Reklama

Reklama

Zátah 2

  • Indonésie Serbuan Maut 2 (více)
Trailer 1

Zátah 2 navazuje přesně tam, kde nás děj předchozího snímku zanechal. Rama (Iko Uwais) je opět nucen přijmout roli policajta v utajení, aby poskytl své ženě a dítěti ochranu. Pracuje v protikorupční jednotce vedené Bunawarem, jediným člověkem, kterému může věřit. Rama dostává speciální pověření: musí se infiltrovat do místní zločinecké skupiny mafiánského bosse Banguna. Vrchol řetězce je daleko, krvavá pouť za spravedlností proto začíná v base, kde hnije Bangunův syn Uco. Rama musí získat informace, které by nasměrovaly policejní protikorupční komando k Bagunovi. Po celou dobu se však snaží zakrýt nebezpečnou touhu po pomstě a spravedlnosti, která ho spaluje zevnitř – a díky níž se jak jeho mise, tak i skupina organizovaného zločinu, postupně hroutí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (803)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Uff.. Moderní klenot Asijské kinematografie. Raid 2 je bezkonkurenčně nejlepší, největší a nejbrutálnější martial/akční flick pod sluncem, Iko Uwais připomínajícího mladého Jet Li se stává martial art hvězdou současnosti alespoň pro mě, Gareth Evans je nejzručnější akční režisér na naší planetě, ten chlap je génius, má dokonalý vizuál, nejrealističtější akční scény, které kdy ve filmu byly natočeny a perfektní práci z kamerou. Násilí a brutalita ve filmu obsažena se jasně vysmívá veškerým PG-13 akčním filmům a rozpočet 4,5 milionu se ještě více vysmívá všem vysoce rozpočtovým Hollywoodským blockbusterům. Nejkrásnější byl však příval akčních sekvencí od zabláceného vězení (nekontrolovatelný chaos), fantastická automobilová honička, o které se bude mluvit ještě hodně dlouho, vynikající akční scéna s dvojčaty, při které míru brutality mohou rivalovat pouze horory a finální fight, který vám vyrazí dech od intenzity a šílenství. Člověk při sledování nadává a řve jako při hokejovém mistrovství světa, zpotí se a vyčerpá jako při maratonu 20 kilometrů a hlavně kouká s otevřenou pusou na něco, co v životě neviděl. Takový zážitek jsem si z filmu snad ještě neodnesl, mám chuť se na film koukat pořád dokola. Olala to byl, ale randál ! 10/5 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

10. nejlepší film mýho života a 3. nejlepší martial arts film v mým životě... 1 000% dávka ADRENALINU, nemám slov na komentář, jdu si to pustit znova ... Takže po druhém slédnutí teď večer píšu toto ... Nejlepší bojovej film všech dob po Bruceho Enter the Dragon a Tonnyho Tom Yum Goong .... z vizualu, barev sem sral ... to bylo jak od Argenta prostě ... Z hudby sem sral ještě víc ... pořád hraje strašná peckoidní skladba, GORE jak v některých slasherech, krve galony, nejlepší kamera snad v dějinách filmů s bojovým uměním, skvělý postavy, souboje jsou pak kapitola sama pro sebe .. krutý, bolestivý zákroky a páky, příšerný útoky na lidský tělo, rychlost, střídání bojových stylů, boj s kálí sticks ... prostě u všeho sem šílel blahem a řval na celej barák a rval si vlasy v andrenalino-dopaminovém orgasmu, jako by mne holka při orgasmu nastřelila methem do trubky a do toho nechala potáhnout anglickýho amoniakovýho cracku, jo ... možná tak mi při tom filmu bylo a vždycky je !!! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Martial Arts Bible, Chapter 2: Zjevení svatého Garetha, aneb Iko „Auvajs“ znovu jako Raid proti zločineckému hmyzu.. Jsem to ale nevděčný parchant. U jedničky jsem si stěžoval na absenci solidního příběhu a když ho ve dvojce dostanu, tak mě ve své asijské gang-insider tuctovosti neuspokojí. Nemám mu to však za zlé. On totiž jen plní funkci preludia před rozkoší a věčnou blažeností. Před rájem, kde je blátěný dvůr, vágus s medailonkem, pálkař, hluchoněmá s kladivy a velociraptoři v kuchyni.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělé souboje nafasovali povedený příběh, který přes svou ohromnou stopáž ani na minutku nenudí. Taky Iko Uwais už tu není takový ultimátní drtič a ne každá bitka je jeho vítězná. Davové rvačky střídají přestřelky i pěstní souboje jeden na jednoho. Evans vytahuje z rukávu kladiva, mačety, aluminiové baseballové pálky, násady od smetáku a nabízí nejlepší akci - a tím myslím minimálně o level lepší akci než u jedničky. Víc a houšť. Jestli to vůbec jde. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Raid je takový malý, choreograficky dokonalý, snímek, který je nutností pro fandy bojového umění. Naproti tomu stojí Berandal, oficiální pokračování Serbuan maut, který ale vlastně funguje standalone, akorát v popředí opět zůstává ostříhaný Iko Uwais. Je to už takový standart, že jakmile má první film úspěch, tvůrce získá na pokračování více peněz a může si tudíž dovolit udělat dvojku velkolepější. Problémem ale je, že často se nedokáže udržet kvalitu. To ovšem není problém Serbuan maut 2. Gareth Evans zůstal nohama na zemi a připravil velmi výživnou podívanou s dlouhými a ještě nápaditějšími bitkami, aby to následně zakončil jednou ultimátní a dosud nevídanou. Dvojka je téměř o padesát minut delší a nutno dodat, že ku prospěchu věci. Příběh není jen uměle naroubován a v rámci možností funguje. PS: Pokud by někomu náhodou nestačila nálož v konečném sestřihu, může si pustit ještě jednu pikantní akční scénu, která se do filmu nehodila, ale samostatně rozhodně stojí za to...90% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Dle slov producenta Aria Sagantora je ve filmu k zhlédnutí téměř 60 druhů zbraní. (Linkyc)
  • Yayan Ruhian se ve filmu objevuje v roli Prakosa, přestože si již zahrál v předcházejícím filmu Zátah (2011) postavu Mad Doga, která zemřela. (jarkolar)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na indonézskom ostrove Jáva a tiež v metropole Jakarta. Záverečný súboj v kuchyni sa plánoval a cvičil šest týdnů a natáčal sa celkovo až 10 dní a pre potreby natáčania automobilovej naháňačky v centre mesta boli uzavreté ulice v čase medzi 6 - 18 hodinou. (MikaelSVK)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Co chystá režisér Raidu?

Co chystá režisér Raidu?

25.11.2017

Gareth Evans má za sebou akčňáky The Raid a The Raid 2, takže se po něm automaticky žádá The Raid 3. Velšský režisér ale s trojkou nijak nespěchá a jeho dalším filmem bude thriller The Apostle, v… (více)

Reklama

Reklama