Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto drama z produkce HBO natočené na motivy bestselleru Marka Halperina a Johna Heilemanna nabízí pronikavý pohled do zákulisí prezidentské kampaně Johna McCaina v roce 2008, od chvíle, kdy si vybral guvernérku Aljašky Sarah Palinovou coby kandidátku na viceprezidenta až po konečnou porážku ve volbách. Příběh, který přezkoumává určující moment politiky Spojených států vypráví McCainův stratég Steve Schmidt. Režie Jaye Roache a scénář Dannyho Stronga slibuje kvalitní filmový zážitek. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ak by to niekto za desať rokov nakrútil pre veľké plátno, tak by sa to v momente stalo kultovou politickou drámou. Na to, že to nakrútili Demokrati (Tom Hanks) je film prekvapivo pozitívny a nikto tam nie je bad guy. Je to iba film o sérii zlých rozhodnutí, kde sa jedna žena nikdy nemala stať guvernérkou, nieto ešte nominantkou na viceprezidentku. A pritom film mi na Sarah Palin vytvoril skôr pozitívny názor ako na v pohode ženu, ktorá zjavne (okrem iného) nepozná mýtus o Ikarovi. Epická tragédia nakrútená ako komorná dráma. Tlieskam. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Game Change jasně rozhodlo a vymezilo (čimž teda nemám na mysli stranickost) nebo kdyby aspoň dotáhlo k dokonalosti imitaci gestikulace (McCain) či způsobu mluvy (Palin), jdu bez váhání na plnej počet. Bohužel takhle Game Change parádně fungovalo jenom do tý chvíle, kdy čistě karikovalo - dramatický momenty už pak celkem přirozeně dřely. Tak jako tak svěží vítr pro žánr, kterej má teď konečně zástupce, co může adekvátně bavit i lidi "zvenčí", který o politiku normálně nezavaděj. A Woody Harrelson se Sarah Paulson? Jim neni absolutně co vytknout, špica výkony. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

"Please God, be kind" - herecká excelentnosť, Julianne Moore, áno, z princípu jej postavy, ale pre mňa ešte viac Woody Harrelson (až na jeho posledné slová smerom k Palinovej), Ron Livingston (katatonická otupelosť) a najmä Sarah Paulson ("I didn't vote... I couldn't do it... I didn't vote.."). "May God bless America again." ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak všeobecný nadšení teda příliš nesdílím. Možná kdybych byl amík, mluvil bych jinak, ale já žiju v jiným kocourkově a tak jsem na to občas čuměl jak kozel na vemeno. Ze zákulisí toho teda moc prozrazeno není. To že maj gauneři ( můj slovní ekvivalent pro politiky ) svoje mediální poradce, který jim říkaj, co maj říkat, jak se maj chovat, s kým si potřást rukou , s kým ne, jak na co reagovat, to je přece dost známý. To že do gauneřiny lezou v tomhle případě ambiciozní poloblbky v našem případě pro změnu zase třeba amorální monstra Klausovo-Kalouskova typu snad taky víme všichni. To, že vám debilům stačí když vám gauner slíbí boj proti korpuci (byt sám je v korupci pomalu hlavní kápo ) a plácá 150 let stejný kidy a vy pak běžíte jak stádo hovad ho zvolit a jste dokonce schopni své zvolené gaunery hájit před stádem opačně volících hovad vyznávající gaunery jiné barvy a ještě tvrdíte jak je to všechno užasně demokratické považuju za nejsmutnější grotesku a největší doklad lidské hlouposti v tomto století. Film postrádal dramatičnost, nepřínáší žádný novum a jediný světlý moment jsou herecké výkony, zejména madame Julianne Moore září jak kometa. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad do zákulisia boja o prezidentský post. Ku nám sa tieto predvolebné boje príliš nedostali, takže som bol veľmi pobavený, akú osobu si vybrali republikáni na miesto možnej viceprezidentky. Pobožná puťka, ktorá o svete nevie ani toľko, čo priemerný žiak strednej školy. No aj tak mám dojem, že keby sa táto osôbka stala prezidentkou, tak by nebola najhlupšou hlavou štátu v histórii, rád by som si pozrel takýto film aj o Georgikovi Juniorovi, ako doňho tlačili učivo ZŠ. :-) Vďaka skvelým hercom a vysokej miere zábavy je to veľmi vydarený film. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl převážně natáčen ve státě Maryland a hotelu Wilmington ve státě Delawere. (chelseaman22)
  • Film vychází ze třetí části stejnojmenné knihy Game Change od autorů Johna Heilemanna a Marka Halperina. (Mara12)
  • Knihu "Game Change: Obama and the Clintons, McCain and Palin, and the Race of a Lifetime" ("Obrat ve hře: Obama a Clintonovi, McCain a Palinová, a životní kampaň") napsali Mark Halperin, vedoucí politický analytik časopisu TIME, a John Heilemann, vedoucí politický korespondent a analytik časopisu New York Magazine. Kniha je považována za nejpřesnější vylíčení volební kampaně v roce 2008. (Zdroj: HBO)

Související novinky

Hunger Games loví špičkové scenáristy

Hunger Games loví špičkové scenáristy

04.10.2012

Už jedničku veleúspěšné teenagerské sci-fi pomáhali spisovatelce Suzanne Collins adaptovat Gary Ross (oscarovka Seabiscuit) a Billy Ray (Na odstřel). Pro pokračování si studio Lionsgate ulovilo ještě… (více)

Reklama

Reklama