Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě komerční kalkul. Herci nehrají, jen se pitvoří, jediný Brendan Gleeson má trochu šťávu. Příběh nemá s komiksem opět nic společného, jen se odkazuje na to, že Šmoulinka je ve skutečnosti Gargamelův výtvor. Aby to bylo superzajímavé, odehrává se děj v Paříži. Zajímavé to není. Celý film je klasický příprava na emoční kalkul v závěru, kde jen sem tam je nějaký vtípek, kterému je možné se skutečně zasmát. Je toho ale strašně málo. Jsem rád, že o šmouly tímhle dílem bude stále zájem, ale doufám, že se děti dostanou spíš ke komiksu. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jestli, že první díl si u mě vysloužil tři hvězdy, tak tady tomu nesahá možná ani po kotníky. Úplně zbytečné natáčet třetí díl. Tady vůbec, ale vůbec nejde o herce, protože nemají vůbec žádný prostor se projevit. Nevím, jestli je to více kreslené, nebo hrané. Jediní co vím je, že pro děti možná, ale pro diváky nad 12 let to snad nemůže uspět pozitivně. Zamrzí takové mrhaní penězi nad zbytečnostmi. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na okraj s novou postavou Vexy už nemohou být Šmoulové obviňování z propagace árijské rasy, jak jsem kdesi četl. Klasické slabší pokračování, ale jinak není moc co vytýkat. Je to natočeno přesně pro 3D, to je vidět i na 2D verzi - kamera je "blízko" a různé objekty a zpomalovačky (naštěstí jich moc není) tomu jen přihrávají. Celkově dobře zpracovaná seriálová předloha, i když je nacpána do lidského současného světa. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Líbilo. Možná ještě o malinko víc než jednička. Tenhle kousek mi přišel trochu odvážnější, méně tradiční. Gargamel je solidní psychopat a celý film táhne. Společně s jeho výborně nadabovaným kocourem tvoří ďábelskou dvojici. Velké oživení představují Neplechové a za mě i táta našeho lidského táty :) Myslím, že děti musí být pohádkou pohlceny, takže kdo už si nějaké vyrobil, nechť stahuje. Ale ani dospělák jako já nepřijde zkrátka, neboť se ve filmu myslelo i na ně. Nemám problém troufnout si tento snímek označit povedeným. ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Dětinštější, jednodušší a prakticky po všech stránkách horší než první díl. Excelentní Hank Azaria opět nese celý film na svých bedrech a nebýt jeho, nebyl by pro mě důvod se na tento film dívat. Ostatní lidské herecké osazenstvo osciluje mezi mírným podprůměrem a naprostou katastrofou. Animovaní šmoulové jsou zkrátka standardní šmoulové, tak jak je známe. Naprosto přehnaně ultra-retardovaný Hakus mi lezl vyloženě na nervy. Gargamel to zachránil, jinak by to byl průšvih. 50% PS: Přiznám se, že pro mě bylo novinkou, že Šmoulinka je výtvorem Gargamela. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)

Reklama

Reklama