Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (873)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl animák přímo od Disneyho a hodně jsem se těšil. Raubíř Ralf je originální, skvělými nápady narvaný a zábavný film pro celou rodinu. Samotný Ralf je hromotluk, ve slý hře je záporákem a bydlí na skládce; co se ale stane, když to chce změnit? V tomto ohledu nic nového, čeká nás samozřejmě opět Happy End, ale to u animáků prostě jinak nejde. Hlavní je nápad. Tento Disney-film bude bavit všechny....100% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie. Detské animáky už málokedy prinášajú niečo nové. A priznávam, že ani Ralph ma z úvodu veľmi nepresvedčil o opaku. Ale potom sa to rozbehlo (skvelý prechod medzi hrami) a následne ma dostala aj tá krpata, drzá (a roztomilá) dievčinka. Ale moja srdce určite patrí drsnej mariňáčke. Povinná melodramatická vsuvka je dostatočne krátka a akcie i pestrofarebné prostredie sú fajn. Plus machinácie so zdrojovým kódom ma tiež pobavili. Svižná zábava, ktorá baví podstatne viac než PIXELY... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Raubíř Ralf je stejnou poctou osmibitovkám jako byl třeba Scott Pilgrim. Je ale divácky podstatně přátelštější, do značné míry i proto, že se nesoustřeďuje jen na staré arkádovky, ale i na soudobé ulítlé japonské závodní hry a ultramoderní (o tuhých metabolických produktech jsoucí) střílečky. Pro diváky všech věkových kategorií je tu nachystán kopec legrace nejrůznějšího druhu, ale i nezbytná porce dojemných momentů. Nápaditý je především animační styl Ralphovy domovské hry, ale rozebírat jednotlivosti by bylo na dlouho a našla by se pozitiva i negativa - to první nicméně výrazně převažuje, takže vězte, že když si budete chtít pustit nějaký téměř top animák, s Ralfem rozhodně neprohloupíte. Velmi spokojených 80% a záruka nejenom jedné reprízy. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě tehdy, v galaxii velmi vzdálené, tuším, že se jmenovala dětství, nenapadlo ptát se, co vlastně všichni dělají, když automat zhasne. Prostě jsem házel do otvoru dvoukačky, pronásledoval nepřátelské stíhačky a likvidoval jednu po druhé. Takže alespoň takhle, po letech všem pilotům, co jsem je sestřelil, posílám díky za super zábavu. A z vděku přihodím jednu nostalgickou hvězdu k hodnocení filmu, který má ultrasvižný a hravý nástup, plný nápadů i skvělých fórků, a taky pořádně vytůrované finále. Mezitím to sice trochu poleví a začne se utápět v přeslazeném cukrkandlu, naštěstí ho nad hladinou udrží trvalý přísun vtípků a vydařených hlášek. Občas jsem se opravdu od srdce zasmál, zavzpomínal, vychytával drobné i větší odkazy a narážky, dobře se bavil, a to i díky mile přidrzlé závodnici, která byla dokonalým protikladem Ralfa. Není to trhák, který bych musel mít doma a už se těšil na reprízu, ale je to příjemná zábava, u které věřím, že jestli mi někdy v budoucnu zbude dvoukačka času, možná ji vhodím právě do bedny s Ralfem a jeho partou. P.S: Po repríze jdu o hvězdu nahoru. Ukazuje se totiž, že Ralf funguje stejně jako ty automaty. Je silně návykový. Výborná je i dabovaná verze, zejména díky skvělé Veronice Žilkové (to říkám, přestože ji moc nemusím). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době konečně originální animák. Nápad spojit staré a nové hry je opravdu zajímavý. Plus to, že hlavní hrdina je vlastně záporák. Celé je to laděné ve stylu starých videoher na automatech. Ralf chce získat uznání ostatních postaviček ze své hry a tak se vydá získat metál. Projde několika hrami a celé se to zkomplikuje. Nakonec ale samozřejmě vše dopadne dobře a on pomůže své nové kamarádce znovu získat starou slávu. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (41)

  • Na nástěnce na setkání herních záporáků Bad-Anonu je plakát s nápisem "lost dog" (ztracený pes) s obrázkem psa Bolta z dalšího animovaného filmu od Disneyho Bolt - pes pro každý případ (2008). (Zodd)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 2012 v Hollywoodu v Kalifornii. (Varan)
  • Ve filmu se objevuje spousta postaviček ze známých videoher: Bowser ("Super Mario Bros."), Clyde ("Pac-Man"), Cyril the Zombie ("The House of the Dead"), Frogger ("Frogger"), Paperboy ("Paperboy"), Zangief ("Street Fighter"), Dr. Eggman a Sonic ("Sonic the Hedgehog"), Kano a Smoke ("Mortal Kombat") a mnoho dalších. (Corpsegrinder)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama