Reklama

Reklama

Ve jménu nebes

(seriál)
  • USA Under the Banner of Heaven (více)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, 2022, 8 h 1 min (Minutáž: 63–90 min)

Předloha:

Jon Krakauer (kniha)

Hudba:

Jeff Ament

Hrají:

Andrew Garfield, Daisy Edgar-Jones, Christopher Heyerdahl, Sam Worthington, Wyatt Russell, Taylor St. Pierre, Scott Michael Campbell (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Seriál sleduje skutečné události, jež vedly v roce 1984 k vraždě Brendy Wright Laffertyové a její dcerky na předměstí v utažském Salt Lake Valley. Zatímco detektiv Jeb Pyre vyšetřuje události, které se odehrály v rodině Laffertyových, odhaluje hluboko pohřbené pravdy o původu Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů a násilných důsledcích neústupné víry. Pyre, oddaný Mormon, odhalí skutečnosti, které ho vedou ke zpochybnění vlastní víry. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (25)

ShiShinka 

všechny recenze uživatele

Některé pasáže pro mne, jakožto nevěřící emancipovanou ženu, byly vyloženě očistec. Příběh je zajímavý a v jistém směru neotřelý, každopádně na mne zde bylo až moc Bratrů a ke konci už jsem se v nich začínala v obou liniích ztrácet. Andrew G. a Sam W. jako vždy vynikající. PS: Nic mě nedokáže znechutit tak, jako násilí na zvířatech a bezbranných. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Podaktorým budú pri tých náboženských debato sračkách vlasy dupkom vstávať. Pokiaľ nato nebudete naladení či pripravení, nemá zmysel po tomto seriáli ani siahať. Krimi zložka je miestami vyslovene potlačená tou “náboženskou”, pričom poväčšinu času mal človek dojem, akoby tu ani nešlo o odkrývanie nejakého zločinu. Mne je jasné, že to všetko spolu nejak súviselo, no osem hodinová stopáž je v tomto prípade čistý žart na účet diváka. Za toto nedám ani milosrdnú tretiu .. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

I když si tvůrci podle všeho skutečný příběh dost ohnuli tak je to i tak poměrně těžká série, které se hodně těžko přichází na chuť, protože bratrů je tu víc než soudruhů v Ženě za pultem a ze všech těch náboženských žvástů se budou leckomu rolovat ponožky. Na druhou stranu je to ale zajímavý vhled do relativně uzavřené, nábožensky založené komunity (která nemá zase tak daleko k regulérní sektě), kde si hodně lidí vykládá slovo boží dost po svém a ve jménu boha a jejich učení dokáží být brutální zmr*i. Ta stopáž jednotlivých epizod je sice hodně na hraně únosnosti, ale vždycky se nějakým zázrakem povede to náboženské kvákání zachránit poměrně hutnou scénou a hlavně dobrými herci. Garfield je dobrý standardně, ale osobně mě nejvíc překvapili ti na druhé straně barikády v čele s trojicí Russell, Worthington, Culkin. Po prvním díle bych to úplně netipoval, ale nakonec téhle náboženské antiagitce ty čtyři dám celkem s chutí...70% ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Z věcí spojených s náboženstvím je mi blbě. Bez výjimky. Tady to není o ničem jiném. Stále nejsem schopnen pochopit, co jsou lidi schopni udělat, když mají v hlavě diskotéku. Nicméně řemeslně to je stále na vysoké úrovni a i když jsem místama raději přetáčel, pořád to stojí za kukačku. Tři poznámky. 1. Skvělý Andrew Garfield. 2. Proč probůh tolik návratů do historie. 3. Zážitek umocněn knižní předlohou podle skutečných událostí. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

No nakonec jsem to vydržel až do konce..... Osobně nemám rád náboženství a tady se jelo už od začátku v mormonském fanatismu...... Ty hovna co mleli, to se nedalo vydržet.... Zase další zničené životy kvůli víře, náboženství atd. Obsazení je na výbornou a zpracování taky, obsazení hlavního fanatika, otce potěšilo..... Historické vsuvky tam nemusely být...... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (8)

  • Sharon Wright Weeks, Brendina (Daisy Edgar-Jones) sestra, tiež povedala, že seriál nie je presný: "Nikde v seriáli Brendu nespoznávam." (Arsenal83)
  • Mesto Rockwell je fiktívne a skutočný prípad sa stal v meste American Fork v Utahu. (Arsenal83)
  • Demencia Josie (Sandra Seacat) niekedy vedie k tomu, že sa odvoláva na aspekty doktríny mormonov, ktoré boli kedysi akceptované, ale teraz sú oficiálne zavrhnuté. Jedným z príkladov je krstenie Židov, aby neskončili v pekle s Hitlerom - aj posmrtne, vrátane obetí holokaustu. Tento škandál rozzúril Židov na celom svete, pretože sa v ňom zabudnuté opakovali násilné konverzie a prenasledovanie, ktorým boli Židia povinní podstúpiť v mnohých bodoch histórie. Hoci mormonská cirkev sľúbila, že prestane krstiť tých, ktorí zomreli počas holokaustu, a iných Židov, neskôr sa ukázalo, že táto prax pokračovala a "pokrstili" aj Annu Frankovú. (Arsenal83)

Reklama

Reklama