Reklama

Reklama

Ray Breslin (Sylvester Stallone) je útěkář na objednávku. Živí se totiž jako expert na infrastrukturu vězeňských zařízení. Nechává se v nich zavírat a hledá skuliny v zabezpečovacích systémech, které jsou pak následně na základě jeho analýz  - a efektních útěků - odstraňovány a zdokonalovány. Nyní nastupuje výkon trestu k nové zakázce, ale ouha: vězeňský komplex, ve kterém se ocitl, byl kompletně postaven na základě jeho dosavadních poznatků a připomínek k zabezpečení věznic. Ty Ray před časem vydal knižně a pro tyranského ředitele tohoto „nápravně výchovného zařízení" se jeho manuál stal doslova biblí. Ray se tak ocitá ve své vlastní dokonalé pasti. Nikdo navíc neví o tom, že by byl něco jiného než řadový vězeň, takže propustka na svobodu po dobře odvedené práci jaksi chybí... Po obvyklých počátečních neshodách se Rayovým parťákem v novém „domově" stává místní vězeňský boss - Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger), který si zde odpykává trest za kyber-terorismus. A jemu se ve vězení moc nelíbí. Ale kdo jiný, než tihle dva chlápci by se měl dostat přes Rayovo bezchybné zabezpečovací systémy a celou armádu dozorců pod vedením fanatického ředitele? A je to, že se oba ocitli v této bezvýchodné situaci, opravdu jen nedorozumění a shoda náhod nebo něčí pečlivě promyšlený plán? (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (1 428)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $25,135,965Tržby Celosvetovo $137,328,301(tržby opäť zachraňuje Čína)▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,936,388Tržby za predaj DVD v USA $9,548,018║ __Ako za starých čias!__ Návrat k 80.rokom, jednoznačne! A v tom najlepšom lesku! Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger dávajú týmto poctu starým akčným klasikám, keď vládli akčnému žánru a týmto vytierajú zrak aj aktuálnym bijcom ako Dwayne Johnson či Jason Statham. Film mal šťastie že sa dostal do zručných rúk režiséra Mikaela Håfströma, ktorý dokáže z minima vydolovať maximum a fanúšikovi akčného žánru ponúkne to najlepšie čo si len môže vôbec priať. Príbeh odsýpa ako na bežiacom páse, neustále má čo ponúknuť, akcia v pohode, hlášky bodujú a samozrejme príjemné zabávajú a poteší že sa našli niekdajšie legendy a hlavne s chuťou si užívajúce účasť na tomto projekte. /videl v kine: 95%/ __moja recenzia ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Docela osvěžující, hezky neotřelá, akční záležitost se spoustou hvězdných jmen pěkně pokupě. Velký talent v podobě švédského režiséra mi byl doteď pečlivě skryt a nebýt nezbytných reklam, tak člověk neodejde od obrazovky. Mám sice pocit, že některé scény byly řádně přitaženy za chomáč kštice, ale neva, hlavně, že to jelo jako řádně namazaný lodní šroub. Byla jsem celkem zvědavá, jestli se dostanou z těch skleněných kostek, jestli se probijí tou spoustou černých stráží a doslova se dostanou z vězeňského komplexu. Neodkážu si představit fikaněji a promyšleněji umístěnou káznici. Pokud ale máte konexe nejen mezi spoluvězni, znáte ty správné lidi a hlavně jste klon MacGyvera, máte velkou šanci se z toho dostat. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮŽEŠ TADY UMŘÍT, NEBO SE MNOU UTÉCT A POTRESTAT TY, CO TĚ SEM DOSTALI…“ /// Dva dědoušci obdařeni nadpřirozenou inteligencí a obklopeni moderníma technologiema. Když je třeba daj si přes držku, nebo se (až nekřesťansky!) navezou do muslimskýho bratrstva. Uznávám, vobčas se scénáristi chytěj do svý promakaný smyčky, ale film šlape jak holovlavej po barevným a není čas myslet na to, že těm dvěma je nějakejch 135. Let. Naštěstí si to užívaj jako zamlada, k čemuž jistě má co dodat M. Håfström. Jen houšť, jen houšť… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jakou knížku poslat Jirkovi Kájínkovi. 2.) Stejská se mně po těch plamíncích v Arnoldovejch vočích, který vzplanou při uchopení kulometu... 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Senzácia? Bohužiaľ nie. Všetci, čo sme vyrastali na filmoch Arnieho a Stalloneho sme vždy snívali o tom, aby hrali spolu v jednom filme. Nemám na mysli "šteky" v Expendables. Prišlo to, strašne som sa na to tešil a vyrazil do kina. Len téma úteku z väzenia je poriadne lákavá a k tomu tá slávna dvojka? Lenže film dostal do rúk amatér Hafstrom , ktorému vyšiel jedine film Rituál. Narozdiel od väčšiny nadšených a spokojných užívateľov si myslím, že Hafstrom nebol ten pravý. Chýba tu strašná kopa súvislostí a detailov, ktoré robia väzenské filmy napínavými. Kto sú všetci tí, čo stoja za Arnoldom, keď ide do tuhého? Ako si vybudoval to postavenie? Prečo nám Arnie nepripadá ako kápo, ale vlk samotár? Kde sú tie povestné drsné väzenské ksichty? Kde je napätie a adrenalín? Mal by som veľa otázok a menovať by som vedel skôr negatíva ako pozitíva. Problém je, že napätie a gradácia nefunguje. I bitky medzi väzňami sú amatérske, pritom by mali byť tmelom filmu. Pozerať sa na trpiaceho Arnolda alebo Slyho diváka netrápi, pretože vie, že z toho vzídu ako víťazi. Herecky na presvedčivejšie dialógy Arnold nemá vlohy , záverečný rozhovor s postreleným arabom vyznieva dosť nepresvedčivo. Akčné scény nemajú ten správny náboj a celé sa to snaží byť strašne chytré, ale menej je niekedy viac. Film sa snaží byť poctou akčňákom ako v čase ich najväčšej slávy a pritom byť i moderný a prístupný dnešnému divákovi, ale uviazlo to niekde na pol ceste. Naopak fungujú Arnoldove hlášky, pobaví jeho mapa, ale vtipov by mohlo byť podstatne viac. Film sa tvári vážne, ale nepristane mu to. Ak niečo stojí za pochvalu tak jednoznačne výkon J. Caviezela , ktorý ma svojim záporákom naozaj prekvapil. Poviem úprimne, že bez neho by bol film tak trochu o ničom. Film objektívne za tri, tak prečo dávam nakoniec štyri? Za splnený sen vidieť najväčšie akčné hviezdy v jednom filme. 70%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Živím se tím, že utíkám z vězení." Nepozorovaně jsem se vypařil z Mírova, Valdic i z Borů, ale teď si hlavu lámu s Břeclaví, protože ta je jen "s dohledem", takže můžu odejít kdy chci a tak netuším, kam mám kopat tunel. Než to vyřeším, tak jsem pro inspiraci mrknul na to, kterak prchají experti z amerických ústavů a musím uznat, že to mají o poznání složitější. Přesto jsem doufal, že když nohy na ramena vezmou Sly s Arniem, tak to bude mít pořádné koule, ale on to žádný zázrak nebyl. Mělo to být zkrátka lepší, ale já raději přihodím k hodnocení jednu hvězdu, aby to tito hvězdní důchodci nezabalili a pokusili se o společný reparát s akčnějším příběhem a lepšími hláškami. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (25)

  • V prvej samotke, ktorá bola vo filme ukázaná, je cez mrežovaný strop vidieť oblohu. To však nie je vidieť zo žiadnej samotky, dokonca ani z ciel väzňov so zvýšenou ostrahou. Odopretie pohľadu na oblohu je druh psychického nátlaku, ktorý je bežný nielen v Európe, ale aj vo svete. (Jumar)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 25,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 137,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Druhý Plán útěku shání obsazení

Druhý Plán útěku shání obsazení

14.03.2017

Když Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger spojili síly, aby utekli ze supermoderního vězení, nebyla z toho v zámoří žádná velká hitparáda. Jejich Plán útěku ale nakonec vydělal 137 milionů… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama