Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech života v Anglii se Bill Bryson (Robert Redford) vrací do Spojených států. Spolu se svým starým přítelem Katzem (Nick Nolte) se rozhodnou, že se společně vydají po 3500 km dlouhé dálkové turistické trase "Appalachian Trail" vedoucí územím čtrnácti východních států USA. Tato dobrodružná komedie je natočena podle bestsellerových memoárů Billa Brysona. (mac000)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (89)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Staří chlápci se hecnou a vyrazí na poměrně náročný trek. Pro oba je to možná poslední procházka, čas bilancovat, vyrovnat se s minulostí, se společnými vzpomínkami. Téma nijak originální, tahákem jsou v tomto případě Redford a Nolte v hlavních rolích. Bohužel ti chlapi už jsou oba v reálu natolik vyřízení, že film měl vzniknout tak o deset let dříve. Oba jsou rádi, že se drží na nohou, hrát už moc nezvládají. Pár momentů má sílu, ale čekal jsem hlubší nebo alespoň zajímavější poselství. 60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hele a proč ne. Dotáhnout by se toho sice dalo dost, některé postavy zůstaly nevyužity (třeba otravná paní) a scénář taky trochu hapruje, ale jinak tahle walk movie dokáže pobavit (nebo minimálně vykouzlit úsměv na tváři), moc nenudí, má relativně dobře promyšlené hlavní postavy, které mě dokázaly zaujmout, takže opravdu nevidím důvod dávat nižší hodnocení. Celkem mi to připomnělo filmy Alexandera Payna. Ten by z toho dokázal udělat silný film, možná i na plný počet, v tomhle podání to ale vidím na slabé 4* ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Variace na Wild (také se putovalo z osobních důvodů po Apalačské stezce, pro změnu s Reese) s Redfordem a Noltem, která tak nějak funguje lépe, než by se mohlo zdát. Jejich putování je takové... konejšivé, hezké a svým způsobem uklidňující. Mám rád přírodu a "pochody", takže tohle ve mě rezonovalo. Pocitově je však film spíše takové to béčko, neaspiruje na trhák a tudíž ani nemá moc velké ambice v sobě cokoli vytěžovat do maxima. Je očividné, že z budgetu byl nejdražší Redford (ač to spíš už byla second handová cena...) a outdoorové vybavení. Dávám čtyři hvězdičky, které jsou svým způsobem zasloužené, ale ta čtvrtá je více o tématu a prostředí, které se mi líbí. Takže jsou to vlastně nezkreslené, zasloužené tři hvězdičky. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Zombík a vychlastanej bezdomovec jdou na pěkně dlouhou tůru po emerice a zažívaj přitom.... no vlastně toho ani tak moc neni.Prostě jdou pěknou přírodou a kecaj důchodcovský pindy,občas potkaj nějakou šílenou postavičku nebo medvěda.Žádnej zázrak ale průměrná komédie o dvou dědcích co si chtěj před tim než si pro ně přijde zubatá,dokázat že ještě nepatří do šrotu.Jenom teda Redford vypadá jako odporná slizká mrtvola a Nolte zas jak kdyby před každym záběrem vyžahnul flašku metanolu. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem horší film. Když jsem viděl ukázky, tak se mi asi dvakrát udělalo šoufl a musel jsem si zvýšit dávku medikamentů, naštěstí mé obavy se ukázaly být ne zcela oprávněné. Stává se mi to vyjímečně, ale jednou do roka, tohle potrefí i nejvíc erudovaného kririka na světě, našeho svalovce Dwejna! Když pominu otylého a asi nejen věkem sešlého Nicka, dá se těch 98 minut přežít celkem v klidu. Je tam sice pár trapných a hluchých míst, ale člověk se tam i prákrát od srdce zasměje a když k tomu připočtu opravdu nádherné, přírodní scenérie, tak je ta moje trojka absolutně zasloužená. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Robert Redford i Nick Nolte byli v době natáčení už sedmdesátníci, zatímco Bryson a Katz měli v době přechodu Appalačské stezky 44 let. (Cheeker)
  • Robert Redford v roce 2007 v rozhovoru řekl, že chtěl, aby si s ním naposledy zahrál Paul Newman. Jenže Newmanovi byla diagnostikována rakovina a už nebyl schopen se role ujmout. (Cheeker)
  • Appalačská stezka vede ze státu Georgia do státu Maine a prochází celkem 14 státy. Měří zhruba 3 500 kilometrů a je nejoblíbenější dálkovou turistickou trasou v USA. (Cheeker)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Reklama

Reklama