Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (241)

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #18” - Musím říct, že do Modré laguny se mi opravdu nechtělo, 20 let se mi dařilo se filmu úspěšně vyhýbat, ale bohužel to přibylo na Netflixu, tak jsem si řekl fuck it, let’s watch it. O filmu jsem věděl několik faktů, jedním z nich je, že ho točil režisér Pomády a Bílého tesáka, Randal Kleiser. Druhým z faktů je, že byl film ve své době kontroverzní ohledně nahoty, sexuality a incestu. Dalším z faktů je, že jak Christopher Atkins tak Brooke Shields byli za své herecké výkony vysmíváni a druhá jmenovaná získala za svůj výkon svoji první Malinu. Film jako takový postrádá jakoukoliv logiku a hlavní postavy předvádí strašlivé herecké výkony. Nejlepší postavou ze tří trosečníků je Paddy, toho si však divák moc neužije. Jak pak začnou ty cajdáky mezi ústředním párem, čeká divák na konec jako na zázrak. Říkal jsem si, že třeba konec bude zajímavý, ale ten byl asi nejdebilnější moment celého filmu. Ty bobule věčného spánku bych si zobnul jako snack, kdybych tenhle film musel ještě někdy sledovat. Jedna hvězda za záběry na tamní floru a faunu, druhá za Paddyho. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film má celkem dobrý, zajímavý příběh. Bohužel spracování a technická stránka filmu je na mizerné úrovni. Tenhle film mi víceméně nesednul, tak ho nechci nějak snižovat. Romantický nádech a tak - to se tu najde. Na film se dá v klidu dívat, ale nějak mě neoslnil. Tyto typy nemám rád, takže hodnotím celkově na 34% = ** ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Za to, že to v bílém hlavní hrdince sekne a za to, že zůstat s ní na pustém ostrově by nemuselo být tak marné :) Ne vážně, Robinson Crusoe to není, občas je to hloupé, občas ještě hloupější, nad vodou tenhle film drží Poledouris, Brooke Shields a pěkná příroda. Ale když se nad tím zamyslím, tenhle film je vlastně lepší pod vodou (záběry na podvodní svět)...nad vodou jen tak plave :) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ach, Richarde, je toho tolik, co neznáš !! Jen Bůh ví všechno.." - "Bůh !! Nenajde nás tu o nic líp než Santa Claus !!" ;) Tohle byl prej ve svý době celkem slušnej Randál !! ;) Opravdu ?? Tak snad jen díky Bohu, nebo možná spíš tomu Santovi, že tu dobu odnes už dávno čas.. Kleiserova oslava romantického kýče na hranici únosnosti, co mimo rozkošné Brooke Shields a tradičně výtečného Poledourisova soundtracku nemá ani zdaleka co nabídnout, platí nakonec za naprosto totéž, co Návrat, který mě ovšem seznámil s Millou Jovovich, kterou přes ty její v(n)ady osobně považuju za jednu z vůbec nejkrásnějších hereček.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový povzdech z minulosti, kdy mám pocit, že jsem musel být hodně malý, když jsem tenhle snímek viděl, protože tenkrát jsem ani zdaleka nepochopil to, co ti dva prožívali a jak se museli smiřovat s nástrahami dospívání bez toho, aby jim někdo poradil. Celkově je to naivní, ale na druhou stranu mi příběh přijde tak příjemně uvolněný, nezkažený. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Ve všech scénách obsahujících nahotu hrála místo Brooke Shields dablérka. V ostatních scénách měla Brooke přilepené vlasy k hrudníku, aby nebylo nic vidět. (HappySmile)

Reklama

Reklama