drama, kde city nepadají na úrodnou půdu. Stuart, Rachid, Ashley a Maxine mě dokázali zaujmout a v jejich přítomnosti jsem se bavil, protože nabízejí opravdu neobvyklý a svérázný přístup. Navíc se mi líbí jejich angličtina, hlavně Maxine. Pravdou ale zůstává, že hlavně druhá polovina se pouští až příliš do pitvání osobních problémů a polehku upouští od vtípků, kterými seriál začal. Rozhodně však stojí za to, protože hrdinové a jejich neortodoxní charaktery si připisují mnoho bodů za originalitu. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Briti opäť nesklamali! Najmä obsadenie, postavy, ich typický humor a pohľad na vec sa postarajú o zábavu za každých okolností. Už sa neviem dočkať ďalšej série. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

♫ Blud, when you hear them sirens coming ... ♫ ... utíkajícího Banksyho můžete sledovat i dnes, díky reprízování Cardinal Burns. Na Channel 4, jehož Sirény dokazují, že v posledních 10ti letech se mu daří držet krok s BBC na poli komediálních seriálů. Opět skvělý výběr hudby (Black Keys, Joanna, ...). Seriál trochu budí dojem, že Leeds je malé město, ale nenechte se zmýlit, žije tam přes 750k obyvatel. Si vemte jen ty bezdomovce, ke kterejm furt vyjížděj ... ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Skvelý seriál plný vzťahov, strachu a priateľstva s úžasným soundtrackom a príjemnými hercami, pobavil, rozplakal...Obsiahol proste všetko, čo do dobrého seriálu patrí. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ani prvoplánově vtipná, ani za každou cenu pohodová, ale spíš realistická a na vztahy zaměřená dramedie britské provenience. Seriál táhnou výborně napsané postavy. Stuart, Ashley a Rachid jsou napohled povrchní chlápci, ale zdání klame, každý skrývá hluboké nitro a v něm svoje slabosti, tajemství, démony a sny. Práce saniťáka, plná stresu a spánkového deficitu je přímo pozvánka na okružní jízdu do jejich duší, a scénáristé toho dokázali využít. Už první díl nasadil brutální tempo a to nepolevilo až do konce. Ono se není co divit, šest pokračování je bolestně málo a sezóna skončila aniž stihla vyčerpat svůj potenciál. Škoda že producenti další série stopli, protože Sirens má impozantní nástup a obrovskou návykovost. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Co by se asi stalo s lidmi z Misfits, kdyby žádná bouřka nebyla? Ano tušíte správně. Asi dřív nebo později by skončili vedle Stuarta, Ashleho a Chida. Samože na lůžku, pevně přikurtovaní. Mě tenhle způsob přibližování práce a života lidí od záchranky docela příjemně překvapil. V rodině se pár záchranářů pohybuje a můžu říci, že s podobnou elegancí a na motivy pododného scénáře, vetšina záchranářů tančí, tak jak jim siréna houká... tak jak je nám okrajově naznačováno. To co mě moc nebaví, je formát takřka 50 minut. Půl hodinka by téhle partě slušela víc. Nebylo by v něm pak tak mnoho prostoru na zbytečné blábolení a vytváření situací jak ve fotolovestory z Bravíčka. Jsem zvědav zda se tento seriál v té původní GB verzi ještě rozběhne. Čtvrtá hvězda tvůrcům za angažování do hlavní ženské rol, neskutečně půvabné A. B. Hayes. Začátkem roku se očekává US verze. Rescue yourself. ()

kamisu 

všechny recenze uživatele

Zajímavé dějové zápletky, zajímavé prostředí, překvapivě všechny sympatické hlavní postavy, vtipné dialogy místy proložené popkulturními narážkami a jako bonus nahý Richard Madden hned v první epizodě. Takže ve výsledku se tomuto seriálu dá vytknout snad jen ten nesmyslně malý počet epizod. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Na pět hvězdiček to nemá, k tomu chybí nějaký pořádný "drajv", nějaké to napětí a podobně. Ono to totiž tak nějak jenom plyne a plyne. Jenže i tak je to skvělé a Sirens opět dělají britské seriálové produkci čest. Bohužel, jak už tady někdo zmínil, Sirens doplácejí na velmi silný pilot, ve kterém je spousta černého a dalšího humoru, spousta se toho děje a je na co koukat, ovšem další díly se spíše posunou ke komorním dramatům jednotlivých protagonistů a humoru na popředí ubývá. Člověk má pak pocit, že kouká na něco jiného pokud se jako já nechá nalákat na "Misfits v sanitce". Já sjel celý šestidílný seriál za jedno odpoledne a ikdyž jsem z toho nebyl u vytržení a bylo to daleko od očekávání, bylo to VELMI příjemné "pokoukání" a určitě nelituji ani minutu. Mít to další sérii tak jsem v prvních řadách jako čekatel. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Sakra, ti angláni začínej co do seriálů stavěných na černým humoru nabírat před ostatními zeměmi opravdu setsakra velký náskok...tak jen tak dál, budu pilně sledovat ;) ()

Reklama

Reklama